פמיניזם מהו?

Hermione

New member
פמיניזם מהו?

כבת נוער ומתבגרת מהסוג הגרוע, אני מנויה וקוראת את עיתון הנוער הידוע לשימצה- "מעריב לנוער". לפני כמה זמן, באחד הגיליונות, היה שאלון שמטרתו לקבוע "האם את פמיניסטית". וכמובן, אצל כתבות מעריב לנוער הטיפשות במיוחד, הן מתייחסות לפמיניזם בצורה טיפשית ביותר. מגוון השאלות והסיכומים שבסוף הכריז כי פמיניסטית היא מישהי שמתלבשת בבגדים עם הדפסים צבאיים, משחקת כדורגל ולא שמה על אופנה, איפור, שופניג ושאר ירקות המיוחסים באופן סטיגמטי ביותר לתושבות רמת אביב שבינינו. והשאלה היא- האם פמיניסטית היא אישה/נערה/ילדה שמתלבשת בבגדים שנחשבים ל"גבריים" או מתעסקת בספורט (עיסוק שנחשב לגברי גם כן)? כי לדעתי, זה ממש לא נכון. גם אישה שנחשבת ל"נשית" (גם כן, בסטיגמטיות רבה) יכולה להיות פמיניסטית. אני לא הייתי מגדירה את עצמי כ"נשית" לפי מילון מושגי מעריב לנוער, וגם לא כפמיניסטית. פמיניזם הוא דעה ופעולות. לבוש וכדורגל הם תחביבים וטעם, ואין להם שום קשר. ודוקא אלו שמתלבשות בבגדים צבאיים ומשחקות כדורגל כי הם דברים שנחשבים גבריים והיא רוצה להיות פמיניסטית, היא השוביניסטית. ברגע שהיא עושה דבר כזה מסיבות כאלו, היא בעצם אומרת כי לבוש צבאי וכדורגל הם דברים גבריים המסווגים לתחום ה"גבריות". בחיי, זה נשמע הרבה יותר מבלבל מאיך שזה נשמע אצלי בראש...

עוד אחת

New member
צודקת!

בשביל להיות פמיניסטית אישה לא חייבת להיות גברית! פמיניזם מהסוג שלי הוא לא פמיניזם שרוצה למחוק את ההבדלים המולדים בין המינים אלה לעשות את היסוד הנשי שווה ליסוד הגברי. מי שחושבת ששני המינים חייבים להיות זהים בשביל להיות שווים היא-היא השוביניסטית האמיתית כי אז היא בעצם מודה שנשים מעצם טבען נחותות מגברים.

אמיר.

New member
מסקנות....

1. מעריב לנוער לא שווה את הכסף שעליו הוא מודפס. 2. השוניזם הבוטה לא בא מחוגי הדוסים... ------------ להיות מודע למין שלך אינו סותר עמדה חברתית כמו פמיניזם. ולבוש צבאי - זה סתם מילטריזם...

טל קר

New member
מסכימה עם המחמאות.

את מגיעה לתובנות שאני הגעתי אליהם רק לפני כמה שנים, אני מקווה שתנצלי היטב את ה"פור" הזה על פני ושתעקפי אותי מבחינה זו בסיבוב...

טל קר

New member
מוסיפה עוד מחמאה אחרי שראיתי

את ההודעה שהתחבאה על השוביניזם בהארי פוטר. את בהחלט צודקת.

streak

New member
אנלא יודע מהו פמיניזם אבל...

מעמד האישה ידוע כ 4 מרצפות מול הכיור.. חחחחחח סטריק

טל קר

New member
אוגוסטוס, את מחמיצה כאן התקדמות

אדירה, היום בצהרים ה"בדיחה" שמישהו הדביק כאן היתה על שתי מרצפות, והנה התרחקנו קצת, הכפלנו את המרחק, והגענו לארבע....

הרמיוני, (מה שמך, מי יודע)

לימדת אותי מלא. מהשנה אני מתחילה לעשות זאת. בתור אחת שבכיתה עם הרבה בנות, לפי חוקי הלשון העברית, צריך לפנות אלינו בלשון נקבה!

טל קר

New member
לפי חוקי השפה העברית לא צריך,

אבל לפי חוקי ההגיון, הפמיניזם, וההומיניזם, בהחלט צריך! אז שיהיה לך בהצלחה.

מירי,

New member
נו תחייכו קצת... ../images/Emo6.gif

ולמה מעל הכיור יש חלון? כדי שיהיו לנו אופקים רחבים... סתם סתתתתתתתתתתם! (אצלנו בכלל אין חלון
)

sista

New member
תעשי מה-שבא-לך! זה אחלה דבר

את יכולה יום אחד ללבוש דגמ"ח, יום אחד גרבי רשת ויום אחר טרנינג. את יכולה לעשות לחברה שלך הרבה צמות קטנות ולמחרת ללכת לשחק סנוקר. את יכולה לחזור מזיעה כמו סוס ממכון כושר ואחרי המקלחת למרוח בהנאה רבה קרם גוף. בקיצור, האפשרויות הן בלתי מוגבלות. מבחינה ביולוגית, את אישה. את תשארי אישה, ובתקווה רבה שגם אישה מאושרת, גם כשתעשי מה שאת רוצה עם עצמך. מי אמר שחייבים לבחור צד ולהתקע איתו? ככל שיותר בני אדם יתפתחו בכיוון שמתאים להם ופחות בכיוון של מה מצפים מהם, תהיה יותר פתיחות ויותר גיוון בחברה. וזה מה שאנחנו רוצות, לא?

למעלה