פנטזיות

אתינקוש

New member
פנטזיות

האשכול הקודם שלי לא נועד לתגובות (ואני גם יודעת כבר שאתה לא אוהב להגיב לדברים האלו), אבל זה בהחלט כן. אתה מאלו שקונים פיס מיד לאחר הגרלה כדי שיהיה להם שבוע לחלום על מה שהם יעשו בזכייה הצפויה? (ואל תהרוס. נניח שאתה קונה) אז על אותו רעיון ישלך עכשיו כבר פחות משבוע לפנטז על כל מה שאתה רוצה שתקבל/שיקרה לכבוד היומולדת שלך. ואני מזמינה אותך לעשות את זה כאן.. הבמה שלך עכשיו - - -

מממ..

התפילה הרגילה שלי : שאחליט את ההחלטות הטובות ביותר בשבילי, שאעמוד בהן, שאצליח בהן ושאדע שכל דבר בא מה`. יש גם נונביתים כמו רפואה לאבא, אמא סבתא ואחותי.

אתינקוש

New member
אני אוהבת את זה. באמת.

מה משמעות האמירה "שאדע שכל דבר בא מהשם"? (שאלה לא קנטרנית בכלל)

ובכן..

זה מתחלק לשנים (ואם מתעקשים, אז לשלושה..) א. לדעת שהכל בא ממנו ב. לדעת שכל דעביד רחמנא לטב עביד ההגיון אומר שאם שני התנאים האלה יתממשו אין שום סיבה להיות מודאגים או מצוברחים.. (מה התנאי השלישי? ובכן.. זה ב-א-מ-ת להאמין לזה).

אתינקוש

New member
נשארתי חסרת הבנה, אז אסביר את השאלה

1) הרצון "לדעת שהכל מהשם" היה נראה לי חריג ברשימה שלך. בערך כמו שתראה המשאלה "לטוס לירח" בתוך קבוצה כמו "לאכול גלידה, לישון, לראות סרט, להתנדנד בנדנדה ולשחק בחול". כי עם כל קוצר השגתי, נדמה לי שבלתי אפשרי "לדעת" דברים כאלו. בטח לא כידיעה במובן המקובל שלה- ידיעה מושגית. 2) ואם נניח שישנה ידיעה כזו, אז או שיודעים או שלא. לא כך? ואתה בטח חושב, או שחשבת לפעמים שאתה יודע. אז איך אפשר לדעת ואחר כך לא לדעת? אבל אני מניחה שכשרצית "לדעת", רצית בעצם לחוש את זה, להיות מודע, לזכור ולהתחבר לזה בצורה מלאה..

ובכן..

זה מתחלק לשנים (ואם מתעקשים, אז לשלושה..) א. לדעת שהכל בא ממנו ב. לדעת שכל דעביד רחמנא לטב עביד ההגיון אומר שאם שני התנאים האלה יתממשו אין שום סיבה להיות מודאגים או מצוברחים.. (מה התנאי השלישי? ובכן.. זה ב-א-מ-ת להאמין לזה).

למעלה