פמולן או גינרה?

גילינה

New member
פמולן או גינרה?

בקרוב אני מפסיקה להניק,ןמתלבטת אם להשאר עם הפמולן או לחזור לגינרה,בה השתמשתי שנים לפני ההריון (ואולי בכלל לעבור לסוג אחר?). ההתלבטות היא בעיקר לגבי PMS,במיוחד כאבי ראש. תמיד היו לי הרבה כאבי ראש,גם בלי קשר למחזור וגם (חזקים במיוחד) בתחילת המחזור.(זה היה המצב בעת שימוש ממושך בגינרה.מה היה לפני שהשתמשתי בגלולות אני לא ממש זוכרת) בהריון ובמשך כמעט שנה של הנקה הם נעלמו כמעט לגמרי ומאד הייתי שמחה להשאיר ככה את המצב. האם יש סוג של גלולה למניעת הריון שאמור להפחית PMS וכאבי ראש ?

קובי כ

New member
לגילינה שלום

גלולות נגד הריון מכילות שני מרכיבים: האחד מרכיב אסטרוגני והשני מרכיב פרוגסטרוני. יוצא מן הכלל הוא פמולן אשר מכיל רק מרכיב פרוגסטרוני ולפיכך יעילותו נמוכה יותר מאשר זה של גלולות משולבות. בהנקה אין אפשרות ליטול גלולה משולבת משום שזה יכול להפריע בהנקה. אם את מפסיקה להניק ההמלצות הקיימות הן לחזור לגלולה משולבת. ובקשר ל-PMS וכאבי ראש, את יכולה לבקש מהרופא שירשום לך תרופה אחרת מאשר גינרה. צייני בפניו שסבלת מכאבי ראש עם גינרה ולא סבלת מאותן תופעות יחד עם פמולן. הרופא יכול לרשום לך גלולות עם ריכוז נמוך יותר של מרכיב אסטרוגני מאשר בגינרה ודוגמאות לכך הן גלולות בשם הרמונט, מרסילון, מליאן ומינס. אני רוצה לציין בנוסף, אינני יודע אם זה רלוונטי, אבל: אסור לעשן אצל מי שלוקחת גלולות. עישון יכול לגרום להופעות של תופעות לוואי חמורות בלב ובמחזור הדם. ויש אינספור מקרים של נשים אשר עישנו במקביל לנטילת תרופות וקיבלו תרומבוזה. בברכה,

גילינה

New member
קובי תודה רבה

כלומר אסטרוגן גבוה ידוע כמגביר PMS ? האם ידוע על גורמים נוספים שמשפיעים?

קובי כ

New member
לגילינה שלום

בקשר ל-PMS אין גורם אחד בודד לתופעה זאת אצל נשים אם כי מספר גורמים המשולבים ביניהם, והם כוללים בין היתר: (אציין שאלו הם הסברים תיאורטיים ולא הוכחו) 1. חוסר איזון בין אסטרוגן לפרוגסטרון. כלומר לא רק אסטרוגן "אשם" אלא שניהם גם יחד. ציינת שלא סבלת מתופעות אלו בלקיחת פמולן ולכן הנחתי שאולי אצלך אסטרוגן מפריע יותר לבעייה זאת. 2. עודף של פרולקטין (הורמון שגורם להפרשת חלב בנשים מניקות והורמון שגורם להתפתחות השד אצל נשים בכלל) 3. חוסר ביצירת חומרים כימיים במוח שמתווכים במניעת כאב (לכן כפי הנראה נגרם כאב ראש) 4. יש הטוענים שהוא אף נגרם חוסר בויטמינים מסויימים 5. חוסר ביצירת סרוטונין, שזהו נוירוהורמון במוח שבין היתר אחראי על מצב הרוח. בברכה,

למעלה