פנדרים

בת ים

New member
פנדרים../images/Emo35.gif

לעיתים קרובות אנחנו צריכים להעביר פנדר צד לצד במהירות הבזק מסיבות כאלו ואחרות...אני מתארת לעצמי שכולכם עכשיו מדמינים מפגשים עם רציפים וחיכוכים עם סירות אחרות.
שאלתי היא...איך אתה קושרים את הפנדרים שלכם, כך שאפשר יהיה לשחרר את הפנדר במהירות מבלי להסתבך בשחרור קשרים מסובכים ונוקשים ממים ומי מלח ומבלי לשבור צפורנים
. האם יש תפס מהיר מיוחד לעניין? קשר מיוחד? אשמח ללמוד מנסיונכם.

benya

New member
בדררך כלל

קשר מוט עונה על הדרישות. קל לקשור ולהתיר והוא לא נפתח בקלות

Alex33

New member
יש גם התקנים לפתיחה מהירה...

ניסיתי 2-3 סוגים שנמכרים בחו"ל,לרוב מפלסטיק, ולבסוף חזרתי לקשר מוט,עם לולאה לפתיחה מהירה...

Alex33

New member
האמת , אף אחד לא נישבר, אבל..

זה לא משדר אמינות לטווח ארוך.רובם אומנם מהירים ,אבל עלולים לזוז אופקית ממקומם די בקלות.

../images/Emo128.gifהקשר לפנדר

בעיני קשר מוט הוא קשר לא אמין בעליל. אני משתמש בקשר טבעת כפול.ניתן גם לקשור טבעת כפול להתרה מהירה

סקיפר1

New member
לדעתי השאלה היא מתי? ../images/Emo26.gif

כאשר הספינה יוצאת וחוזרת למקומה הקבוע במרינה הפנדרים עולים ויורדים מהסיפון וזו התנועה היחידה שלהם. העברת פנדר מצד לצד נדרשת לרוב כאשר מגיעים למרינה חדשה וסידורי העגינה לא ברורים. במקרה כזה קשר מוט עם שחרור מהיר הוא הפתרון עד שנקשרים. אח"כ משפצים את ההגנות (בדרך כלל במעגנות יווניות עם בליטות ברציף) וקושרים קשירה קבועה על הדופן בגובה ובמיקום המתאימים עפ"י הנדרש ברציף. ובכלל בעגינה אין בלי תכנון ואין חיפזון - עדיף לעשות עוד 5 סיבובים בבריכה הפנימית עד שהכל מאורגן. חיפזון הולך עם לחץ והשלב הבא זה צעקות וחוסר תפקוד. רק בשני מקרים צועקים בספינה: חרום וסערה, ובוודאי שלא מתוך כעס.

soso_sami

New member
אני מצטרף לאלון ולסקיפר 1 ומשלב

אצלי תמיד, תמיד, תמיד טבעת כפול. בעצם לא תמיד כי לא פעם ישנם כאלה שלא יודעים לקשור ואז אני משפץ את הקשרים אח"כ. לפני הגישה אני מחליט איפה וכמה פנדרים לשים ונערך בהתאם ומשאיר פנדר נייד אחד עד תם ההיקשרות. בסוף עושים עוד שיפוצים ותיקונים אם צריך. עדיף לקנות עוד פנדר או שניים ולהשאיר אותם ניידים על הסיפון לפני הקשרות ולא להזדקק להעברות או להסתכן באיבוד הפנדרים בדיוק כשצריך אותם.

S K I P E R 2

New member
אצלי העגינה קבועה ואינה משתנה

ולכן תהליך הורדת ועליית הפנדרים מתבצע באופן פשוט. בכל צד של הסירה נמצאים 3 X פנדרים אשר קשורים לבסיסי הרלינג בקשר הצלה. העברתי חוט לכל אורך הפנדרים בטבעת התחתונה שלהם כשהוא קשור בפנדר הראשון ( הקרוב לחרטום ) וקצה החוט מגיע לירכתיים. לאחר יציאה מהמרינה כל שנשאר הוא למשוך בקצה החוט שנמצא אצלי בירכתיים, ואז שלושת הפנדרים עולים ונמתחים . בהגעה החוט משתחרר במשיכה קצרה ושוב הפנדרים חוזרים למקומם. מעבר לכך במזח העגינה במרינה נמצאים 3X פנדרים בקשירה קבועה על המזח ובמרחקים שונים ובגבהים שונים. פנדרים אלו נותנים תשובה טובה לגיאות ושפל בעיקר בחורף , ומוסיפים לריפוד הסירה בצד הצמוד למזח העגינה.

למעלה