פלפל גורגי

סועד

New member
lole1

דוקא כן יש זמרים יהודים, עפרה חזה הישראלית פלפל גורג'י, ואם אינני טועה גם סלימה מורד(פשה).

DORIY1

New member
אומנים יהודים

http://launch.groups.yahoo.com/group/zeryab/ בדף הבית של האתר ZERYAB מכווית מוצגים תמונותיהם של האחים צאלח ודהוד לכוויתי . הם גאים בהם ואוהבים אותם . האחים כוויתי כשהיו שם לפני שעברו לעירק הרגישו בטוחים מאוד ואני מצטט " לפתוח דלתות וללכת לישון "

lole1

New member
פלפל גורגי

חברים חיפשתי וחיפשתי ומצאתי אברצוני לשתף אתכם מצאתי אתר מכירות ממש טוב ISREL-MUSIC.COM באמת מומלץ לבקר אני ממש נהנתי בברכה

סועד

New member
זכויות יוצרים. לסייח שלום אתה טועה

בעניין השיר הנ"ל. את השיר כתב אדם בשם יוסף שם-טוב המכונה "יוסף אל עוואד" עליו עשו סרט בזמנו בערוץ שמונה. אני כותבת לך זאת ממקור ראשון (האיש הוא שאר-בשר רחוק שלי), אם תבדוק תראה שאני צודקת. שאל גם את דורי הוא ודאי יאשר את אשר כתבתי. לעצם השיר, אז הוא שיר מקסים ואפשר לראות וידאו-קליפ באתר הוסאמלעירק. בברכה שוש.

DORIY1

New member
לסועד ולסייח

דוד יוסף בספרו ""הפרידה מן הפרימוסים " בעמ' 178-179 מביא את השיר "كل ما أمر على داركم "עם תרגום לעברית ותמונה של יוסוף אלעוואד . השיר הזה כ"כ מצא חן בעיני המחבר עד כי מצא לנכון להדפיס את הבית הראשון מתוכו בדף הראשון של הספר . אמנם האמת ניתנת להיאמר שפלפל גורג'י שר יפה מאוד את השיר הזה אבל אין כמו המקור . לצערי לא יצא לי לשמוע את השיר הזה מיוסוף אלעוואד בצעירותו , אולם הביצוע שלו גם כשהוא מבוגר מרגש מאוד . אחי מת"א צלצל אלי לפני כמה ימים ואמר לי שכאשר הוא שומע את השיר הזה מהזמר המבוגר הזה מרגישים איזה ביצוע מעולה היה בצעירותו ועדיין לא נס לחו . חשים מייד את הרגש העצום הגנוז בתוך השיר הזה . כשאני שומע את השיר הזה אני מבקש שקט שיתנו לי להתרכז וליהנות ממנו . שירים שגורמים לאדם לבכות הם השירים הנפלאים ביותר כי הם פורטים על הנימים הרגישים ביותר של השומע . השמיעה לכשעצמה הינה מקצוע שמחייב לימוד כיצד לשמוע כדי ליהנות וזה מחייב ריכוז כדי להגיע לשיא ההנאה . עבד אלווהאב סיפר פעם על התקופה שהיה שר באולם בפני קהל בנוכחות אנשים נכבדים בשורה הראשונה שקנו כרטיס במחיר יקר והוא שם לב שמישהו מהשורה האחרונה [ ששם המחיר יותר זול ], מגיב בקריאות ...אללה אללה , עבד אלווהאב אומר שהוא אהב את התגובה הזאת כי היא נאמרה בזמן הנכון וזה מראה על הבנת השומע את הנקודה המסויימת הזאת שהמלחין שם עליה את הדגש . رياض السنباطى בהיותו בכפר בצעירותו אמר לאום כלתום ألسميعه ما يعرفوش يسمعوا ללמדך שזה דורש יידע . באתרים של מוסיקה עירקית ישנה התייחסות אוהדת לקבוצת הזמרים והנגנים בתחנת השידור העירקית של בגדד בזמנו , עד שבא צדאם חסין וביחד עם שר התעמולה שלו א-צחאף ,זה שמוכר לנו מהטלויזיה כשהוא מספר לעירקים על נצחונותיהם כאשר ברקע שומעים את ההפגזות האמריקאיות . שר התעמולה הזה הורה למחוק כל זכר של האומנות היהודית ולהשמיד את כל ההקלטות של האומנים היהודים בתחנת השידור העירקית . השירים היחידים שנשארו הם של סלימה מורד בגלל שהיא אשתו של נאצ'ם אלג'זאלי . באשר לשיר עצמו ולתרגום לעברית ישנם כמה מילים שטעונים תיקון אבל זה בפעם אחרת .

סועד

New member
דורי אכן יוסף אל עוואד שר מתוך הבטן

בכתבה שהיתה עליו, בערוץ שמונה זה היה מאד מרגש עד דמעות, כי בעצם הוא שר על עצמו היום, לעת זקנתו כאשר הוא מרגיש עזוב ובודד, אחרי כל התהילה שהיתה לו בבגדד וגם פה בארץ כאשר היתה קיימת תזמורת בית השידור בערבית. אז כך חולף לו דור של ענקים. ותודה דורי על כל מה שכתבת השכלת אותנו. תזכה לאריכות ימים. שוש.

לדורי, התבוננתי בספר

הפרידה מהפרימוסים, וראיתי שיש לי שלוש טעויות.........כפרה עליי, טוב אני הוצאתי את המילים מתוך השמע, ובאמת ראיתי שהיה לי שלוש טעויות, אבל רק שלוש טעויות, זהו, אין יותר, בדקתי עם פינצטה. כל טוב.

DORIY1

New member
לסייח

3 זה לא הרבה בהתחשב שזה לפי השמיעה , אבל תפרט אותם איך צריך להיות במקום מה שכתבת .

לסועד, מסכים איתך ../images/Emo141.gif

באותו יום שפירסמתי את זה לפני חצי שנה כאן, אמרת לי את אותו הדבר, וגם אז הסכמתי איתך, וגם היום אני מסכים איתך, בגלל שהמקורות שלי לא ידעו את זה. אני אם תסתכלי על השירשור אחרי זה תראי שאמרת לי אותו הדבר אז. תודה על התיקון. מה בקשר לאזה צלחת פאצ'א ????????? באהבה ממני,

סועד

New member
סייח יקר, מכל התבשילים העירקיים זה

התבשיל היחידי שלא למדתי להכין, יש כמה מסעדות טובות שמתמחות באוכל הזה, אם נפשך חשקה בפאצ'א או במעייאת לך לנדרה באור יהודה. יש לה גם כובות טעימות. להתראות, שוש.

lole1

New member
שירת פלפל גורגי

חברים יקרים למי שיש חומר כגון , וידיאו אודיו די וי די או כל מדיה אחרת על האומן הדגול פלפל גורגי ז"ל אודה לו מקרב לב ובשמחה רבה על הסיוע תןדה ושבוע טוב

DORIY1

New member
פלפל גרג'י

http://www.hussamaliraq.com/ כנס לאתר זה בו תמצא את מבוקשך .

סועד

New member
דורי שלום ושבוע טוב. תודה על האתר

הנפלא ששלחת. לא מצאתי בו את פלפל גורג'י לעומת זאת מופיעה בנבחרת הזמרים גם אחת משלנו, עופרה חזה כמה מפליא? דורי ממש עשית לי את הבקר!!! מצאתי באתר וידאו קליפים ותכנית שלמה על חיי הזמרים המפורסמים. וחידה ח'אליל עם שירים שלא ידעתי עליהם, חבל על הזמן כמה יפה. וגם על זוהור אחסיין והזמר המפורסם ח'דירי אבו עזיז. מומלץ. עכשיו כתוב איפה אתה מוצא את פלפל גרג'י? שיהיה לך המשך יום נעים. בברכב שוש.

DORIY1

New member
פלפל גרג'י

עופרה חזה מופיעה בדף הראשון אבל פלפל גרג'י מופיע בדף השני . דרך אגב הם קוראים לו فلفل الكرخى

סועד

New member
דורי תודה על ההסבר מצאתי אחרי

קריאה מאומצת של השמות. כמובן שנהנתי לשמוע את השיר שכתב יוסף אל עוואד "כול מה אמור עלה דארכום" שיר ממש עצוב ונוגע ללב. מה דעתך על כך שגם עופרה חזה מופיעה באתר עירקי? שבוע טוב לך דורי והמון בריאות. שוש.

סועד

New member
לכל החברים, באתר שהביא דורי יש

המון פתגמים עירקיים, אז מי שמעוניין שיכנס לאתר שרשום למעלה תחת הכותרת פלפל גורג'י. . מי שאוהב את השיר "עזאז" יוכל לראות וידיאו-קליפ של השיר, תהנו. ותודה לדורי.

DORIY1

New member
לסועד

כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם שנאמר " ותאמר אסתר למלך בשם מרדכי ". לעצם העניין , את האתר הזה גיליתי מתוך הפורום שאחד החברים פרסם ומאז שמור אצלי במועדפים . אז כל התודות מגיעות לו . חבל שאינני זוכר את שמו . ... אולי הוא קורא את ההודעה הזאת ?

למעלה