פנה חדשה - פינת ה AIR BRUSH

moti80

New member
פנה חדשה - פינת ה AIR BRUSH

בעקבות שאלות שחזרו מספר פעמים בפורום אני מעלה את הפינה החדשה אשר תענה על כל השאלות וההתלבטויות בנוגל ל אייר בראש. אז ככה - זהו בעצם מכשיר השר מאפשר התזת צבע בעזרת לחץ אויר (איך זה עובד בדיוק תדעו בשלב מאוחר יותר). האייר בראש כשלעצמו חסר תועלת, יש לחבר אותו למדחס אויר (קומפרסור) בכדי ליצור את לחץ האויר, או סילון האויר לעבודה. את הצבע, בו רוצים לעבוד שמים במיכלים או צינצנות צבע שמתחברות לאייר בראש, לא קיימים אייר בראשים שמכילים את הצבע בתוכם. קיימים שני סוגי אייר בראש עיקריים: פעולה יחידה (Single Action Airbrushes) פעולה כפולה (Double Action Airbrushes) הסוג הראשון נחשב מיושן יותר והוא גם קצת קשה יותר לעבודה. מבחינה טכנית - המכשירים בעלי הפעולה היחידה פועלים בצורה הבאה: לחיצה על כפתור האייר בראש גורמת להזרמת אויר ושאיבת צבע בעת ובעונה אחת. בעלי הפעולה הכפולה פועלים בצורה קצת שונה: לחיצה על כפתור האייר בראש גורמת להזרמת אויר בלבד (ככל שהלחיצה חזקה כף לחץ האויר חזק יותר) ומשיכה של כפתור האייר בראש (לאחר הלחיצה) גורמת לשאיבת צבע (שוב, ככל שמושכים יותר כך יוצא יותר צבע). מה שיוצא, שבמכשירים בעלי הפעולה הכפולה, יש שליטה מלאה על כמות האויר מצד אחד וכמות הצבע מצד שני - מה שמאפשר נוחות ושליטה מירבית בחומר. העבודה דורשת מעט מיומנות, אך בעזרת תרגילים פשוטים ניתן להגיע לרמה גבוהה בזמן קצר ביותר (ימים ואף שעות). מגוון הסוגים הרחב של דגמי אייר בראש מאפשרים לאומן לעבוד בעזרתו עם כל סוג צבע ועל כל סוג של חומר כמעט. החל מצביעת קירות (וגם בניינים) ועד צביעת מודלים מזעריים של מכונות וכדומה... זהו להפעם, בקרוב המשך הסברים על המכשיר הנפלא (אביזרים, חומרים הדגמות וכו...) מקווה שנהנתם שלכם שמש מוטי

Y A E LY

New member
../images/Emo51.gif

כידוע לכולנו כאן אני מתעניינת מאוד בנושא הז- תודה!!!!!!

moti80

New member
את מוזמנת כמובן (כמו כולם) לשאול

את כל אשר מסקרן או לא ידוע לכם בנושא... אשתדל לענות על הכל עם דוגמאות וצילומים

Druyanizem

New member
דרך אגב

יש ספריים למינהם שפועלים באותה שיטה (עם צבע מובנה כבר). והם עולים דיי זול אם לא רוצים להשקיע במכשיר. אייר בראש גם מאוד נוח כדי לצבוע חלקים גדולים במודלים מפלסטיק (כמו הטנק שלי... למי שהספיק לשכוח
)

pomelit

New member
ואני כל פעם קוראת את זה

אייר בראש - air barosh, עד שאני נזכרת שזה brush

mm130

New member
3 שאלות,

מה רמת הדיוק באייר בראש? נגיד.. אפשר להגיע לרמת דיוק של סנטימטרים אחדים? סנטימטר? חייבים להשתמש בשבלונות? אי אפשר לצייר חופשי? אפשר ליצור מעבר חלק של צבעים?, בלי שיבחינו מתי צבע אחד נגמר והשני התחיל? ווו, זה היה משחרר מתן

moti80

New member
תשובות לשאלות...

עניין הדיוק באייר בראש מתחלק לשניים: מיומנות ושבלונות. בעזרת האפשרות הראשונה הנך תלוי במיומנותך הטכנית לעבודה במכשיר. בעזרת אימון נכון ניתן להגיע לציור קוים ונקודות בעובי של שערה...ומבחינת שטחים נרחבים - ניתן לצייר גם ציורי קיר בינוניים וגדולים (על בניינים ושטחים נרחבים במיוחד מומלץ להשתמש באקדחי אויר). בעזרת השיטה השניה (שבלונות) אתה יכול לשלוט בעצם בשטחים אותם אתה צובע ע"י הסתרת שטחים שאינך רוצה לצבוע עם השבלונות. לשתי השיטות יש את יתרונותיהן ואת חסרונותיהן. היום מאוחר יותר אעלה שתי דוגמאות -לציור ביד חפשית ולציור שבלונות ותוכל לראות את ההבדלים. מעבר צבעים - אז ככה, לא קיימת אפשרות נוחה יותר או מדוייקת יותר ליצירת מעבר צבעים (gradient) מאשר אייר בראש, שכן ניתן לשלוט ממש בעוצמת הצבע וליצור הדרגות רכות במיוחד. בנוסף, אין משיכות מכחול - לכן המעבר נראה חד וחלק. עוד שאלות? אל תתבייש :) שמש מוטי

mannoga

New member
תגיד... ../images/Emo12.gif

אולי תשלח לנו איזו יצירה שנוכל ככה למקם מחשבות? או שסוכני מכירות אנחנו... סקרנית, אני.

moti80

New member
ביקשת כל כך יפה...

התמונה הראשונה צויירה ביד חופשית. גובה הציור כ - 5 מטרים רוחבו כ 4 מטרים. צבעי אקריליק (צבע שחור בלבד). AIR BRUSH VL MODEL

mannoga

New member
מקסים../images/Emo140.gifמקסים ושוב מקסים

תודה רבה רבה. קצת מבינה מהיכרות קרובה אך מעולם לא הצלחתי להגיע לביצועים נקיים ללא שבלונות... וכפי שמובן מאליו, המחשב מעולם לא הביא אותי לאן שרציתי במקצה דנן. אהבתי. אני.

למעלה