פנאומטורקס...

Lydo

New member
פנאומטורקס...

תמט ריאה? או שזה תמת ריאה...? כי ממה שהבנתי הריאה בפנאומטורקס (אני מדבר בהדרדרות מצב) לא מתה אלא מפיסקה פעילות זמנית ואחכ כשמנקזים את הדם / אוויר אז היא חוזרת לפעילות.... כאילו הבנתי שיש אנשים שחיים עם ריאה אחת פעילה הרבה שנים ואחכ הריאה חוזרת לפעילות נורמלית... מה קורה שם ברמה של טיפול ארוך...יש בכלל נזק לריאה כשמגיעים למצב של תמט (או תמת)?

Lydo

New member
הבהרה...

אני יודע מה זה פנאומטורקס ואני יודע שזה לא תמת / תמט ריאה...אני מדבר שניה על אחת הסכנות של פנאומטורקס במקרה והיא קוראת....מה היא....

ZeImHaShpits

New member
../images/Emo80.gif כמו שאמר הבחור מעלי, תמט

(Collapse) מלשון התמוטטות, קריסה, הריסה. הריאה עצמה בעצם יוצאת מכלל פעולה בעקבות קרע בקרום הפלואורה (אשר פוגע בקשר בין בית החזה/הסרעפת לריאה ומונע את התרחבותה). הריאה תחזור לפעילות אך ורק אחרי שקרום הפלואורה יחזור לשלמותו! שים לב שניקוז האוויר/דם לא פותר את בעיית התמט! הריאה תמשיך לא לפעול והיא לא תתרחב עד אשר קרום הפלואורה יתאחה! כשאנו מנקזים את האוויר/דם בשטח אנו רק מונעים את הדרדרות המצב הנוכחי, כדי שפעילות הריאה התקינה בצד השני ופעילות הלב שנמצא בין שתי הריאות הללו לא תיפגענה. וכן, יש אנשים שחיים עם ריאה אחת בלבד (בעקבות כריתת ריאה). הם חיים בסדר גמור.

ZeImHaShpits

New member
../images/Emo80.gif כריתת אונה/ריאה...

פנוימונקטומיה (Pneumonectomy) הוא ניתוח של כריתת ריאה שלמה. ניתוח הכרוך בכריתת חלק בלבד מריאה קרוי לובקטומיה (Lobectomy - "כריתת אונה"). שני סוגים אלה של ניתוח נועדו לטיפול בסרטן ריאות (בתנאי שהמחלה אובחנה בעוד מועד), ולעיתים גם בשחפת או בהתרחבות הסמפונות. לגבי חיים עם ריאה אחת... קיימות מגבלות מסויימות... סך הכל אספקת החמצן לגוף שלך ברגע נתון תרד בחצי. זה בכלל לא מעט. אז... נשימות יותר מהירות במצב מנוחה, קצת פחות פעילות גופנית, ללא עישון בכלל, מומלץ חיים באזורים ללא זיהום אוויר מוגזם וכו'... אגב, הסרת חלק קטן מהריאה (ולא אונה או ריאה שלמה) נקראת Segmental/Wedge Resection.

ZeImHaShpits

New member
../images/Emo80.gif בנוסף, קיימת אפשרות היום

גם לתרום/להשתיל ריאה. זה פחות נפוץ מאשר עם כליות (מודעה חדשה בעיתון כל יום), אבל זה קיים... ההשתלה הראשונה של ריאה בודדת באדם נעשתה בשנת 1963, אך עד שנת 1983 השתלת ריאה הייתה רק בגדר ניסוי, כאשר רוב ההשתלות שנעשו בשני עשורים אלו היו קצרות טווח ורוב החולים נפטרו עקב דחיית השתל, זיהומים או חוסר איחוי של אזור ההשקה הסימפוני. לאחר פריצת הדרך ב-1983, הוקמו מרכזים רבים בעולם אשר בהם מבוצעים השתלות ריאה (למעלה מ-40), ונכון לשנת 1997 הושתלו כ-3000 ריאות!

meijin007

New member
גם בארץ משתילים ראות.

רק שהתור עומד על כ40 איש, ונוצר מצב שרובם לא מגיעים לזה בסוף.

meijin007

New member
לא כולם כאלה......

סבא שלי ז"ל למשל, לא עישן בחיים שלו, ובל זאת היתה לו מחלת ראות שחייבה השתלה, אבל בגלל גילו ה"מבוגר" (67) לא השתילו לא. בגרמניה הסכימו להשתיל לו, אבל הוא לא הספיק להגיע להשתלה. בכל מקרה, יש גם חולי CF, חלקם הגדול ילדים (כי הם לא מצליחים לשרוד כדי להתבגר) שמחכים להשתלה. ככה שאל תכליל.

נכון

אפשר גם לחיות חיים בריאים וטובים ובסוף להתפוצץ בפיגוע. שום דבר לא מוחלט, מה שחשוב זה כיצד נמנעים מדברים שמראש ידוע שיגרמו נזק.

למעלה