פמיניסטיות יקרות

פמיניסטיות יקרות

למה כשאנו הגברים נכנסים למטבח לאישה יש כ"כ הרבה הערות שבסופו של דבר מיאשות אותנו? אך למרות הכל התבשילים שלנו טעימים יותר!!!!

דיוויד - על מה אתה מדבר ?

ראשית, האם המטבח בביתך הוא "של לימור" ? אתה לא השתתפת בתשלומים עליו ? דבר נוסף, אני מזמינה אותך בביקורך הבא בארץ להכנס למטבחי ומבטיחה לך לא להעיר כלום. גם לא הערתי בעבר, אלא אם כן לא היה לי טעים (מה שאני מעירה גם במסעדה...
). וההפך הוא הנכון - את אב ילדי (שלא מתגורר איתי בבית) אני מזמינה להגיע כשאני רעבה ולא בא לי להכין לעצמי אוכל. והוא מגיע, מכין ולא שומע שום הערה. מלבד תודה, כמובן.

זה אגב לא קשור לפמיניזם אלא למערכת

יחסים בינאישית והאופן האסרטיבי או לא שאת או אתה עומדים על מקומכם בכל סיטואציה בבית. יש אנשים שיעירו לך תמיד כי הם "יודעים יותר טוב" ואתה "יודע פחות טוב" ויש אנשים שלא יעירו לעולם. ויש את אלו שבאמצע. זה נושא ראוי לשיח זוגי, אם אכן קורה, כי מי שמעיר/ה לא בהכרח עושה זאת מתוך חוסר הערכה או מודעות. בהבט של משחק התפקידים הקדום - תמצא הרבה גברים שמעירים לאישה על נהיגה / עבודות פיזיות בבית וכולי. שיחה פותרת הכל...

wasaby

New member
עוד משהו

לבשל טוב (לפחות בהקשר הביתי) זה לא רק לדעת בעל פה כמה מתקונים טובים. זה גם לדעת להסתדר עם מה שיש בבית, לדעת לקנות חומרי בסיס לפי תכנון, לדעת לבשל גם לא מהחומרים היקרים ביותר ותוך שמירה על תקציב, לדעת לעשות שימוש מירבי בחומרים ולא להשליך חצי מהם לפח או להניח להם להתקלקל בגלל אכסון לא נכון לאחר השימוש. להשתמש בסיר הנכון כך שישאר לך גם סיר מתאים לתוספת שאתה רוצה לבשל, לא להשתמש במליון כלים ולנקות אחריך את כל הכלים שהשתמשת בהם במהלך הבישול. אם הבישול השגרתי והמתוכנן בבית הוא ממלכתה של אשתך ואתה נכנס למטבח רק כדי להכין את הספציאליטה שלך ובדרך משאיר קופסאות תבלינים לא סגורות, חמאה מחוץ למקרר, שני סירים שרופים קשות, קליפות אגוזים בכיור וענן גדול של עשן באוויר, אז גם אני הייתי מעירה לך.

sista

New member
וואסבי - נאה דיברת, וגם קצת משלי

החלוקה המסורתית של אישה מבשלת גבר אוכל לדעתי היא בסכנת הכחדה. אפילו אבא שלי, איש מערות במיטבו, למד קצת מצחי בוקששתר ויוצאים מידיו דברים טעימים באופן מפתיע, אז יש מקום לתקווה. רוב הנשים לדעתי מאוד ישמחו לבשל יחד כי זה יותר כיף ואפילו להרים רגליים מול הטלויזיה כשלשם שינוי מישהו אחר עמל. עכשיו, דיוויד, אל לך לחשוש מביקורת בונה. אם אתה עושה את צעדיך הראשונים במטבח, תגלה שזה עולם מורכב מאין כמותו ויצירתי מאוד. כמו שווסאבי אמרה - זה לא רק להכין אוכל. אז אם יש לידך מישהי בעלת ניסיון עם כמה טיפים טובים ועצות בדוקות - לא טענות - תקשיב ורק תרוויח.

Boojie

New member
כל הכבוד וואסאבי, צודקת במאה אחוז.

ואני רוצה להוסיף: 1. גברים בדרך כלל (ואני לא אומרת "תמיד" כי יש גברים שמבשלים באופן קבוע - אבא שלי למשל) מבשלים רק בהזדמנויות מיוחדות, איזשהו "ספציאליטה" אחד ומיוחד שהם מקדישים לו אחר צהריים שלם, מצרכי מזון יקרים במיוחד, המון כלים וכולי. כמובן שבתחרות עם אשה שמבשלת באופן יומיומי, ממצרכי מזון רגילים לחלוטין ובלחץ זמן הם "ינצחו". 2. מכיוון שגברים לא נוהגים לבשל באופן יומיומי (ויש לי הפתעה בשבילכם: לא צריך "רשות" מאשה כדי לבשל. אני לא ביקשתי רשות מאף אחד כדי לבשל...), אין להם את ההרגלים הבסיסיים שכל אדם שמבשל באופן קבוע רוכש (הרגלי בטיחות בסיסיים במטבח, חסכוניות בכלים, עבודה נקיה וכן הלאה), ונוטים להשאיר מטבח מלוכלך ולעשות דברים מטופשים ומסוכנים למדי. בדרך כלל אני נרתעת מנוכחותם של רוב הגברים במטבח, אחרי שהם *הוכיחו* לי שאי אפשר לסמוך עליהם שם. 3. אגב, ברוב המקרים, גברים שלא מבשלים באופן קבוע, לא מוציאים תוצאות "יותר טובות". מצטערת. מנסיון של שנים, מי שמבשל יותר הוא זה שרוכש יותר מיומנות. 4. אם יש לך בעיות ספציפיות, בנוסח "אני מבשל יותר טוב - למה לא נותנים לי להכנס למטבח", למה אתה לא מלבן אותן עם האשה שאתך, במקום להשליך על כל הנשים???

ליאת +

New member
תיארתם כאן את אבא שלי!

כשאוכלים ביום שישי בערב והוא כל שניה שואל: נו איך המרק? רוצה עוד תוספת? אז אני יודעת שהוא זה שהכין את המרק.. (במשך כל הבוקר, את שאר הארוחה אמא שלי הכינה תוך שעה, אחרי שחזרה מהעבודה...) אז לכל התיאור הפלסטי נא להוסיף שהגבר (או מי שאינו רגיל לבשל) זקוק למיליון מחמאות על יצירת המופת שלו..אחרת, בשביל מה הוא עשה את זה?

עדכון

בת זוגתי למדה ממני לבשל. כשהכרנו היא לא ידעה להכין אפילו חביתה. וכשאמרו שיקום הגזר ויכה את הגנן התכוונו אלינו. כשאני התחלתי לבשל בהיותי סטודנט בת זוגתי הכינה שיעורי בית בחטיבת ביניים.

aaa123

Member
אם ככה אני מסכים שלהעיר לך

הערות זה לא דבר מוצדק אבל זה לא המצב אצל רוב הגברים. רוב הגברים צריכים שבת זוגם תלמד אותם.

Boojie

New member
נו, ו..?

לא הבנתי מה אתה אומר בזה. שזה שאתה המבשל בבית אומר שככה זה ברוב הבתים? זה לא. שזה שאתה יודע לבשל יותר טוב מזוגתך אומר שגברים תמיד יודעים לבשל יותר טוב מנשים? זה לא. אז מה כן?

four seasons

New member
אני מניח שיש הבדל

בין בישול נשי לגברי, הבישול הגברי הוא מופשט ונוטה לאומנותי לעומת הנשי שהוא מאולץ, למרות שנשים היום משתחררות ונושקות למופשט, מירב הגברים שאני מכיר מבשלים מתוך בחירה לרוב כתחביב או כדרך חיים, המונופול המנטלי עדיין תופש בשכבות מסויימות אולם בחברה השיוויונית החוקים השתנו. ויש לקחת בחשבון שהחברה שלנו לא נותנת לגבר את התמיכה בכל הנוגע להורות ולמשפחה, לא הריגשית לא הפיננסית ולא הרלוונטית.

הגזמת, מאיפה הבולשיט הזה ?

הבישול הגברי מופשט ואומנותי והנשי מאולץ ???? תחשוב, תשכתב ונמשיך בדיון

four seasons

New member
טוב אז ככה

הכוונה לעבר שהאישה אולצה לבשל ולא מבררה, אני לא מת על אוכל ביתי, אין בכוונתי לפגוע, זה כנראה איזו שארית של מצוקה, באשר לבישול גברי לפחות מהניסיון שלי ומהסביבה הקרובה לי ההכנה והתוצאה הם חוויה אומנותית, כמובן לא בהכללה, אשמח להכיר איך זה אצלכן ביחס להבדלים, כפי שזה מתבטא היום. למה את מתכוונת בבולשיט

הקקי של הפר - לא לטעמי ../images/Emo6.gif

וקורה שתשובות מתפרעות בלשון לא מרוסנת, במיוחד בשעות כאלה. אני מבשלת מדהים, יצירתית ואומנותית ועושה את זה עד כמה שאפשר פחות. כשהיה לי תנור-אפייה, אפיתי מדהים והכל מראשי הקודח. מאז שנפטרתי מהתנור, הכרתי חופש שמאד מוצא חן בעיני ואת כל האפויים שיעשו אחרים. הבישול שלי הוא ביתי פר-אקסלנס וגורמה, כולם אומרים את זה ואני נורא גאה. גם בן-זוגי שיחיה, מבשל גורמה מעולה אבל רק לפי ההוראות המדויקות. בזמן האחרון הוא מחקה אותי וכבר עשה כמה יצירות נפלאות. אני מסכימה שהשעבוד של האשה לעבודת הבישול הופך את הבישול לעלוב ומשעמם בגלל השיגרה. במיוחד כך אצל נשים שאין להן שום ענין אמיתי בבישול ועושות זאת רק בגלל שזה "תפקידן".

למעלה