פנטגראם

דולה

New member
פנטגראם

המשך לדיון מ-20/11.סמל מאוד חזק להגנה ושמירה. מסמל את האיזון בין החומר והרוח שלדעתי הרבה נשמות חוזרות לכאן לצורך קרמה זו. מופיע גם בקבלה והמקובלים משתמשים בו בקמעות להגנה וברכה.מופיע בכל הדתות. העוסקים במאגיה השחורה באמת משתמשים בו בצורתו ההפוכה ומתחברים לכוחות הרשע ולא פעם אנו נתקלים בכאלה שאנו קוראים להם שרלטנים מאחר והם מחוברים באופן אובססי לחומר, במיוחד כסף, ולא רואים משהו אחר. אני לא שוללת את הידע שלהם ואמנם יש להם "כוחות" חזקים מאוד וצריך להיזהר מכאלה. אני בעד הפנטגראם ואפילו עונדת אותו ביחד עם מגן הדוד. בקשר למגן הדוד, הוא נלקח ואומץ ע"י היהדות מהעת העתיקה מאוד, לפני שהיהדות הופיעה. השתמשו בו שבטים עתיקים מאוד לפני ההיסטוריה הכתובה. כנ"ל גם לגבי הצלב בנצרות. אפשר לקרוא מחקר מעניין מאוד בנושא בסיפרו של ד"ר רמי שקלים. מי שמעוניין בפנטגראם לענידה, אפשר להשיגו אצל לימור שלה תכשיטי סמלים מאגיים על פי האמנות הקלטית העתיקה - 796059-053. דולה

מקור הצלב

אני ממש ממש לא בטוחה בזה, אבל מישהו סיפר לי פעם שמקור הצלב זה בעצם מהאנך (Ankh) המיצרי.

Blackice

New member
בגדול זה מגיע מכלי עינויים...

מוט גבוה שלראשו מוט מאונך, ואליו קשרו את הקרבנות והם מתו מצמא\רעב וכו´... מוות שלוקח ימים רבים... ואז כמובן תלו את ישו על הצלב והנוצרים משום מה לקחו את הסמל של ישו הצלוב כסמלם, או באיורים יותר פשוטים, רק את הצלב. אבל ב"מסדר האש" הציעו איזה הסבר אחר שהצלב מגיע מאיזו אמונה מוזרה באל השמש או משהו כזה, ושהשימוש הנרחב בו במסגרת הנצרות מגיע מימי הביניים, שציירו צלבים על המגינים... לא יודע לגבי התיאוריה הזו...
ארז

בלה בלה*אור עייפה ומעוצבנת*

אז ..אל השמש.... זה אומר שהמקור של הצלב הוא בסמל החיים-מתים-אינסוף,איך שאתם לא קוראים לו,של המצרים?

למעלה