פניה למרקידים

פניה למרקידים

אנא מכם, הבינו והפנימו. הגברת קצב השמעת המוסיקה לריקודים, אינה יוצרת "אוירה תוססת" , "אנרגיות" וכו. היא גורמת לרוב להרס, פשוטו כמשמעו, של ההנאה מן הריקוד. ההרמוניה עליה עמל, אני מניחה, יוצר הריקוד, שבין הצעדים-תנועות לבין קצב המוסיקה - מופרת! נוצר "אינוס" בין מרכיבים אלו. אם ברצונכם "להחיות" את האוירה. יכולים אתם פשוט לבחור ריקודים שמראש חוברו למוסיקה קצבית ומהירה. ואז כייף "לרוץ". וכי מה פשוט יותר מכך?!

מסכים לכל מילה !

וחותם על כל אות !!! אין לצורך למהר את שיר הריקוד. מחבר הריקוד מיהר או האט את קצב הריקוד בעת חיבורו לפי רצונו. אין צורך אפילו ב-103% כפי שעושים כמה מידידיי המרקידים. ישנם מספיק ריקודים מהירים כדי להריץ אותנו. תנו לנו את קצב הריקוד כפי שחיבר אותה מחבר הריקוד.

אני שמחה, דב , שאתה חושב

כמוני. כתבתי הודעה זו, בתקווה להשפיע. אמנם, בהרקדות אני ניגשת למרקיד ה"מאיץ" ומבקשת ממנו. בשקט בשקט, אם הוא מוכן לתקן את המהירויות. לרוב זה עוזר עם מי מהם יותר ועם אחר פחות. בכל מקרה, זהו "שינוי" נקודתי. אני רוצה להאמין, שאם עוד חברי פורום החושבים כך, יצטרפו לקראיתנו זו, אולי נוכל ליצור "פס רחב" של השפעה.

מסכימה לקריאתכם, גם אני סבורה

שלא צריך להאיץ את קצב הריקוד, יש מספיק ריקודים תוססים. וצריך גם את הריקוד השקטים להשאיר אותם כמו שהם ולא להרוס אותם ע"י הגברת הקצב

כיוון, שלא הגענו למרתון...

ואין נקודת סיום, שצריך לחצות - אנא מכם, מרקידים, שמרו על הקצב האמיתי של כל ריקוד. תודה!!! הייתי לא מזמן בהרקדה בצפון. חשבתי שהגעתי למקום הלא נכון (הכל בריצה מטורפת). בי נשבעתי, שלהרקדה זו לא אחזור לעולם!!!

הצדק עמכם עם כי שימו לב כי אנו לרוב

מיעוט בדעה זו. הרעיון עצמו של העלאת מהירות הריקוד לא נולדה בגלל מרקיד כזה או אחר אלא בגלל רוקדים כמוני וכמוכם שבקשו מאתנו המרקידים להעלות את קצב הריקוד. וזאת בעיה , אכן לרוב הריקודים אכן נהרסים ואני מסכים עם כל מילה אבל זה בגלל רוקדים.

../images/Emo41.gif אז ביקשו.... אז מה ??????

אורן, אם כל תפקידו של מרקיד היה להשמיע את המוסיקה, יכולנו להסתדר לא רע בלעדי המרקיד. אני לא חושב שמרקיד צריך לרצות את כל הקפריזות של הרוקדים. אז ביקשו להגביר את הקצב.... אז מה ???

../images/Emo41.gif אנ'לא מאמין.....

ירון עושה לי
כאלה.... בלי לשלוח אותי לאתר "רוקדים" ?! נראה לי המשיח בדרך...

אורן - הצדק איתך!

וכאן נשאלת שאלת השאלות (אשר נשאלת כבר שנים): עד כמה צריך להקשיב לרוקדים? איפה עובר הגבול בין מעורבות להתערבות? האם בעל המאה (במקרה זה - בעל הצעקה) הוא בעל הדיעה (מתקשר לשרשור של שביט). בואו ננסה להחזיר את השפיות להרקדות, ולהראות כי עוד לא אבדה הדרך!

מרקיד מקצוען לא מגביר את קצב הריקוד

אם רוקד מבקש להגביר את הקצב,אז מה?(כפי שנאמר) כל מרקיד מתחיל יודע שלא נכון להגביר את הקצב ,זו פגיעה ברב המוחלט של הרוקדים שאינם מעוינים בהגברת קצב הריקוד. זו קריאת תגר על מקצועיותו של המרקיד.פגיעה ביוצר הריקוד. אך אם זה מגיע ביוזמת המרקיד,יתכן שצריך לשבת איתו ולהסביר כללים אלמנטריים בנושא. איך יראה הריקוד "זה הזמר"אם הקצב יואט? איך יראה הריקוד "כיוון שאין לדעת"אם הקצב יואץ? האם אפשרי לשים ריקוד סלואו,ולהגביר את הקצב לטוויסט?

יהרגו אותי אם אשמיע דעה אחרת?

לטעמי ריקודים מואצים זה דווקא נחמד מאוד: א)בגלל שאני רוקדת לא רק בשביל ההנאה, אלא גם בשביל פעילות גופנית. ב)כמות הריקודים המהירים מוגבלת, ואז משתעממים לרקוד שוב ושוב את אותם ריקודים. ג)כששמים ריקוד בקצב מהיר יותר, זה נהיה אתגר גדול יותר לרקוד אותו וקצת יותר קשה, ולכן גם יותר מענין. אני לא רואה איך זה "הורס" את הריקוד-אולי טיפה קול הזמר/ת נהיה גבוה יותר, אבל זה מחיר קטן לשלם עבור ההנאה.

../images/Emo140.gif ממש לא!

אני מכבדת את דעתך. למרות, כפי שכתבתי, ישנם ריקודים לא מעטים שאפשר להשתמש בהם לצורך מימוש מטרותייך בעצם ריקודך - ריקודי עם, כפי שהצגת אותם בדברייך אלו. וכל מטרה אחרת או נוספת. ושוב, אין צורך לשנות את המהירויות המקוריות...

No name for now

New member
לפעמים זה ממש הורס את השיר

"פרח מן הגן" למשל נשמע כ"כ מעוות (לדעתי) שהייתי בהלם כשגיליתי ששרים אותו גבר ואישה (הייתי בטוחה שאישה אחת שרה אותו) "תהילה" ממש לא דומה לביצוע המקורי למה להרוס שיר בשביל ריקוד? עבדו על השיר לא פחות משעל הריקוד, צריך לכבד את היצירה

hadas74

New member
../images/Emo45.gifרגל שמאלית - אני איתך

אפילו שיהרגו גם אותי

אז ככה: לאחרונה קניתי לבתי mpg

ושם יש כפתור שבאמצעותו ניתן לשנות את מהירות השיר מבלי לשנות את קול הזמר ... נאמר לי שיש תוכנות של ריקודי-עם שתומכות בזה, אך עד היום לא שמעתי אחת כזאת. אז לפחות לגבי הנימוק של "עיוות קול הזמר"..כנגד האצת ריקודים, יש לזה פתרון.

AyeleDance

New member
תוכנות המשנות pitch & speed

רב התכנות להרצת הרקדות יכולות לשנות מהירות ( speed) מבלי לשנות את הקול (pitch). אלה שאני מכירה ועובדת איתם, AMPS(היום זה חינם), DJPOWER, ואפילו פלאג-אין של WINAMP. אני מניחה שיש עוד. הבעיה היא שיש שירים ישנים שהוקלטו מהירים יותר או העוברו מדור לדור אחרי שמישהו מיהר אותם. החודש לימדתי את "ישראל היפה" הייתי צריכה להוריד pitch ולהגביר מהירות כדי שנדע שבעז שרעבי הוא הזמר ושמהירות הריקוד תהיה סבירה.

הגברת קצב המוסיקה

כותבים נכבדים. בואו נתייחס בבקשה לעובדות ולא לתיאוריות כאלו או אחרות. מרבית ריקודי העם כפי שהם מוכרים לנו (ומדובר במאות ריקודים) נרקדים בשונה מהקצב כפי שהוא במקור. לעיתים הקצב המקורי הוא איטי יותר ולעיתים מהיר יותר. יוצר הריקוד חש את הקצב ובהתאם לכך יוצר את הריקוד. אם היוצרים היו צריכים ליצור ריקודים לקצב המקורי, הרבה מאוד ריקודי עם והלהיטים הגדולים שבהם, לא היו נרקדים בהרקדות. בהזדמנות זו חשוב להדגיש שיש הבדל משמעותי בין הגברת קצב המוסיקה כפי שנעשתה ע"י יוצר הריקוד (זה העיוות הראשון של המהירות) לבין העיוות השני שנעשה ע"י המרקיד בהרקדה. אני בהחלט מסכים ומקבל הגברה או האטה של המוסיקה ע"י יוצר הריקוד וזאת בכדי להתאימו לרוקדים. אני גם מסכים ומקבל את האפשרות שגם המרקיד ישנה במקצת את הקצב לפי סוג האוכלוסיה שאותה הוא מרקיד ולפי מצב הרוח בהרקדה. אתם צריכים להבין שתפקידו של המרקיד הוא לחוש את מצב הרוח של הרוקדים ולכוון את סוג המוסיקה, הרפרטואר וגם את הקצב לפי התחושות שלו להגברת ההנאה של הרוקדים. אי אפשר להשמיע את הריקוד "הורה ממטרה" או "שיכור ולא מיין" או "הורה מחודשת" באותו הקצב והמהירות בהרקדה שמרבית רוקדיה הם בוגרים +++ לבין הרקדה שהגיל הממוצע בה הוא 30. זה בלתי אפשרי. הרוקדים הצעירים רוצים אנרגיה והרבה. הרוקדים הבוגרים רוצים סולידי ומתון. כל מרקיד צריך לחוש את רוקדיו ולכוון את המוסיקה בהתאם להם. בדרך כלל הקצב הוא אחיד במרבית ההרקדות (מלבד יוצאים מהכלל).

שמעון. מסכימה איתך עם הצורך

בהבחנה שבין שינוי קצב המוסיקה שעשה היוצר לבין זה שעושה המרקיד. ועל זה בדיוק אני מדברת. על ההתאמה אליה כיוון והתכוון יוצר הריקוד. ואם "הצליח לו" - זהו אחד התבחינים לבחינת והגדרת איכותו של ריקוד. נוצרת "שפה" בין המוסיקה למבנה הריקוד. שינוי בקצב המוסיקה , גורמת לרוב "לקצר בתקשורת". אם נכון לערוך לשם כך שינויים ביצירה המוסיקלית עצמה המקורית, זהו נושא נפרד לדיון. מה שלא הבנתי מדבריך, למה מרקיד , הקשוב לצורכי רוקדיו ישמיע בהרקדה המאוכלסת ברוקדים מבוגרים ריקודים כמו, "הורה ממטרה" , "הורה מחודשת" וכו - רק - במהירות איטית , במקום לבחור ריקודים שהם מראש פחות קצביים. ולמה במקרה שאוכלוסיית הרוקדים היא צעירה, להשמיע לדוגמא את "אשה על החוף", "מיכאלה" , "עד הלום" במהירות מואצת? מצטערת, אך לא מבינה את ההגיון שבזה. בקשר להערתך האחרונה, על קצב אחיד בהרקדה, נכון הדבר מכוונים במחשב על מהירות 103% - 105% - וכל הריקודים רצים במהירות זו, ללא הבחנה ואנו הרוקדים מקבלים את הריקוד "בבוסתנים" "ליבבתיני" - במהירות של 105% !!!

למעלה