פנוי דירה מושכרת

eli0305

New member
פנוי דירה מושכרת

שלום רב, אני משכיר כבר אותה דירה שנתיים וחצי ברחובות. לפני כחצי שנה הדירה נקנתה על ידי זוג שאמר לנו שהם מעוניינים שנשאר בדירה עוד שנה כדי שהם יוכלו לאסוף כסף לשיפוץ, חשוב לי לציין שנחתם הסכם חדש לשנה הכול לפי החוק. לפני כשבוע בעל הדירה ביקש לבוא כדי להראות את הדירה לזוג רוכשים פוטנציאלים מבחינת החוזה רשום שהוא צריך להודיע מראש ואנחנו צריכים להראות את הדירה בזמן סביר. לאחר שהוא אמר את זה בדקתי ביד 2 וראיתי שהוא רשם שהכניסה לדירה היא בעוד 3 חודשים השאלה שלי אם הוא יכול להוציא אותנו מהדירה למרות שלא רשום שומדבר בחוזה על כך ההפך רשום בחוזה שאם משהוא קונה את הדירה הוא חייב לקחת את כול ההתחיבויות של החוזה אליו, חשוב לי לציין שהחוזה שלנו נגמר ב7/12/2011 ואנחנו לא מעוניינים לפנות את הדירה עד לתאריך הנ"ל. השאלה שלי האם הוא יכול לדרוש מאיתנו להתפנות (אפילו שהוא לא אמר עדיין כלום ראיתי את זה ביד 2) אפילו שלא רשום שום דבר על פנוי מהדירה לפני סיום החוזה ואנחנו מחויבים לחוזה כמו שהוא מחוייב לחוזה? תודה רבה וחג שח

שקדיה10

New member
הוא אינו יכול לפנותכם מהדירה.

אם יבקש שתפנו זכותכם לסרב או שתוכלו להגיע עימו לאיזו הסכמה הדדית תמורת פיצוי כלשהו. במידה והדירה תימכר גם הקונה יהיה מחוייב לחוזה זאת בתנאי שלא קיימים סעיפים נוספים הרלוונטיים לעניין שלא ציינת אותם בשאלתך.

eli0305

New member
זה הסעיף היחיד שקיים לגבי הנושא

למשכיר הזכות להעביר זכויותיו לפי חוזה זה כולן ו/או חלקן ו/או מקצתן לכל אדם ו/או גוף שימצא לנכון ולקחת משכנתא על המושכר ובלבד שלא יפגעו זכויות השוכר עפ"י חוזה זה. והסעיף הזה הוא לטובתינו, הוא פשוט לא תכןן למכור את הדירה ולכן לא הוכנס סעיף של יציאה מהחוזה. תודה על התשובה!

למעלה