פניה לרשומה ספציפית בDB

michalshiff

New member
פניה לרשומה ספציפית בDB

כיצד אני יכולה לפנות לשדה WORD באינדקס מסויים בטבלה בבסיס נתונים אקסס, כך אני ניגשת לשדה WORD באינדקס מסויים בטבלה: Adodc.recordset("word") כיצד אני יכולה להגדיר את האינדקס המבוקש

michalshiff

New member
הסבר

אני מבצעת לולאה בתוך לולאה הלולאה הפנימית רצה על כל הרשומות הDBוהשניה מתקדמת על DB רשומה רשומה המטרה למצוא מילים שהאותיות הראשונות שלהם זהות הבעיה היא כאשר אני רצה בלולאה הפנימית על כל ה DB כאשר אני מסיימת ורוצה לקדם את הלולאה החיצונית, אני מקבלת שגיאה EOF השאלה שלי היא כיצד אני יכולה ליצור מצביע שיעמוד על אינדקס 1 בטבלה (שזה למעשה הרשומה הראשונה) וכאשר הלולאה הפנימית מסתיימת אני יקדם את המצביע לאינדקס השני בטבלה (שזה למעשה הרשומה השניה בטבלה) מקווה שהבנת. אשמח להסביר שוב במידת הצורך

erez_zi

New member
answer

I´m not sure if I understood the difference between the 2 loops. Anyway, if you want to save a pointer to the 1st record, you need to save the Bookmark property of the recordset when you are at the beginning of the recordset. When you want to get back there, just set the Bookmark property to the saved one

IshayPer

New member
תשובה

dim f as field do while rrec.eof=false for each f in rrec.fields הפקודות שלך next rrec.movenext loop

michalshiff

New member
דוגמאת הקוד שבצעתי

For i = 0 To AdoDB.Recordset.RecordCount - 1 FirstChars = Left(AdoDB.Recordset!wordtext, Trim(Me.txtCriteria.text)) For k = 0 To AdoDB.Recordset.RecordCount - 1 AdoDB.Recordset.MoveNext TempString = Mid(AdoDB.Recordset!wordtext, 1, Trim(Me.txtCriteria.text)) If TempString = FirstChars Then For index = 0 To AdoDB.Recordset.Fields.Count - 1 adoTemp.Recordset.Fields(index) =AdoDB.Recordset.Fields(index) Next index AdoDB.Recordset.Delete AdoDB.Recordset.MoveNext Else AdoDB.Recordset.MoveNext End If Next k AdoDB.Recordset.MoveNext Next i הסבר קצר: TXTCRITERIA מקבל מספר (המספר קובע את מספר האותיות התחיליות הזהות שצריך למצוא. FIRSTCHAR מקבל את אותיות התחיליות של המילה הראשונה ב DB TEMPSTRING מקבל את האותיות התחיליות של המילה השניה בDB ומשווה בנייהם. המטרה: למצוא מילים שאותיות התחליות שלהם זהות ולהכניס אותם ADOTEMP

rozeyoter

New member
קודם כל

אפשר להשתמש ב LIKE במשפט SQL ואז את לא צריכה להשתמש ב 2 לולאות מספיק באחת.

michalshiff

New member
אי הבנה

כאשר אני מבצעת שאילתת SQL אני למעשה מבצעת חיתוך על בסיס הנתונים מה שגורם לי לעיבוד שאר הרשומות. אשמח לקבל דוגמא כיוון שניסיתי לבצע זאת כך אך הניסיון נכשל.

IshayPer

New member
תשובה

dim f as field do while rrec.eof=false for each f in rrec.fields הפקודות שלך next rrec.movenext loop

למעלה