פנה חדשה - פינת ה AIR BRUSH

mannoga

New member
../images/Emo52.gif אבל מדוע נזעקת כל-כך?

לא התכוונתי לזעזע אותך. אני מצרפת דוגמא שעשיתי בכמה דקות במחשב, בדיוק אותו ציור שהיה שיעור מס´ 1 באייר-בראש - רקע מדורג, צלליות וכד´. מבחינת גודל - נותנים למעבדות שמוציאות באיזה גודל שרוצים. כן, יש לי קומפרסור ואביזרים ואני עושה שימוש יותר לכיוון צביעת שטחים גדולים בחצר. לא התכוונתי לפגוע בך רק להציע שבקטן אפשר להגיע לאפקטים די מרשימים במחשב למי שבכל זאת אין לו קומפרסור ושות´. אישית - אני חסידה די נלהבת של שוקי גריפית. בכבוד רב ליצירותיך, ולצנוע שבך, אני.

moti80

New member
ממש לא נזעקתי, פשוט לא הבנתי>

אני דןןקא מאוד אוהב לצייר במחשב הבעיה היא שאין תוכנה או כלי שממש משתווה לאייר בראש האמיתי. יש עניין של זויות התזה וכו שלא נותן ממש לדמות עם המחשב. בכל מקרה, ריח הצבע המתעופף באויר, האבק....אין לזה תחליף. ו....סליחה על הבורות - אבל מי זה שוקי גריפית?

moti80

New member
ועכשיו דוגמה לציור שהתמשתי בו

בשבלונות. שימו לב, הקב המפריד בין הרקע לדמות חד. לעיתי זה נותן אפקט טוב של הבלטה מהרקע ובכך יוצר אשליה מסויימת של נפחיות. זה טוב כשמציירים רקעים מטושטשים ודמויות חדות וברורות לדוגמה.

הוא גדול הוא גדול הוא גדווווללללל../images/Emo124.gif

מוטקה, כל הכבוד!! פינה משובחת, אנחנו נאסוף את הפינה הזו למאמרים כל כמה זמן מקובל? אתה עוד תשמע ממני ביום שישי
אפרת

moti80

New member
עבודה חדשה (כן...אני יודע, לא משהו)

אייר בראש VL MODEL, דיזות 5 ו-3 (תלמדו על כך בפינה הבאה...). צבעי אקריליק על קיר (בסיס סופרקריל). מידות 2.50 מטרים גובה ו 3.00+ רוחב.

mm130

New member
מוטי,

אני חייב להגיד שאתה כ"כ מוכשר! ברמה בינלאומית! הייתי עושה הכל כדי לצייר כמוך, איפה אפשר ללמוד לצייר באייר בראש באיזור ירושלים? אני כ"כ מתלהב מהיופי! מתן נ.ב, איך עבודה עם אייר בראש מתמזגת עם צבעים אחרים? נגיד.. צבעי עיפרון ואייר-בראש. מתן

moti80

New member
מתן היקר

לגבי איזור ירושלים - אין לי שמץ של מושג. אבל אני מלמד, ואני גר באיזור המרכז... באשר לשאלתך בנוגע לערבוב של חומרים. אני אישית משלב ציור במכחולים וציור באייר בראש, זה יוצא פשוט נפלא. כמה שתשלב יותר, ככה יצאו דברים מיוחדים יותר. נסה..ושתף אותנו... :)

היייייייי

אני רואה שאתה עושה במיוחד עבודות על קירים וכאלו... שמעתי שאפשר לעשות עם זה דברים אחרים....במיוחד מעניין אותי עם אפשר להשתמש באייר-בראש לבגדים....ועם כן אז איזה סוג צבע... כי גם הבנתי שיש סוגים שונים של צבעים... תודה רבה רבה טולי החתלתולה

moti80

New member
בטח שאפשר גם על בגדים>

זה ממש כיף לצייר עם אייר בראש על בד - יש ספיגה נעימה כזו של הצבע בבד... בקשר לצבעים - יש צבעי טקסטיל לאייר בראש (מאוד ממליץ לקנות אותם מדוללים ומוכנים). לאחר הציור או הצביעה פשוט מגהצים - וזה מחזיק ש-נ-י-ם ואם זה שורד את הכביסות של אמא שלי - זה יכול לשרוד הכל.

giri

New member
שאלה...

מוטי שלום, אולי שאלתי תשמע בוטה... אבל... כמה זה עולה לנו? בזמנו יצא לי להתעניין באייר-בראש, שנראית לי כאחת האופציות המועדפות לציור בקנה מידה בינוני-גדול, והבנתי שהציוד עצמו עולה אלפי שקלים! אמנם זה היה לפני 7 שנים, אבל... אתה יכול להאיר את עיני? תודה. נ.ב. - עבודותיך יפיפיות.

moti80

New member
גירי יקירתי

ראשית - תודה רבה על המחמאות, אבל יש עוד הרבה לאן להשתפר. במיוחד ברמות שאפשר להגיע עם אייר בראש.... אז ככה אני יכול בקלות לסדר לך את העניין. אם את מתכננת לעבוד בעזרת המחשיר אז גם מן הסתם תוכלי להשקיע קצת יותר ולכסות את ההוצאות בסופו של דבר. אייר בראש טוב לדעתי יהיה מדגם VL או MILENIUM כאשר אני אישית, ממליץ יותר על דגם VL. שני הדגמים עולים בין 750-850 אם אני זוכר נכון. עכשיו - שאלת השאלות - איזה קומפרסור לקנות? אז ככה - ראשית תלוי לאיזה סדר גודל של עבודות את משתמשת בו... אם לחולצות אז יש קומפרסורים קטנטנים שאפשר לשים על השולחן לידך והם עולים בין 300 ועד 500 ש"ח. לעבודות קצת יותר גדולות על קירות לדוגמה ועד לציורים על קירות שלמים (קירות פנים...) יש קומפרסור שמן אשר עובד על מנוע מיוחד שלא עושה רעש (מנוע כמו של מקרר) שזה דבר חשוב מאוד בקומפרסור, שכן בד"כ הם מרעישים ומרעידים את כל הבית. אך דגם כזה מחירו יקר ויעלה 1500-2500 ש"ח. יש לך אפשרות לקנות קומפרסור בוכנה רגיל בעל אותה עוצמה בפחות מ 1000 ש"ח אך הוא מרעיש מאוד. והאפשרות האחרונה לציורים בינוניים-גדולים (אותה אני בחרתי לבסוף) הוא ה-AIR BEG זהו קומפרסור שממוקם בתוך מתקן אקוסטי אשר מוריד מעוצמת הרעש. לבסוף יש את מדחסי הבוכנה הגדולים יותר לציורים באקדחי אויר ונועדים לציורים גדולים במיוחד. החלק היקר בכל העסק הוא דווקא הצבעים - צבעים מוכנים ומדוללים עולים 22-60 ש"ח (לי יש יותר מ 100 גוונים - תחשבי!!!). אך כמובן שאת יכולה לקנות צבעים עם פיגמנט עשיר ולדלל לבד וזה יוצא יותר זול. זהו, מקווה שלא שכחתי משהו... את מוזמנת לשאול עוד לרשותך שמש מוטי

moti80

New member
פינת האייר בראש - יצירה חדשה

אייר בראש VL MODEL דיזה מס´ 3. אקריליק על קאנוואס.

SC

New member
יש משהו בציור שמאוד מפריע לי

באופן אישי אולם יחד עם זאת ניתן לנצל אותו לטובה. אני מעולם לא עבדתי עם AIR BRUSH אז תקן אותי אם אני טועה. בלי שום קשר ליופי התמונה אלא הטכניקה בה השתמשת, התמונה נראית מעורפלת מאוד וזה מה שצורם לי אבל יחד עם זאת ברזולוציה קטנה יותר התמונה נראית הרבה יותר טוב. אני לא יודע עם ניתן להגיע לחדות עם המכשיר אבל אם לא אני הייתי משלב קצת עבודת מכחול עם ה AIR BRUSH על מנת לחזק את הנקודות החלשות שלו. ודווקא האפקט המיוחד של המכשיר יכול להיות מעולה ליצירת דברים אחרים. אני מתפעל מכמות העבודות שאתה מכין ומעלה לאתר. כיף לראות בן אדם יצירתי שיוצר ללא הרף. שולי

moti80

New member
שולי - המנהל החדש... :)

בציור הזה ניסיתי טכניקה מסויימת, שתוצאותיה נראות מולך. בד"כ, הציור באייר בראש נעשה בשכבות - מהבהיר אל הכהה - כמה שיותר שכבות כך טוב יותר. הציור נעשה רך יותר ונפחי יותר. בטכניקה הזו יש שימוש משתי שכבות סה"כ עם הרבה צבע - מה שיוצר את הכתמיות בציור. ומכאן גם חוסר ה"פוקוס" שאולי היה באמת רצוי בסוג כזה של ציור. מבחינת הטכניקה באייר בראש אין בעיה ליצור דיוק וחדות. ושמח שאתה נהנה מהעבודות...אך אני ממש תופס את עצמי מלהעלות את כל מה שאני עושה - כל זאת נמצא באתר...אם זה יהיה יותר נוח אז אעלה לכאן באמת (לאט לאט) את כל היצירות. שמש מוטי

למעלה