פניה למרקידים

בת הדייג - אני מבקש להבהיר

מבלי להתייחס כרגע לשם כזה או אחר של ריקוד, אני מבקש להבהיר שכל מרקיד חש את הקצב של הרוקדים שלו וזורם איתם בהתאם. אם הוא חש אותם נכון, אזי התוצאה תהיה מיידית, כמות הרוקדים שלו בחוג תדבר בעד עצמה, ואם הוא לא חש את הרוקדים ועושה את ההיפך ממה שהם רוצים, אזי החוג שלו בוודאי יתרוקן. צריך להבין שזה בלתי אפשרי לבקש ממרקיד שמרבית הרוקדים שלו צעירים ונלהבים, אשר דוחפים אותו כל הזמן לעוד ועוד ריקודים תוססים, שדווקא הוא ישמיע את הריקודים בקצב הרגיל שלהם. הרוקדים יפסיקו להגיע אליו. זה מה שהם רוצים בהרקדה: קצב, טמפו, ריצה, קרבי, מלחמה. רוקד שנקלע לחוג כזה, צריך לעשות חושבים אם זה מתאים לו או לא. במהלך הערב אני רואה לא פעם שרוקדים מסמנים לי עם הידיים שלהם שאזרז קצת את הריקוד, שיהיה יותר מהיר. כמובן שאם אני עושה זאת, מיד מגיעים רוקדים אחרים שטוענים נגד המהירות, וגם שואלים אם מישהו רודף אחריי. חברים. הענין לא פשוט.

זה כן פשוט !!!

ציטוט : :......במהלך הערב אני רואה לא פעם שרוקדים מסמנים לי עם הידיים שלהם שאזרז קצת את הריקוד, שיהיה יותר מהיר. כמובן שאם אני עושה זאת, מיד מגיעים רוקדים אחרים שטוענים נגד המהירות, וגם שואלים אם מישהו רודף אחריי. חברים. הענין לא פשוט." שמעון זה כן פשוט !!! ואל תעשה מזה עניין ! זה עניין של מרקיד בעל אופי... ויש לך את זה. אם הרוקדים מסמנים לך לזרז או להאט את הריקוד... אמור להם... "לא !!!... אני לא ממהר ואני לא מאט... זה קצב הריקוד.. וככה רוקדים אותו" יש רשימה עצומה של ריקודים כדוגמת 'רודף שמלות' שתוכל להשמיע לחובבי האנרגיה ויש לא מעט ריקודים איטיים כמו 'יד קטנה' לחובבי הריקוד בעלי הקצב הרגוע. המהרת או האטת הריקוד משולה בעיני ל'זיוף' יצירה. לא היית רוצה לבוא להרקדה אחרת ולראות נניח את 'סתיו ישראלי' נרקד בקצב של 'שיר לאחותי'. נכון ? ומי שחש בסוף הערב שהאנרגיה שלו לא מוצתה דיו, אציע בזאת להקיף בריצה מהירה את רחבת החנייה של 'גן נחום'. שם ימצא פורקן לאדרנלין המשתולל בעורקיו.

אכן, שמעון. רוקד שמגיע להרקדה

בה המרקיד משנה את מהירות השמעת המוסיקה לריקודים, יחליט אם זה מתאים לו. ואני מזמן כבר החלטתי - לא באה יותר! כבר כתבתי בעבר, שנטשתי הרקדה אהובה, בה רקדתי כ-6 שנים משום שהמרקיד התחיל להאיץ מהירויות. וקטנה לסיום הפתרון לדעתי, למגוון רצונות הרוקדים, הוא בהרכב הרפרטואר. השילוב בין קצבי למהיר - והיחס ביניהם. ולא בהתלבטות בנושא % מהירויות. ותודה על תגובתך

../images/Emo204.gif שמעון, לע"ד, העניין דווקא...

הרבה יותר פשוט. להרקדה יש מנהל/מנהיג שהוא המרקיד. והוא זה שאמור לקחת את המנהיגות על אופי ההרקדה ולקבל את ההחלטות. תמיד, בכל מקום ותחת כל החלטה שתתקבל, יהיו אחדים מרוצים יותר, ואחרים - מרוצים פחות. וגם עם זה ה"מנהיג" צריך ללמוד לחיות, ולקבל את החלטותיו עפ"י הראוי בעיניו. אי אפשר לקלוע, כל הזמן, לטמם של כל הרוקדים...

../images/Emo45.gif מסכימה. והחלטותיו הן אלה

שמעניקות להרקדה שלו את הצביון והאיפיון. או לא במקרה בו המרקיד "נע ונד" במאפייני הרקדתו, בהתאם למצב הרוח של רוקד זה או אחר.

שמעון עשור - אתה מפספס את העיקר

אתה צודק לגבי הצורך לחוש את הרוקדים. על כך אין ויכוח. גם לא על עיוות ראשוני, שנעשה ע"י הריקודאי. הבעיה מתחילה כאשר מרקידים מגבירים מהירות של ריקוד, אשר ממילא מהיר. כשקורה דבר כזה (כמו אותה הרקדה בצפון, שהפכה לדיסקוטק בלתי נסבל) אני תמיד שואלת את עצמי: לאן המרקיד ממהר?, מה הוא רוצה להשיג?, האם אנחנו כ"כ מכבידים עליו והוא ממהר לסלקנו הבייתה? (ועל זה כבר אמרו: "לגמור וללכת"). לא כייף!!!

../images/Emo41.gif למה ?? למה לשנות ?

מה עובר עליכם אנשים ??? יוצר הריקוד מסרס ומשנה את השיר ! אח"כ המרקיד משנה לו את הקצב ! לפעמים יש לי הרגשה שאם אביהו מדינה למשל יגיע לאיזה הרקדה הוא עלול לא לזהות את השירים שלו. השבוע ביקרתי בהרקדה בפעם הראשונה. כל הריקודים התנגנו בקצב מהיר יותר ממה שאני מכיר ! (ואל תגידו לי שהקצב המוכר לי הוא איטי מידי.. הוא לא ! ) גם ריקודים שמראש הם קצביים ומהירים ! למה ? מה זה נותן ? למה להרוס ? מרקידים יקרים, תשאירו את זה כמו שזה, גם ככה השיר עבר "שיפוצים" אל תהרסו אותו עוד פעם ! לא יודע מה איתכם, לי זה הורס !

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אתה כמובן יכול שוב להתפלא שלא שלחתי אותך לאתר...

../images/Emo41.gif דיי ירון... בבקשה ...

אני עוד עשוי להתרגל
אההה... וחסכתי לך את ההערה ! נכנסתי מראש לאתר "רוקדים"

למעלה