פמיניסטיות

shayCn

New member
מסכים איתך

אל תשכחי שתמיד יהיו כאן כאלו שינסו להלהיט אותך ולגרום לך להרגשה לא נעימה,ינסו להוכיח אותך על טעותך במקום לקחת את הפורום למקום חיובי ומפרה.האוירה כאן לא משהו וזו דעת הרוב ולא דעת גורמים ספציפיים ואינטרסנטיים.
חשוב שתדעי לזהות את אותם גורמים ולא להיגרר אחריהם לדיון חסר תכלית.
סך הכל את לדעתי מהמבריקות כאן שיודעות להתבטא בצורה רהוטה ונעימה.

ראסטלין

New member
אם אני קורא את ההודעה שלך מהסוף להתחלה...

איך אני בונה עליך...

הכול בצחוק

shayCn

New member
אם אתה קורא את ההודעה שלי מהסוף להתחלה

אתה מקבל את אותה משמעות להודעה

מנומשת27

New member
אגב- אני לא יודעת איך פספסת

אבל אותה גישה בדיוק מיושמת על מי שמביע דעות שמאלניות.

BW37

New member
פמיניסטיות

קודם כל אין קשר בין פמיניסטיות ושיוון
תשאל כל פמיניסטית אם היא בעד
1. להעלות את הגיל הפנסיה של נשים לגיל 68 מגיל 62 שהוא היום, אם הן בעד שיוויון הן צריכות להסכים
2. שאל פמינסטית אם היא בעד שילדים ילכו מגיל 0 עם ההורה היותר טוב, ולא עם האמא
3. שאל פמיסטית אם היא בעד להעלות את השירות הצבאי לנשים ל3 שנים, לבטל את האפשרות לא להתגייס בגלל נשואים או דת כמו שיש היום ?
4. שאל פמיניסטית אם היא בעד שהאישה תשלם מזונות אם הגבר מרויח פחות ממנה ...

ותגלה שפמיניסטיות לא בעד שיוויון, אלא נגד גברים

אני למשל, בעד שיוויון מלא, בזכויות וחובות
כבר כתבתי שאין לי בעיה לצאת עם בחורה יותר חכמה ממני או אחת שמרויחה יותר ממני.
ואין לי בעיה להיות זה שמוותר על הקרירה למען הזוגיות , אם אישתי בתפקיד יותר בכיר.

מנומשת27

New member
רק במטותא

אחרי שתשאל את הפמיניסטיות את כל השאלות הנ"ל, הישאר שם כדי לשמוע שאלו מהן המתנגדות להעלאת גיל הפנסיה לנשים, מתנגדות לכך מפני שהשכר הממוצע במשק עדיין מוטה משמעותית לטובת גברים, כמו גם אחוזי התעסוקה, ולכן מרבית הנשים מעל גילאי 40-50 כבר אינן עובדות, מה שהופך את הפנסיה למקור פרנסתן היחיד. העובדה הזו נעוצה באי השוויון הבסיסי בתגמול גברים ונשים ביציאה לעבודה; בעידוד נשים להישאר בבית לשמור על הילדים (מה שהופך את האפשרות של קריירה שנייה אחרי שהילדים יצאו מהבית לבלתי-סבירה עד בלתי-אפשרית); בתעדוף מקצועות גבריים בחישוב השכר ולעומת זאת ביצירת גטאות תעסוקתיים של מקצועות צווארון ורוד שבהם השכר נמוך יותר, ובאופן כללי בחינוכן של ילדות להיות נחמדות ולא מתבלטות, מה שמנמיך את הישגיהן הלימודיים ואת האינטרקציה הישירה שלהן עם המורה בכיתות מפוצצות גם ככה.

רוב הפמיניסטיות אם לא מאה אחוז מהן גם יאמרו לך שהן בהחלט מעדיפות שילדים ילכו בגיל אפס עם ההורה הטוב יותר. הבעיה היא עיגון הקביעה הזו בחוק. מפני שההורה הטוב ביותר איננו בהכרח זה שלרשותו משאבים נגישים יותר (כלומר, ההורה העובד), אלא זה שנשאר בבית ומטפל בילד באופן מעשי. כל זה לא אמור למנוע מבית המשפט לבחון באופן פרטיקולרי כל מקרה ומקרה. מה שמונע ממנו לעשות זאת בפועל הוא כמות האבות שמאיימים בניתוק מהילד - שבו הם אינם רוצים או מעוניינים לטפל - כתירוץ למנוע מזונות ילד מבת-זוגם לשעבר.

שאל אותן מה דעתן על העלאת משך השירות הצבאי: חלקנו תומכות בקונספט מהטעם הפשוט שצבא הוא הכלי העיקרי להשתלבות והתקדמות בחברה הישראלית. חלקנו מתנגדות לו כי מיליטריזם נתפס כמשחית בעינינו. כולנו, ללא יוצא מן הכלל, מתנגדות לכמות ההטרדות המיניות בצבא. כולנו גם סבורות שלפני שהצבא ממהר להעלות את משך השירות הצבאי לנשים, מוטב ליצור סביבת עבודה מכבדת עבורן: למשל, כזו שבה נשים תמיד יוכלו להופיע על במה בפני חיילים, לא יוטרדו על ידי אלה שהן כפופות להם, יזכו תמיד בציוד מתאים (במקום להתמודד עם אימונים מפרכים בגיר גברי שהורס להן את הגב והמפרקים) ויוכלו להתגייס לכל היחידות על בסיס התאמתן האינטלקטואלית והפיזית, לא כל שכן להמשיך לשרת ביחידות שאליהן התקבלו בצדק, במקום לספוג התעללות יומיומית שתביא לנשירתן.

זאת ועוד: הפמיניסטית הזו לא רואה שום מניעה בתשלום מזונות-בעל או מזונות-ילד לגבר - בהינתן התנאים הקבועים בחוק. אם מגיע, אז מגיע.

פמיניסטיות תומכות בשוויון. היינו: שוויון בחובות ובזכויות. כרגע אנחנו רחוקים משוויון כזה, ואי השוויון המועט בחובות לטובת הצד הנשי מהווה סוג מינימלי ולא מספק של אפליה מתקנת.

BW37

New member
או בקיצור

כשאין תשובה
כותבים תשובה ארוכה

מי שבעד שיוויון, צריך לדרוש שכל החוקים וכל הנהלים יהיו חסרי מין, פשוט

dori78

New member
בגדול - כן.

רציתי לכתוב לקאפסי(*1) שאני בהחלט מסכימה עם כל מה שהוא כתב, בהסתייגויות קלות.
רציתי לשאול, האם זה הופך אותי ללא-פמיניסטית והאם ראסטי(*2) לא יוכה אלם לנוכח האבחנה.
ואז החלטתי לקרוא קודם תגובות נוספות. כן, מנומשת בהחלט ניסחה את זה כראוי.

*1 ביזי - אני גונבת לך כי זה נראה לי אחלה כינוי.

*2 ברשותך (או שלא) - אני אכנה אותך ראסטי ולא ראסטה, כי אני לא קוראת בהודעות שלך שלוות נפש ראסטפארית, אלא ליצנות.
ראסטי מזכיר לי את קראסטי מהסימפסונס.

goldy

New member
יא אולוהים!

את צריכה להחליף כמה מילים עם הלוביסטיות שציינו במפורש בחוק ש "חזקת הגיל הרך = אוטומטית ובהכרח האימא",
ובכל אלה שקונות יח"צנות בתישקורת על זה שנקודת הפתיחה של האישה זה "קודם כל קורבן חסר ישע בתנוחת העובר",
ועם פורום פמניזם שהן כ"כ 'בעד שיוויון'; שאם זה לא זהה רק להן ב100% זה נחסם מייד *לרבות* נשים,
ומעל לכל: שמבחינתן 'אלימות' זה אך ורק פיזית ומצד הגבר, וש'זה מצחיק' לדחוק את הגבר לפינה באלימות מילולית ואז לעפעף לעצמן שזה בכלל לא קשור בין להצחיק את עצמן עם השפלת הגבר לבין למצוא את עצמן חברות באירגון הפמניסטי 'טיפשה לטיפשה'.

(יאללה תבעו אותי בslaap)

puma141

New member
את פימיניסטית שגורמת לשכמותי להתבייש......

בטוח את אישה תגידי?

במבי674

New member
תענוג לקרוא אותך!

הניסוח שלך היה ללא רבב. לעניין ולא מתנשא

חבל שחלק גדול מהמגיבים פה, מתייחס בזלזול לטקסט שכתוב בצורה כל כך רהוטה, שלא לדבר על פשוט טקסט נכון.

למעלה