פמיניזם וצביעות

פמיניזם וצביעות

נתקלתי בפוסט הנ"ל ב"שיח פמיניסטי" בפייסבוק.
בקצרה, יש בחורה שמחפשת סטוצים, היא בוחרת קריטריונים ספציפיים, ובלה בלה. עמוד אחר עשה שייר לפוסט הזה בשביל לצחוק עליו. בשיח פמיניסטי הגיבו התעצבנו על זה שצחקו על הפוסט.
יכולתי להביא צילומי מסך של תגובות שם שמרתיחות אותי ולעשות "שיימינג" (משהו שקורה שם כל הודעה שלישית בערך) אבל לא ראיתי טעם, פשוט כי אני לא מסכים עם לבייש אנשים.
בכל מקרה, אני פשוט אצטט את התגובות משם שמעצבנות אותי:
"היא אמיתית וכנה.בקבוצה הגברית יש מלא שמפורסמים לשם מין ולא לשם זוגיות, ועדיין כותבים שקרים על גבי שקרים על חיפוש האחת."
"אישה כתבה את זה... ובעיני לגיטימי לגמרי לסנן גברים לסקס על סמך המראה החיצוני שלהם אין בזה שום דבר מחפיץ, היא מחפשת סקס הדדי וזה מקסים בעיני..."

פשוט מגעילה אותי הצביעות הזו, איך אפשר להגיב בחיוב לדבר כזה? איך?
אם גבר היה רושם פוסט דומה, שנראה כמו "דרושה זיון קבוע, שיער ארוך, נאה פנים וגוף, מטופחת ונקייה, 170, עם ציצי מכובד ונסיון" הייתי מתבייש בו. הייתי אומר שהוא מחפיץ, שהוא מחפש כוס נייד ולא אכפת לו מהאישה בכלל ורק מחפש משהו לפורקן. הייתי אומר לעצמי "זה בדיוק הגבר השוביניסטי שאני לא רוצה להיות".
אבל אישה כותבת את זה והיא "אמיתית וכנה"??? מרתיח אותי. איך אפשר להיות כ"כ צבועה?

בקיצור... אל תהיו פמיניסטיות רק כי אתן נשים. תהיו פמיניסטיות כי באמת אכפת לכן משוויון. אם כל הגברים היו חושבים ככה, אף גבר לא היה פמיניסט.

catchet

New member
למה כשאישה שובינסטית זה צביעות?

הרי לא כל הנשים חייבות להיות פמינסטיות, לא? למה כשגבר שוביניסט זה נחשב למשהו טבעי וכשאישה שוביניסטית זה ישר צביעות?

גבר שוביניסט זה לא צביעות וגם אישה שוביניסטית זה לא צביעות

אבל לקרוא לעצמך פמיניסט ולהתנהג ככה, זו הצביעות.

אני לא תוקף את הבחורה באופן ספציפי

אני תוקף את זה שלא הייתה יותר התנגדות מצד הקבוצה הפמיניסטית.
אני מודה שמאז שפרסמתי את השרשור התחילו להתווסף תגובות שהן בדיוק בדעה שבה אני תומך, וזה משמח אותי. אבל "הלך הרוח" של הקבוצה, אם לשפוט לפי התגובות היותר פופולאריות והפחות פופולאריות, הוא לא ממש בקטע של התנגדות. ואני בטוח שאם היה מופיע שרשור זהה של גבר שם, כולן היו מזדעזעות מהשוביניסטיות וההחפצה.

catchet

New member
אז יכול להיות שזו לא באמת קבוצה פמינסטית

או לפחות לא בהתאם לאיך שאתה מבין פמיניזם

Berethor

New member
אבל לפחות ההודעה שלה לא כללה מעשים לא חוקיים כלפי גברים

או שהייתה רואה "סלחנות" לכך שם רק משום שהיא אישה גם במקרה כזה, לכן זה עוד "בקטנה".

למה? האם לא ייתכן שהעדפת נשים בסיסית מזינה פמיניזם אצל אשה

כאשר היא נתקלת באפליית נשים מצד הזכרים?
והאם לא ייתכן שהעדפת נשים בסיסית גורמת לאשה לרצות ללמוד על הזהות החברתית הנשית (גילויים מטריארכליים) בהיסטוריה?

בכלל, מאחר שהאמא היא הדמות המרכזית בחיי הילד וגם הילדה

הרי כשהאם אינה מדוכאה או רמוסה נפשית אלא נורמלית ,אני מאמינה ש"מוקד נשי" בלב כל אשה, אף אהבת נשים, בדרגה זו או אחרת, וכך אף בלב כל גבר, היא טבעית ונורמלית.

Berethor

New member
אולי, אבל אמא יש רק אחת. "Even Bad Men Love Their Mamas"

"Yes, even the toughest Bad around can still have a soft spot for dear old Mom. Sure, you have killed scores of men and women using only your right thigh, a roll of twine, and pure gumption, but she held you for nine months and took care of you when you were sick!"

"A subtrope of Pet the Dog, this is when a tough or intimidating character is made more endearing via a loving relationship with their mother. It is usually just used for a quick punchline, but occasionally the concept is a bit more fleshed-out."

"While this trope usually focuses on mothers and their sons, it can just as easily focus on mothers and daughters, or fathers and their children."

"This trope is why Your Mom is a universal insult; villains from the petty thief to the serial killer don't take kindly to abuse thrown at their mothers."

"Also a subtrope of Even Evil Has Loved Ones. See Momma's Boy for a similar Trope. The mama in question may or may not be a Mama Bear."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/EvenBadMenLoveTheirMamas

"Jason Voorhees is the main antagonist and villain protagonist of the 1981 slasher horror film, Friday the 13th Part 2, and the rest of the Friday the 13th movies and its two remakes (except from Part 5: A New Beginning). He is a hockey-masked, immortal, zombified, undead serial killer. He is nominated in AFI's 100 Years... 100 Heroes and Villains and Wizard Magazine rated him the 26th greatest villain of all time."

[URL]http://villains.wikia.com/wiki/Jason_Voorhees[/URL]

Berethor

New member
היא לא שובינסטית ולא מיזאנדרית, היא פשוט לא מתחסדת ובררנית

היא בסך הכל כתבה רשימה של כל מה שהיא מחפשת בגבר מבחינה מינית, מי שלא עונה לרשימה, לא צריך לפנות עליה, והיא אפילו ציינה שלא כל התנאים חייבים להתקיים, היא מוכנה "להתגמש ולהתפשר" בנושאים מסוימים, סביר להניח שעד גבול מסוים, אם גבר לא עונה ליותר מדי דברים ברשימה שלה או/ו לדברים שהכי חשובים לה מביניהם, אז סביר להניח שהיא תפסול אותו על כך ובצדק. בכל מקרה, אני מעריך את הכנות שלה.

A לוןA

New member
פספסת את הנקודה

לדעתי אין בעיה עם זה שאישה מחפשת מין, וכותבת בצורה מאוד ברורה מה היא רוצה- ואין בעיה שאם היא מחפשת מין- השותפים הפוטנציאליים שלה יתייחסו אליה כאל מישהי שמחפשת מין הדדי- וזה סבבה.
הבעיה היא שיש הרבה מאוד גברים שמתייחסים לנשים כאל פרטנריות פוטנציאליות למין גם כאשר הנשים הללו לא הביעו בהם שום עניין- ולא הראו באיזושהי דרך שהן מחפשות או מעוניינות באותם גברים- למין או לכל עניין אחר.

מעבר לזה, תרשה לי לנחש ניחוש פרוע שהסטיגמה החברתית שתדבק באותה אישה תהיה שונה לגמרי מאשר אם גבר בסטטוס זהה היה מחפש משהו זהה והופכי.

וכאן, בשתי הנקודות הללו- מתמקד בין היתר העניין הפמיניסטי.

זו ממש לא הנקודה

הנקודה היא לא הזכות של הבחורה לחפש פרטנרים למין. והנקודה היא גם לא איך שופטים אותה. הדיון פה הוא לא על איך החברה מתייחסת לנשים שהיו עם הרבה פרנטרים, או נשים שלא מפחדות מלהיות מיניות. זה נושא אחר ל-ג-מ-ר-י.
&nbsp
הנקודה היא שאני מצפה מקבוצה פמיניסטית להראות יחס דומה לגברים ולנשים כלפי המקרה שבו צד אחד מבטל את האדם השני ושופט אותו רק לפי קריטריונים חיצוניים.
לא, לא הייתי מצפה שיפרסמו את זה מחדש שם למטרת גינוי הבחורה השוביניסטית. אבל וואלה, לא הייתי מצפה גם שיקראו לזה "כנות ואמיתיות" ושזו תהיה התגובה הפופולארית ביותר בקבוצה הפמיניסטית הכי גדולה בפייסבוק.
כי אם גבר היה עושה את אותו הדבר, זה ממש ממש לא היה "כנות ואמיתיות".

Berethor

New member
עדיין לא הבנתי מה הבעיה שלך עם זה שלגוף יש משמעות במשיכה

אנשים לא צריכים להתחסד, לגוף ולמראה של המין השני באמת יש חשיבות גדולה באם אנחנו מעוניינים בו או פוסלים אותו, וזה יכול לעבוד לשני הכוונים, גברים בדרך כלל לא מתחסדים בנושא, בעוד שנשים לפעמים מתביישות להודות שגם מבחינתן זה חשוב, מהבחינה הזאת, זה פמיניסטי אם אישה לא מתביישת להודות בכך שגם המראה והגוף של הצד השני חשובים לה, במקום "לבלבל תשכל" על "אופי ורגשות". דרך אגב, בשביל מישהי שמחפשת קשר לא מחייב היא יותר בררנית מהצפוי, שהרי בקשר לא מחייב יש פחות צורך בבררנות, ככה שיש הרבה פחות חשיבות לאיכות של הצד השני, דווקא כאשר בוחרים אדם למטרות זוגיות, עדיף שתיהיה הרבה יותר בררנות בנושא. אני לא מתבייש להודות בעובדה שגם לי המראה של אישה חשוב, במיוחד אצל אישה שאני מכיר למטרה אינטימית, אבל יחס עם זאת, גוף זה לא כל מה שחשוב לי, ויש גם חשיבות לאופי, למעשה שניכם חשובים, אם מישהי מאוד יפה ומושכת אבל יש לה אופי בעייתי, אז זה גם "לא מושלם".

אני לא מעמיד פנים. משיכה מינית זה גם אלמנט בקשר

אבל זה לא האלמנט היחיד, ואני בטח שלא מכין checklist על בנות.

Berethor

New member
אתה אולי לא מכין checklist, אבל checklist זה אמצעי יעיל

לי יש checklist מסוים, אומנם בדרך כלל אני לא מעלה אותו בכתב, אלא הוא אצלי בראש, "בררנות זה לא מילה גסה", לפחות זאת אישה "שיודעת מה היא רוצה" ומה היא מחפשת אצל גבר, וכנראה גם איזה טיפוס של גברים הכי מתאים לה. היא לא צריכה "לקחת כל מה שהיא מוצאת", וגם הגבר מצידו לא צריך "לקחת כל מה שהוא מוצא". בסופו של דבר הדברים הכי חשובים לקשר אינטימי מבחינתי, זה התאמה ועניין הדדי, הchecklist והמשיכה המינית, זה חלק חשוב מההתאמה. דווקא בנושא של הגובה היא לא "דרשה" הרבה, 170 בשביל גבר זה לא כזה הרבה, וזה טבעי שאישה תעדיף גבר שהוא לא נמוך מדי, במיוחד בהשוואה עליה, ולגבי "הדרישה" שלה "לאיבר מין גברי מכובד", כנראה שהיא יודעת שזה מה שהכי מתאים לה, יש אנשים שלא מודעים לכך, אבל להתאמה באיברי מין יש חשיבות גדולה בהתאמה מינית, גם אצל נשים יש איברי מין עם גודל ורוחב שונים, לכן לכל אישה מתאים איבר מין גברי בגודל אחר, בניגוד למיתוס, לא תמיד איבר מין גברי כמה שיותר גדול, מתאים לאישה ספציפית, אבל יש נשים ספציפיות שזה מה שהכי מתאים להן בקשר מיני. לעניין הפיזי והמיני יש חשיבות גדולה מאוד בקשר אינטימי, היא מחפשת מישהו למטרות אינטימיות ולא למטרות ידידות, לא שיש לי בעיה עם זה שבני זוג יהיו גם ידידים, אבל ידידים או ידידות היא יכולה למצוא גם במקום אחר, וזה לא מה שהיא מחפשת.

אני שמה לב בעיקר למערכת הביטויים ה שאתה כ"כ שולט בה,

ממש עומדת בקצה לשונך. הנה למשל הביטוי ה"יצירתי"המתועב "כוס נייד". מסתבר לי שאתה מתחזה לשיוויוניסט. הטינופת הזיכרית הכי מטונפת וכנראה כל "המצאה" חדשה בתחום ידועות לך והן חלק ממחשבותיך.
בחור מחונך ומלא כבוד למין השני אפילו לא היה יודע ביטויים כאלה.
כל המחאות שלך נגד שוביניזם נשי הן צביעות בעיניי, וחשובות כקליפת השום.

Hippolyta222

New member
האם זה דף הפייסבוק שאני הבאתי פה?

שיח פמיניסטי- עם ההשוואה של פמיניזם לשיחים?
כי זו לדעתי פארודיה על פמיניזם..

למעלה