פנטזיות..

מאור456

New member
פנטזיות..

מה עושים כשיש רגשות לגבר מסויים,רגושת שגורמות לי באמת לחשוב שאולי הוא הומו בארון, שאולי החברה המפגרת שלו היא לא לקשר רציני, שאולי יש סיכוי שיום אחד הוא יעזוב אותה ויבוא אלי?
מבחינה ריאליסטית ברור שהסיכוי של זה שואף ל-0, אבל בפנטזיות - זה יכול לקרות גם מחר. ומה שמעצבן זה שבאמת אני מאמין שזה יכול לקרות! באמת!.
איך מתבגרים עליהן? מה הטעם בפנטזיות הם הן לא יכולות להתגשם ?!
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=KaasJ44O5lI[/URL]

makel1

New member
פנטזיה - דינה להישאר פנטזיה.

היא חלק מאיתנו ומהמהות שלנו. והיא עושה לנו טוב, בעיקר בתת מודע. מימוש פנטזיה, לעומת זאת, יכול לעשות לנו רע (ברוב המקרים). הסיכוי שההנאה ממימוש פנטזיה תשתווה להנאה מהפנטזיה עצמה - נמוך מאוד.

העיוור

New member
אני מסכים, שלפעמים צריך להתנתק מהפנטזיה

ולהמשיך הלאה, כמו במקרה הזה. אבל האם מימוש פנטזיה תמיד עושה רע? אני מניח שלפעמים זה יכול להתאים גם בעולם האמיתי.
מה דעתך?

ItsikH

Member
פנזטיה ממומשת אינה פנטזיה עוד היא נראית אחרת ומרגישה אחרת מהפנטזיה, אם אתה מוכן לקבל את זה שהיא לא תהיה אותה פנטזיה - אז זה בסדר.

מאור456

New member
לדעתי אתה טועה

כמובן שה"הצלחה" במידה והפנטזיה תתממש היא פונקציה של מידת ה"מציאותיות" שבה תכננת את הפנטזיה שלך, בלי קשר לדברים הבלתי צפויים שקורים רק במציאות ולא בפנטזיה.
המשפט האחרון שלך גם לא ברור לי.

ItsikH

Member
בוא נזרום איתך רגע כן, הוא הומו עמוק עמוק בארון, ויום אחד הוא יתוודה בפניך, ותחליטו שאתם יחד, ואז... מה?

כל הענין בפנטזיה שהיא מנותקת מהמציאות ה"אפורה" ותפורה בדיוק לפי הצרכים שהיא אמורה למלא עבורך, במיוחד - שהיא יכולה להתקיים בלי הפרטים המעצבנים והקטנוניים כמו תשלום שכר דירה.והחשבונות ומי הולך למכולת ומה רואים בטלוויזיה והריבים הקטנים והגדולים ומי למעלה ומי למטה הערב

מאור456

New member
איפה הבעיה?

מן הסתם בפנטזיות אתה לא חושב על תשלומי שכ"ד או מכולת
, אבל בכל מקרה גם אם בפנטזיה דמיינתי שאנחנו לא רבים לעולם - ובמציאות אנחנו כן רבים, אז למעשה הפנטזיה לא התגשמה (או לא התגשמה במלואה) וזה בעצם מה שאמרתי מלכתחילה שחבל שהן לא יכולות להתגשם.

ItsikH

Member
החלק שאתה לא חושב עליו קיים במציאות ובכך מקלקל את הפנטזיה... פנטזיה היא כמו סרט, רואים רק מה שהבמאי בחר להראות, המציאות היא לעולם לא כזאת.

כשאתה מבקש לממש פנטזיה, אתה צריך להביא בחשבון שהיא לעולם לא תתממש כמו שפינטזת אותה, ולו רק בגלל אותם פרטים שלא הבאת בחשבון. לדעתי זה גם חלק בלתי נפרד מההנאה שבדבר - מה הטעם ללכת למקום לא ידוע רק בכדי לראות ולעשות ולחוות שם בדיוק מה שציפית מראש? אם אתה יכול לחוות את החוויה מראש במלואה בפנטזיה, זה קצת מוציא את העוקץ מהמימוש...

ItsikH

Member
וד"א היה פעם סרט קצר נפלא של יונתן סגל שלצערי נעלם לתהום הנשיה, בשם "בבית" עם וילוז'ני ושחקן נוסף כזוג שחי יחד הרבה זמן, הסרט מתעד יום בחייהם האפורים, הלהט כבר מזמן דעך ויש להם סקס מהצד לפעמים, בעיקר כשהם רבים, ויש גם שכנה זקנה בודדה ומעט חטטנית (ג'טה לוקה בערוב ימיה) - כל אלו משתלבים ל"הכל חוץ מפנטזיה", במובן אנושי וסלחני. בסוף היום הזה הם גם מתפייסים וממשיכים הלאה, ליום הבא שבו אולי שוב יריבו. ויתפייסו שוב.

למעלה