פנטונים

Yaronimus 9to5

New member
פנטונים

שלום ובוקר טוב - אולי תוכלו לעזור לי. אם אני מקבל מודעה בקובץ פריהנד שיש בה ערכי צבעי פנטונים בעלי ערכי cmyk, האם אפשר לשלוח אותה לדפוס כמות שהיא או שאני צריך להמיר את הצבעים? כמו כן אם אפשר לדעת - איפה אני רוכש פנטוניות חדשות ומשומשות, וחוברות עם פנטונים שאפשר לתלוש.

Yaronimus 9to5

New member
ועוד שאלה

האם כשאני משלב תמונה ב300 dpi במודעה - האם עלי להקטין את התמונה לגודל בה היא תהיה במודעה ואז לשלב אותה במסמך או שלהקטין אותה ישירות בפריהנד? אני שואל את זה כי אני זוכר שאמרו לי משהו על זה - אבל אני לא בטוח. תודה רבה.

pulse11

New member
אפשר להקטין "ידנית" גם בפריהנד

אבל לא יותר מדי. שחק באחוזים של עד 10% הקטנה. אני לא יודע אם זה עדיין קורה בגרסאות מתקדמות יותר, אבל לפני 4 שנים (?) הוצאתי מודעה דרך פריהנד 8 או 7, הקטנתי תמונה ויצא גוש פיקסלים שחור. זה במיוחד לא נעים כשזה מודפס ב-80 אלף עותקים ומופץ.

iko iko

New member
כעקרון עדיף להקטין ולהגדיל תמונות..

בפוטושופ, אבל מחוסר זמן הרבה פעמים עושים את זה בפריהנד. יכול להיות שבגרסאות ישנות של פריהנד היתה עם זה בעיה אבל היום זה עובד בסדר גמור. מה שכן, אם המודעה הולכת אחרי זה לעיתון יומי אז צריך להגדיל/להקטין את התמונה בפוטושופ כדי שבפריהנד היא תמוקם ב- 100% גודל ולבדוק שהיא ברוזולוציה הנכונה לעיתון (בדרך כלל 180DPI).

למעלה