פניות לאישי ציבור

פניות לאישי ציבור

שלום, אני שמח לבשר על פתיחת פורום חדש במסגרת קהילות בסט שופינג: פניות לאישי ציבור. פורום זה הוא ייחודי בכל רשת האינטרנט, ומטרתו לעודד את הציבור לפנות לאנשים שמנווטים את הספינה שבה אנו שטים, בכל תחומי החיים, ובכלל זה כמובן הנושאים הפמיניסטיים החשובים שעליהן אתן נאבקות, זאת למען יצירת עולם יפה וטוב יותר עבור כולנו. הפורום יתמוך בגולשים המעוניינים לפנות לאישי הציבור באופן הבא: 1. הפורום ישמש במה לכתיבת מכתבים גלויים לאישי הציבור (בנוסף לשליחת המכתב לאיש הציבור). אנחנו מאמינים שאנשי הציבור יתייחסו למכתב ביתר רצינות כאשר הם ידעו שהוא פורסם כמכתב גלוי לציבור. 2. במידה ואיש הציבור לא יגיב לפנייתכם תוך חודש מיום שליחתה, אנחנו נפנה אליו בשם פורטל בסט שופינג. אישי ציבור נוטים להתייחס אחרת כאשר מעורב בכך גוף ציבורי. 3. היתרון הגדול של רשת האינטרנט על פני העיתונות הכתובה, הוא בכך שהציבור רחב יכול להתדיין בנושא המכתב, ולהביע את תמיכתו/התנגדותו. 4. במידה ומכתב יעורר עניין רב בקרב הציבור, אנחנו נפנה לאיש הציבור ונזמין אותו להשתתף בדיון כאורח הפורום. 5. מנהלי הפורום יעזרו לכם לאתר את הכתובות / טלפונים / פקסים / אי.מיילים של אישי הציבור שאליהם ברצונכם לפנות. אני תקווה שהפורום ימלא תפקיד חשוב בתרבות השלטון במדינת ישראל, ויקרב את מנהיגי הציבור לעם. אשמח לראותכן משתתפות בפורום, אמיר הייטנר - מנהל פורטל בסט שופינג.

.inbal

New member
הי אמיר!

כל הכבוד. נעדר תקופה ארוכה ואתה אולי לא יודע, אבל אנחנו מקימות אתר, אז אולי אפשר יהיה לעבוד בשיתוף פעולה? בכל מקרה, בבקשה אל תשכח להודיע לנו על כל השתתפות של איש ציבור בדיון אצלך, כי בוודאי שיש כאן לקוחות לעניין.

היי ענבל

מאחר ונעדרתי ואני לא בעניינים, אשמח אם תפרטי מעט יותר. האם "אנחנו" הכוונה לקהילה הזאת ? האם יש כבר לינק לאתר, או שעדיין הוא בהקמה ? כמובן שתמיד אני שמח לכל שיתוף פעולה שמקדם את המטרות שאני מאמין בחשיבותן. אמיר.

.inbal

New member
האתר

עדיין בשלבי הקמה. הרעיון הכללי הוא רשת לנשים, העוסקת בכל הנושאים המטרידים נשים, בעיקר מהכיוון הפמיניסטי, מאפשרת לנשים לפרסם את עצמן בביקוש עבודה, מספקת עצות, מאמרים, חדשות וכו´. במקביל, ייצא מגזין אינטרנט, שמטרתו לשאסוף עוד קהל. הוא יגיע לכל המנויים, כרגע פעם בחודש, ויכלול לינקים לכתבות נבחרות. את המגזין אנחנו כבר מתחילות להוציא, בתקווה הראשון ייצא בתחילת פברואר. זו גם ההזדמנות להגיד לכולן לשלוח תכנים והצעות (קישורים ומאמרים) לטל ולמירה, או לכתובת דואר תפוז שתוקדש לענין ותפורסם בקרוב (אני מקווה. מה באמת קורה עםזה?) אני משערת שאחרי הקמת האתר ורכישת קהל קבוע, ננסה גם להניע "פרוייקטים" כלומר מדי פעם להתלבש על נושא ולנסות לקדם אותו. אני מאמינה שנוכל לשתף פעולה במקרים כאלו, למשל.

הייזל

New member
מה קורה עם מפגש הפורום הבא?

יש השבוע או אין השבע? ואם יש אז איפה? ומתי? פרטים גבירותיי פרטים.

דוביבר

New member
אישי ציבור ?

ומה עם נשות ציבור ? בציבור יש רק גברים ? חזרה ל"כבוד בת מלך פנימה" וכו´ ??? דובי

זו השפה העברית

ואני לא רואה בכך הרבה משמעות מעבר לסמנטיקה. כשאר אומרים אישי, מתכוונים לנשים ולגברים יחדיו. מה שכן חמור בעיני זה לא הסמנטיקה של השפה, אלא העובדה שאחוז הנשים בקרב אישי הציבור הוא זעום (כפי שניתן לראות בכל קישורי הפורום). את המציאות הזאת הייתי רוצה לשנות.

ההערה של דוביבר נכונה

ואנחנו בכלל לא מקלות ראש בסמנטיקה כאן בפורום, שכן היא באה מתוך המקום ממנו יוצא גם מספרן הזעום של הנשים בפוליטיקה.

מה הפתרון שאת מציעה ?

אם הפתרון הוא שתמיד נגיד את/אתה אישי ציבור / נשות ציבור וכו´, אז לדעתי זה מסורבל ומייגע. לעומת זאת, הפתרון שאני הייתי מוכן לקבל, זה שכמו באנגלית תהיה מילה אחת you שתתאים לכל המינים, ומצדי ממש לא אכפת לי אם האקדמיה תחליט שהמילה הזאת תהיה "את" או "אתה" או משהו אחר. בכל אופן, נכון להיות זה לא ריאלי שנשתמש בשפה המסורבלת של את/אתה.

דוביבר

New member
לגוון

ופתרון אחר, לגוון.. לעתים בלשון נקבה ולעתים בלשון זכר... מבלבל, מוזר בהתחלה, אך מעורר את הקוראים לתהיות, מחשבה ובעיקר מודעות והלא זו מטרתינו, לא ? דובי

אמיר, מייגע ?? אולי

אני אישית מעדיפה לייגע מאשר לזכות להתעלמות צורמת - כשהשפה היא שפתה של התרבות והשינוי הוא בבחינת כלים שלובים שיעבירו את המסר מהשפה לתרבות וההפך.

שאלת הביצה והתרנגולת

אני לא רואה בשפה את הבעיה. אילו לא הייתה אפליה כלפי נשים, לא היה מזיז לאף אחת השימוש בלשון זכר, בדיוק כשם שלא היה מזיז לי אילו היו עוברים ללשון נקבה. הסיבה לרגישות (ואני יכול להבין אותה), היא בשל האפליה, אולם אני חושב שהמאבקים צריכים להתמקד במהות ולא בטפל. אילו אני הייתי באקדמיה, באמת הייתי מציע לשנות לנקבה (כלומר שכשמתכוונים לאתם/אתן יגידו אתן). אני הייתי תומך בזה דווקא בגלל שאין היום שיוויון בין המינים, ולכן החלטה מעין זו יכלה להיות אמירה מאוד חזקה. אבל באתם/אתן, הוא/היא, אישי/נשות, אין כל אמירה. זה מאוד מקובל להשתמש בזה על ידי פרסומאים וכו´ מתוך פוליטיקלי קורקט, ומרוב שזה שגור אין בזה אמירה מיוחדת. לעומת זאת זה מייגע ומעצבן ואני לא חושב שזה באמת משרת את המטרה. אני מציע להתמקד בעיקר ולא בסמנטיקה שלא תורמת כלום למאבק.

טל קר

New member
לא כולן, ואני ביניהן, מסכימות שיש

כאן ענין סימנטי טפל ולא מהותי. כפי שאמר דוביבר אתמול וכפי שאמרה בוג´י עשרות (?) פעמים בעבר, שפה לא רק משקפת היא גם מבנה. היא בונה את אופן החשיבה ואת אופן התפיסה. אנחנו חושבים במילים. בחירת מילים מעבירה מסרים שונים. ובחירת הגבר כברירת מחדל ראשית גם מסמלת משהו. והערה לבוג´י בהקשר הזה- אמרת שכל עוד לשון הנקבה לא נתפסת השימוש נשמע מלאכותי וזר. איך את רוצה שהיא תתפס אם לא נשתמש בזה כי השימוש נשמע מלאכותי וזר? וכפתגמה האהוב של חנה - fake it until you make it.

דוביבר

New member
האקדמיה לשפה עברית-גברית

זו השפה העברית-שובינסטית שכלליה נקבעים ומוכתבים ע"י האקדמיה ללשון עברית (עד לא מזמן כל חבריה-גברים לאחרונה הצטרפה אישה אחת). כמו כן, אם זה לא משנה, אז מדוע בכל פעם שאני נפגש עם קבוצות תלמידים ותלמידות או מורות ומורים ומדבר בלשון נקבה (בין אם זו קבוצה שהחלוקה גברים נשים-גברים בה היא 50:50 ואף אם מדובר בקבוצה שרובה נשים) ישנה התקוממות או גיחוך ואילו המצב ההפוך מקובל ואינו מעורר בעיה ? זאת ועוד - אני מחכה למרד תלמידות שלא יכינו את שיעורי הבית שלהן שכן הם כווונו רק לבנים (ע"ע כתוב, גסור, הסבר וכו´). העניינים מורכב הרבה יותר מ"זו השפה העברית". ואגב, לשיא שיאי האבסורד הגיעה השפה העברית-שוביניסטית בקובעה כי הביטוי התקני המתייחס לשני בני/בנות אדם המקיימים אינטראקציה ביניהם הוא "זה לזה" לא זו לזה ולא זה לזו. וכבר מצאתי בספרים זוג של גבר ואישה, הנמצאים בקשר רומנטי/מיני והם נושקים זה לזה.... ועוד אומנם זו רק שפה ומה שיש לשנות הוא המציאות ולא השפה המשקפת אוצה (אליבא דה אמיר), אך אני מאמין שהשפה שאנו משתמשים בה ונחשפים לה, מעצבת ומשקפת את התודעה שלנו ולכן שינוי השפה יש בו כדי להשפיע על שינוי תודעתי ושינוי פרדיגמות בסיסיות ביותר. דובי

.inbal

New member
אגב מרד תלמידות

יש לי חברה שנותרה בודדה בקורס אוניברסיטאי עם 30 גברים. המתרגל כתב על כל תרגיל למטה:"התרגיל נכתב בלשון זכר מטעמי נוחות אך מיועד כמובן גם לדנה".

Boojie

New member
יש הצדקה הגיונית לחלוטין

לעניין ה"זה לזה". אם אתה אומר "זה לזו", המשמעות היא "הזכר עושה את הפעולה כלפי הנקבה". אם אתה אומר "זו לזה", המשמעות היא "הנקבה עושה את הפעולה כלפי הזכר". אם הפעולה שלך היא סימטרית, אין לך ברירה אלא לבנות את הביטוי בלשון המין הסתמי, ובעברית, משום מה, זכר מוגדר המין הסתמי. בתור דוגמה: "מנשקים זה לזו" פירושו שהזכר הוא הפעיל בנשיקה. "מנשקים זו לזה" פירושו שהנקבה היא הפעילה בנשיקה. "מנשקים זה לזה" פירושו שיש סימטריה. ואגב, זה יוצא הרבה יותר חזק אם בן ובת הולכים מכות, ואתה אומר "מרביצים זה לזו", "מרביצים זו לזה", או "מרביצים זה לזה". שים לב להבדלים החזקים במשמעויות של שלושת המשפטים הללו. גם אני לא אוהבת את העובדה שאין בעברית מין סתמי אמיתי, אבל כרגע, זה מה יש.

למעלה