פנטגראם

PERPEL

New member
פנטגראם../images/Emo41.gif

מה בדיוק אומר הפנטגראם...? ואיך הוא קשור לכישוף? שאלתי חברה שלי שמתעסקת בכישוף והיא אמרה לי שזה הסמל של השטן....?

Blackice

New member
פחחח הסמל של השטן?

יש המון פירושים שונים לפנטגרם... זה שאני הכי אוהב אומר שארבעת ה"שפיצים" התחתונים מסמלים את ארבעת היסודות (אוויר, מיים, אדמה ואש) והשפיץ הבודד שמצביע למעלה מסמן את האקשה, הרוח. ואז הוא מסמל את היחס בין היסודות וכמובן את עליונות הרוח מעל לחומר. השטניסטים לקחו את הסמל והפכו אותו, כך שהוא מסמל את עליונות החומר מעל לרוח. כי בסך הכל זה הרעיון של השצניזם- מוותרים על הטוהר של הרוח וחיי נצח בגן עדן בתמורה לדברים גשמיים... איך הפנטגראם קשור לכישוף? אני חושב שזה עניין של מסורת שהתפתחה במהלך השנים... איך מגן דויד קשור ליהדות? אחרי הכל זה סמל שהתחילו להשתמש בו בערך במאה ה14 אם אני לא טועה... ארז

nepthys

New member
בימי הביניים

הרבה פעמים ציירו פנטגרמים על מגנים למזל טוב. החוד העליון סימל כוח מאלוהים, ולכן מופנה למטה - מסמל כוח מהשטן. ו..עליונות החומר על הרוח לא תמיד תואמת שטניזם, תלוי מאיזה סוג. אבל זה רעיון יפה שלא חשבתי עליו, תודה.

moonstone

New member
מגן דוד

הצורה שלו היא של שני משולשים שווי צלעות שווים זה לזה ונמצאים במצב הפוך זה לזה. הצורה שנוצרת ביניהם היא משושה משוכלל. אחת התאוריות שמסבירות את הצורה הזו היא": שני המשולשים מסמלים כל אחד בנפרד את הזכרי ואת הנשי שבאלוהות. שניהם מושלמים ושווים אך הם מנוגדים זה לזה. ועם זאת למרות הניגוד הם יוצרים ביניהם בשילובם ההרמוני צורה שהיא מושלמת ומורכבת משניהם. זהו סמל האלוהות והוא מגן על העונד אותו. איני יודעת מאיפה בא הייחוס שלו לדוד (באיזה תקופה), ייתכן וזה באמת היה מגנו - ומגן עם סמל הגנה כה חזק הוא מאד שימושי במיוחד לאדם שחי חיים כמו של דוד המלך.

The Wraith

New member
הקסאגראם

ההקסאגראם (מגן דוד) לא קשור ישר ליהדות אלא הוא סמל מדינת ישראל, והתחילו להשתמש בו בקום המדינה שקבעו דגל. בהקסאגראם היו שימושים קבלתיים ומאגיים עוד לפני אבל הוא לא היה ממש סמל שמייצג את הדת היהודית. אם אני זוכר נכון הוא מייצג צדק.

הפנטגראם

הפנטגראם מסמל את חמשת האלמנטים - אוויר, מים, אש, אדמה ונפש (ר´ קובץ מצורף). בכישוף משתמשים בפנטגראם לכמה דברים (תלוי במכשף/ה): זה יכול להיות על המזבח כדי לסמל את כלחמשת האלמנטים, כדי ליצור הגנה סביב המכשף/ה (לזה משמש יותר הפנטקל - פנטאגרם שסביבו יש מעגל הגנה, כמו זה שבקובץ, נקרא פנטקל), כדי לתת למכשף כלי כדי להתרכז על כל חמשת האלמנטים, והרבה פעמים הפנטקל/פנטגראם מסמלים את אלמנט האדמה. אין קשר לשטן. המכשף/ה הוא בדרך כלל פאגאני, ובפאגאניזם אין שטן, ובדרך כלל לא סוגדים לכוחות רשע. פנטגראם או פנטקל הפוך יכולים לסמל מכשף שהוא בדרגה מאוד גבוהה, או עוד משהו ששכחתי
כבר כתבתי הודעה על הפנטגראם ההפוך, זה נמצא איפשהו בעמודים הקודמים.

The Wraith

New member
לאו דווקא

המכשף הוא לאו דווקא "בד"כ פאגאני". אני מכיר רק מכשפים אתאיסטים או מונוטאיסטים.

האנשים שאתה מכיר לא מהווים שום

אינדיקציה לכלל האוכ´. עובדה שבארה"ב הדת שגדלה הכי מהר בימים אלה היא דת הוויקה. ועוד עובדה היא שרוב הספרים למכשפים/ות הם ספרים פאגאניים שמדברים על סגידה לאל ולאלה. עדיין לא נתקלתי בספר שמתייחס לכישוף שהוא לא פאגאני (לצערי הרב...).

The Wraith

New member
שמעת פעם...

את המושג "הקבלה"? "מפתחות שלמה"? "ספר רזיאל המלאך"?

nepthys

New member
אלו הזרמים המונותאיסטים

והאנשים שהולכים בדרך הזו פחותים מהאנשים שמגדירים עצמם ניאו-פגאניים. זה עניין סטטיסטי, ככה שאין כאן וויכוח אפילו. אם אתה רוצה, תוכל לרשום על זה משהו קצר לפורום, כדי לעזור לניאו-פגאניים כאן.

The Wraith

New member
אוקי

רציתי לראות באמת כמה פאגאנים יש בפורום מול כמה לא-פאגאנים.

RainBird

New member
טוב סבא שלי היה קבליסט ואלו שני ספרים שקיימים אצלי ממנו. יש סיפור ממש נכון שעובר במשפחה שלי לגבי קבלה ומאגיה אם תרצו שאכתוב תודיעו בהתאם...

RainBird

New member
ניחשתי שאתה תהיה זה שמבקש טוב יש על סבא שלי המון סיפורים שמצרוצצים בקהילה שבטבריה, שלא נותר ממנה הרבה. אבל זה שאני הכי אהב כמשל.. יום אחד אחת מנשי החברה היותר נחשבות של העיר נעלמה. לא לקחה כסף בגדים כלום מה היא ומה שהיה עליה פשוט נעלמו כליל, ואף אחד לא שמע ולא ראה. היא ביקשה מסבי שיפתח בספר הזוהר לראות את גורלה של האישה ומסיבה כלשהיא הוא סירב ולקח לה כמה פעמים לנסות לשכנע אותו ובקיצור התחזית הייתה שהאישה תחזור בריאה ושלמה תוך 10 שנים סבתא ממש לא האמינה לתחזית הטיפשית הזאת והלכה לקוראת בקפה ערבייה שפתחה לה בקפה את אותו הדבר וסבתי ההמומה חזרה הבייתה כשהיא תוהה על משמעות הדבר, הכיצד יתכן שפותחת ערבייה תדע את הסודות של הרב בעצמו? איך היא גילתה את זה? היא שאלה את סבי וזה אמר שהדת שונה אבל האמת זהה כעבור 10 שנים אותה אישה נמצאה ברציף בארץ לאחר שנחטפה על ידי קורב משפחה קנאי לאמריקה ולאחר שיכנוע ושהיא גרמה לו לסמוך עליה ברחה לישראל וחזרה בשלום.בבקשה RainBird

nepthys

New member
מוסר השכל

אם אתה אישה נורא חשובה שרק רוצה קצת שקט כי כל האנשים החשובים מטרידים אותך, אף פעם אל תספר לרבי ולקוראת בקפה שאתה יוצא לטיול, בסוף עוד יאתרו אותך!

RainBird

New member
נפת´יס ציפיתי ליחס יותר בוגר... אני מחכה לתגובה של הווירף

The Wraith

New member
סיפור יפה

המשל הוא שהדתות (פה אני מתכוון לנצרות, יהדות, איסלם וכו´) הן שונות אבל האלוהים הוא אחד(למה אני פונה לזה כאל זכר או נקבה?? לפעמים אני משתגע מזה), נכון?

למעלה