פניות של גברים

Any991

New member
כגבר

מה לדעתכן הדרך הטובה להתחיל עם מישהי,למשל בפיסבוק?

סיגלית 2014

New member
מנהל
מה שנקרא גבר פרקטי:

"ספרי מה היית מעדיפה. מה עובד עליך, תכלס".
קצר ולעניין....

Any991

New member
זה לא

עניין של פרקטיות (ולא של ציניות מצידך). הכוונה היא אמיתית ובאה ממקום של לנסות ולהבין ולא ממקום של "להפיל" או של "איך אני יכול לעבוד עלייך". למה כמעט כל ניסיון לשאול את השאלה הזו נתקל ישר בתגובת התגוננות של "הוא רוצה להכניס אותי למיטה והוא רוצה לדעת מה הדרך המהירה לכך". לא צריך להפוך כל דבר לניסיון לפגוע באדם שממול, במקרה זה האישה שממול. השאלה היא הכי תמימה והכי מנסה להבין - לא כל הגברים מנסים להיות ציניים ומרושעים

סיגלית 2014

New member
מנהל
מסכימה עם המשפט האחרון

לא כל הגברים מנסים להיות ציניים ומרושעים. לא כל הגברים כך או אחרת. מסכימה!
ולכן, לא מבינה את פשר השאלה שלך. ואני אסביר:
המשפט שלך: "לא כל הגברים מרושעים" מעביר מסר. לפחות כך אני מבינה, והוא שלא כל הגברים דומים.
ואני מסכימה! אני שונאת הכללות וחושבת שיש לראות כל אדם (ללא קשר מגדרי) כאידיבידואל בעל רצונות משלו, ואופי מיוחד משלו.
לכן, האם יש טעם לשאול נשים בכללי מה הדרך הטובה להתחיל איתן? כי הרי ההגיון אומר שכל אחת תעדיף משהו אחר, על פי אופייה, לא?
לא חשבתי שאתה מנסה להיות פרקטי בכדי לגרום לאישה לעשות כרצונך או לנסות לפגוע בה. והאמת שזה עצוב שזוהי נקודת ההנחה של הרבה נשים.
אבל השאלה שלך יכולה לרמוז שאתה ציני ויכולה גם ללמד שאכן אתה באמת ובתמים רוצה לדעת, רוצה להבין את המוח הכל כך מורכב של אישה.
אני לא יכולה לענות מה שאישה אחרת תעדיף ואני חושבת שזה מיותר לענות מה אני הייתי מעדיפה....

אני מעדיפה לחייך....

בהצלחה.

Any991

New member
אוקי

כן האמת שאת צודקת...יש משהו שיכול להיתפס ציני בשאלה שלי, ובמיוחד לאור הלוגיקה שהצגת שנובעת מהכללה שאולי עשיתי בלי לשים לב.
יכול להיות שהשאלה לא נוסחה טוב, אבל קשה לי להגדיר אותה מחדש. שוב, זה מגיע ממקום מאוד תמים של ניסיון להבין באמת למה משהו אחד יכול להיתפס כנכון ואחר לא נכון כשמנסים להתחיל עם מישהי שבצורה הכי אמיתית "עושה לך משהו". אני מנסה לעבור את ההכללה ולהיכנס לרובד כללי יותר של מין "מה ברור שלא עושים ומה ברור שכן" מתוך פערי תפיסה וניסיון לגשר על פערים שאפשר לקרוא להם פערים חברתיים בין המינים, שגם אם ננסה להימנע מהכללות, הפערים האלו קיימים (מה שקראת להבין את המוח המורכב של אשה - למרות שגם זה משפט שהניסוח שלו מרגיש שגוי אך הכוונה מובנת)

סיגלית 2014

New member
מנהל
תראה

להבין את המוח של האישה - הוא לא משפט שגוי.(ואני מבינה שאתה מבין). ולמה?
למרות שכל אדם הוא יחיד ומיוחד, בכל זאת יש קוים דומים, אבל כללים ולא פרטניים, לגברים ולנשים. והסיבה ברורה: המוח שלנו בנוי אחרת ועובד אחרת בגלל השפעות הורמונליות. זה הטבע. אין מה לעשות. אתה קורא לזה "פערי תפיסה / פערים חברתיים בין המינים" (תן לי לנחש, אתה בא מתחום שקשור למדעי החברה או מדעי הרוח?)
ולמרות שכל אדם יכול להעדיף משהו אחר על פי אופייו, עדיין יש מוסכמות חברתיות ויש דברים משותפים: כבוד, הבנה, ראיית השונה וקבלתו... ועוד דברים ששכחתי עכשו.
לכן אתה יכול לפנות לכל אחת ש"עושה לך משהו" בדרך שניראית לך הכי מכבדת אותה וגם אותך (שלא נשכח אותך) ובתקשורת שניראית הכי מתאימה והכי נגישה באותו הרגע. למשל:
האם אתם פנים מול פנים, אז בשיחה, במימיקה, במבטים. שאלת על פייסבוק, לא? אתה לא תבקש ממנה לכתוב לה בפייסבוק כשאתה מולה, נכון?
זה מה שנקרא טקט.
אני בעד לדבר, יותר מאשר להתכתב או (מה הכי שנוא עלי בין אנשים זרים) לסמס...אבל מי אני שאציע....אני בדעה שנכחדת.
ומי שהדרך שבחרת לא מצאה חן בעיניה, כנראה לא משדרת על אותו גל כמוך ולא צריכה להיות איתך.
אל תסבך. תחשוב פשוט.

Any991

New member

כן ברור שאני מבין ונראה לי שסיכמת את הנושא בצורה הכי נכונה שיש. לא התכוונתי "מול האדם" באופן מילולי (literaly) אלא עצם התקשורת עמו בין אם פנים מול פנים או בין אם הכרות פיסבוקית, ולשם גם כיוונתי יותר מבחינת איך להתכתב ואיך לא לפגוע או להתבלט. (ודרך אגב אני ממש לא ממדעי הרוח/חברה-הכי רחוק מזה
)

למעלה