פלסטרים רכים ונעימים

פלסטרים רכים ונעימים

זה לא ממש רפואה משלימה אלא סיפור על לא להאמין למה שהרופאים אומרים אלא לברר תמיד עוד כי לפעמים זה משתלם בגדול: כתבתי על זה עכשיו בבלוג שלי ורוצה לשתף ולשאול את דעתכם: כל ההריון שמרתי על דיאטה כדי לא להיות בטטה אחרי הלידה אחרי הלידה עברתי את הניתוח הוספת ניקוז צואה מהבטן ושוב נאלצתי ללבוש בגדי הריון להסתיר את הניקוז לניתוח השני הלכתי בשמחה שאתעורר מהניתוח עם בטן סגורה עם תפרים, לא היה איכפת לי כמה תפרים העיקר בטן שטוחה איזו אכזבה שמהניתוח התעוררתי עם בטן פתוחה, הרופאים הסבירו שניתן לפצע להסגר בעצמו, פצע? זה היה חור בבטן ולא פצע כבר חשבתי שאסתובב עם חור בבטן כל החיים אבל אז במקרה פגשתי בבית החולים שכנה של ההורים שלי שידעתי שכשחברה שלי גססה מסרטן והיו לי פצעים קשים בגוף אז היא חבשה אותה בחבישות מיוחדות כשיצאתי מבבביהח והרופאים המליצו לשטוף את הפצע (פצע? בור בבטן) כל יום במקלחת עם מים וסבון ולחבוש בתחבושת רגילה (ביננו? תחבושת כזו שנדבקת לפצע וזה זוועה) למזלי היא הביאה לי תחבושות עם משחה מיוחדת שלא נדבקת לפצע/בור שלי ועל זה סגרה בפלסטר רך ונעים כמו עור של גוף וכאילו אין לי חור בבטן - נעשתי פתאום מאושרת בזכותה ויותר לא נאלצתי לראות תחבושות שנדבקות לי לפצע שבתוך החור שבבטן החבישות שלה גרמו לגוף למלא בעצמו מהר את הפצע בלי שתחבושות שהרופאים המליצו ידבקו לדם ולזוועות שהיו בתוך הבור אחרי שבוע הלכתי לביקורת בקופח שצעקו עלי שהשתמשתי בפלסטרים של ג'.... ושלחו אותי לקנות משהוא מזעזע שעלה לי המון כסף כדי שיחבשו לי בעצמם- הלכתי וקניתי מן פלסטרים עבים וקשים שמזכירים לי את שקית הניקוז צואה שהיתה לי 3 חודשים והזדעזעתי נורא למזלי חזרתי הביתה וקניתי בעצמי את הפלסטרים המדהימים של ג'ו.... ונשמתי לרווחה רק חבל שבקופח ממליצים לאנשים על פלסטרים קשים ולא נעימים כמו אלו שדחפו לי בכוח בביקורת ! כי אנשים עם חור בבטן מגי חבישה רכה ונעימה וזולה כמו זו שבזכותה נסגר לי החור בבטן

tookmy

New member
רויטל- אני שמחה

שמצאת פלסטרים רכים ונעימים יותר ושאת מרגישה יותר טוב. אפשר לתת לך פידבק על דברייך? אם מעניין אותך לשמוע, נדמה לי שאולי הדברים שאגיש לך יתרמו לך במשהו, אם לא אז לא.

בטח שאשמח לשמוע

אם לא אהיה כאן עוד הלילה אז אקרא מחר את הפידבק בנתים אני מעתיקה מה שכתב לי ד"ר מפורום כירורגיה על שאלתי על סיוטים אחרי ניתוח: זוהי תופעה מוכרת שלא מרבים לדבר עליה. למעשה מדובר בתגובה נפשית הזהה לתגובת הקרב אצל חיילים ומכונה "הלם קרב" ובמונח המקצועי יותר post traumatic stress disorder-PTSD. המודעות לנושא עולה לאחרונה ויש גם נסיונות ראשונים להקים צוותים שיתערבו כבר במהלך האשפוז במחלקה וינסו לבצע מניעה במהלך האשפוז בקרב חולים שחשופים יותר. טיפול פסיכולוגי יעיל ככל שהוא קרוב יותר לארוע הטראומטי. התופעה נפוצה יותר ממה שחושבים וטיפול בהחלט יכול לעזור.

tookmy

New member
תראי רויטל (ארוך!)

בבקשה התייחסי לדברים לא כאל אמת, וקחי רק מה שמתאים לך מתוכם. ראשית , אני רוצה להגיד לך שבאמת באמת עברת דברים קשים בחודשים האחרונים. הניתוחים שעברת, התחושה שלך שנעשה לך נזק, כל אלה הם דברים אמיתיים, חזקים ותקפים. בנוסף, באמת הרבה פעמים חוית יחס אטום, משפיל, מתעלל בגורמים שונים בממסד הרפואי ואני מלאת אמפתיה כלפייך בעניין הזה ומאמינה לכל מילה שלך בהקשר הזה. למרות זאת, אני חושבת שראוי לשאול את עצמך איך ואיפה את מאפשרת יחס שכזה. למה אני מתכוונת? אני קוראת אותך באינטרנט כבר כמה שנים, ובחודשים האחרונים שוב, בתכיפות רבה. את מצטיירת לי כאישה מקסימה ואיכפתית, טובת לב ונעימה וגם- תמימה. התמימות היא דבר מבורך באופן כללי, היא תכונה מתוקה ומקסימה שמתאימה למקומות מסויימים ומצבים מסויימים. את אישה רגישה שבאה בגישה של תמימות ואמון או ללא הגנות גם במקומות שלא ראוי להם לבוא ללא הגנות. אני מאד מבינה שכשאחות מתייחסת אליך בצורה שאין לי מילים לתאר אותה ואת תלויה בה וחולה, אין הרבה מה לעשות. אבל, יש הרבה מצבים שאת מתארת את עצמך מול הממסד הרפואי שנראה כאילו את שוכחת להיות שם, להגיד את דעתך, להיות נוכחת בסיטואציה, או לכל הפחות, להגן על עצמך ועל האינטרסים שלך. הכי קל זה בעניין הפלסטרים. אז הם גערו בך- אז מה? מה פתאום שיגערו בך? את אישה מבוגרת, רק את מחליטה אילו פלסטרים טובים לך ונעימים לך, בטח לא אף אחד אחר. גם בענייני הניתוח והלידה, אני לא יודעת בדיוק מה היה שם , כי שמעתי יותר על הנזקים מאשר על הדרך בה הם קרו. אני יודעת שנשים רבות "נאנסות" בחדרי לידה בצורות כאלה ואחרות, מפני שהן סומכות על הצוות הרפואי וחושבות שהוא יודע יותר טוב מהן מה צריך. אבל אני גם יודעת שאת לא מאד סומכת על הרפואה הקונוונציונלית וכנראה שלא דאגת לעשות שיעורי בית מספיקים ולדאוג להיות בעלת הבית על גופך. אף אחת בחדר לידה לא חייבת לחתום על הניירת שלהם ולהסכים לפרוצדורות שלהם, משום מה, נשים רבות משותקות, מפני שחונכנו ש"הרופאים יודעים". את אישה בת 40, לא ילדה. לא ילדת בגיל 22 ילד ראשון. אני מבינה שהרבה דברים לא קרו כמו שתכננת וכמו שרצית. אני לא אומרת חלילה שאת אשמה בזה, אבל אני כן אומרת שזה אפשרי למנוע הישנות של מקרים כאלה בחייך שוב. איך זה שצועקים עלייך? אני לא מדמיינת שמישהו יצעק עלי בבית חולים או בכל מקום אחר (מלבד במשפחה שלי
). ראשית מפני שאני צועקת עליהם בחזרה ואם אני חלשה מדי יהיה לי מלווה אסרטיבי שידאג לאינטרסים שלי. אין לי דוגמאות מבית חולים אבל אני כן יכולה לספר לך שכשהייתי בחדר לידה (לא יודעת אם קראת פעם את סיפור הלידה שלי אבל ממליצה לך) ניגש אלי רופא עם מוניטור ראש ששמים לתינוק. הטיפש ניגש אלי ככה, חשב ש"אני לא אשים לב" או אולי שאני איזו בובה וכשרק ראיתי אותו ניגש עם משהו שאלתי אותו מה זה, כשאמר שזה מוניטור לתינוק אמרתי לו שהוא לא שם את זה. בזה זה נגמר. ידעתי שראשו של אחייני נוטר עם כזה דבר בלידה, מה שלא ידעתי ואחותי סיפרה לי רק לאחר הלידה זה שהדבר הזה (שתוקעים כמו מסמר בראש של התינוק כשהוא עוד בפנים) עשה לאחייני פצע בראש שעבר אחרי שבועות ואולי חודשים מהלידה. לי פשוט היתה מדיניות שאני לא מסכימה לשום התערבות אלא אם כן החלטתי אחרת (והיו כמה נקודות שהחלטתי אחרת, אבל נקודת המוצא היתה לסרב להכל). אז נכון שלא כל אחת יכולה להיות אסרטיבית כמוני במהלך לידה, אין לי ספק בכלל. אין לי ספק גם שכל אחת היא אינדיוידואל ושלמישהי שחונכה כמוך כנראה "להקשיב לקולקטיב" ו"אסיפת הקיבוץ החליטה" קצת קשה לעמוד בגאון מול המימסד הרפואי. עם זאת, נראה לי שהגיע הזמן. אם קשה לך להחליט מולם, תביאי איתך מישהו שקל לו יותר, תגידי "אני אחשוב על זה" ותלכי לחשוב. הרבה פעמים את נשמעת כמו קורבן ו"אכלו לי שתו לי". אל תיכנעי למקומות האלה שעושים ממך אישה חלשה וקורבן, כי בתחושה שלי את אישה עם הרבה יכולת , הרבה עוצמה והרבה יותר אומץ ממה שאת מוכנה להודות בפני עצמך.

tookmy

New member
וכמובן שאם

את במצב נפשי קשה בגלל הניתוחים (גם לידה אירוע לא פשוט) אז טפלי בעצמך. הומיאופתיה קלאסית אמורה לעזור לך גם במישור הרגשי.

תודה, קראתי וזה מעניין

ולשאלות שלך, עשיתי גם לקראת הלידה וגם לקראת הניתוח השני שיעורי בית: קורס הכנה ללידה וספר לידה טבעית והבאתי את החבר והדולה ללידה, ונייר עם הוראות ללידה, עובדה שלא עשולי דבר בלי לבקש רשות (מלבד אותו רופא שלחץ על הבטן וקרע את המעיים שלי ונגד זה תהיה תביעה לביה"ח) את התינוק שלי שהיה בפגיה אפילו לא רחצו אחרי הלידה עד שלא נתתי אישור ! כי ככה כתבתי בהוראות ולא נתנו ליטיפות עיניים עד שלא אישרתי וכל דבר הם באו לשאול אותי .... לפני הלידה הלכתי להומאופתית ולפני הניתוח השני הלכתי שוב לפסיכולוג ולהומאופתית ולפני הניתוח השני טילפנתי לעובדת הסוציאלית של בית החולים שתדאג לי שאחרי הניתוח אקבל חדר פרטי בבית החולים כדי שהתינוק שלי יוכל לבוא לבקר אותי ! אני חלשה וקורבן אולי רק בזמן/ אחרי ניתוח או טראומה (כמו אותה טראומה שעברתי מ 24 שעות קשות של ההכנות לניתוח העמיים בהם נתנו לי אנטיביוטיקות חזקות וחוקנים ומשלשלים וכדור טישטוש ומה לא) - עובדה שהגשתי תלונה חריפה מאוד נגד אותה אחות, לא ויתרתי, התקשרה למרפאה של הקיבוץ שלי מבקרת בית החולים לדווח להם שהתלונה שלי בטיפול והגשתי תלונה שבמכתב השחרור מהאישפוז ביולדות כתבו לי כאילו הציעו לי ניתוח קיסרי וסירבתי, העתקי המכתב הזה שדורש תיקון למכתב השחרור הגיעו "לכל העולם ואישתו" ואם תוך שבועיים אין תגובה אני אודיע להם שאני מחכה שבוע נוסף ואז אשלח העתק לעיתונות (מקומונים במיוחד) היום, למשל, טבע קיבל חיסון מחומש - אני היחידה מכל האמהות שהיו שם שדאגו לברר על איך להקל על כאבי התינוק ומרחתי שעה קודם משחת אילחוש על מקום הזריקה

tookmy

New member
טוב מאד שאת

מטפלת בזה ואין ספק שבלי קשר המימסד הרפואי חייב לתת את הדין על ההתנהגות הנפשעת כלפייך, הן במקרה של הרופא והן במקרה של האחות.

ודברים ששכחתי

בתקופת האישפוז לא הסכמתי לקבל כל תרופה שנתנו לי אחרי ניתוחי מעיים נותנים כל מני דברים לעידוד התעוררות המעיים, אני סירבתי והשתמשתי בארניקה שההומאופתית נתנה לי ובהתעמלות בוקר שעשיתי כל יום ואכן המעיים התעוררו תוך 3 ימים ולא תוך שבוע כמו שסברו שיהיה והיום קיבלתי מכתב ממנהל בית החולים שהפניה שלי בטיפול

למעלה