פניה לבוגרי אלוטפים

ל י ל ך פ

New member
פניה לבוגרי אלוטפים

הי הבריון שלנו התחיל לפני שבועיים את אלוטף בנתניה (נפתח מאוחר בגלל שיפוצים). הקליטה מתקדמת יפה, והצוות מדווח שטוב לו והוא משתף פעולה נהדר. הצוות מדהים, דרך אגב, מעל ומעבר לכל מה שיכולתי לקוות. בימים האחרונים הוא חוזר עצבני וכועס, התחיל להרביץ, חזר להתעורר בלילה. זה התחיל מהיום בו נשאר לישון פעם ראשונה בגן. בהתחלה חשבתי ש"מבשל" משהו, אחר כך ייחסתי את זה לחוסר שינה, עד שאמא חכמה אחת קישרה את זה לעובדה שהחל להשאר לישון בגן. הוא כבר היה שנה בגן רגיל, ושם ההסתגלות היתה הרבה יותר קלה. נראה לי שהכעס והעצבים הם ביטוי של הקושי לקבל את המאסה של העבודה שיש בגן. בתור אחד שרגיל לרחף לו בבועה שלו הרבה זמן, הוא לא רגיל לכך שכל הזמן מפעילים אותו. הוא תמיד היה מקסים כלפי כל העולם ומוציא אגרסיות עלינו בבית, בכך אין שינוי. מישהו פה עבר\ה משהו דומה? אשמח לשמוע. תודה.

vered73

New member
גם לנו זה קרה בשנה הראשונה

ומה שכתבת היה כאילו הצצה אחורה למחשבותיי שלי. היום, אני מזהה כבר באגרסיות את הרגעים של תסכול, קושי רגשי, או "לא ידוע". כשזה "לא ידוע" אני רק מחבקת ומנסה לשדר משהו מרגיע. היום ככל שהילד גדל אנחנו רואים יותר התפרצויות סביב תסכול כלשהו, לפעמים מלווה בג'יבריש בטון של "למה לא מבינים אותי בבית הזה". כפי שאמרת - לא נותנים לרחף ומכריחים לעבוד וללמוד. ורק כך מתקדמים. חפשי כלי טיפולי להוציא שם את האגרסיות. אצלנו זה עובד לפעמים עם טרמפולינה, או התמרחות על כריות//שמיכת פוך בחורף, אמבטיה (לא תמיד מוכן גם לעשות כשעצבני) ולסיום - DVD...

ל י ל ך פ

New member
תודה, ושאלה..

בן כמה הוא היום? וכשאת אומרת "למה לא מבינים אותי" - הוא מדבר? מביע את עצמו באיזו שהיא דרך?

vered73

New member
הילד שלי שנה שניה באלוטף

וכשאני אומרת אני מתכוונת שהבכי הוא בטרוניה. כמו כל ילד שלא מדבר במיוחד, כל אמא יודעת מה הילד שלה רוצה. בדיוק כמו כל ילד קטן. וכמובן אנחנו מלמדים אותו לדבר, כי העולם הגדול הוא לא אמא.

למעלה