פלסטין והתאטרון!

• פותח הנושא all
  • פורסם בתאריך

all

New member
פלסטין והתאטרון!

בשנות ה-90 ההצגה האהובה ביותר ברחוב הפלסטיני הייה בובת טיל סקאד הנישאת על כתפי צעירים משולהבים. כן רבותי זה היה באמצע משא ומתן לשלום. אך לפתע נעלם לו ארפאת והוםפיע לו בבגדד. מצהיר הצהרות על הניצחון הקרוב של עירק באם המלחמות ומחיקת האויב הציוני מעל פני השטח! ובכן אם המלחמות לא הסתימה ממש כך, וערפאת המסכן נאלץ לחזור לשולחן הדיונים ולסבול את הברבורים של הציונים על הויתורים שהם מוכנים לתת לו. הוא שמע וקיבל, התעצבן ונרגע, אך יותר מהכל משך זמן ע"מ לארגן היטב את אינטיפדת אל-עקצה. וכך הצגת התאטרון שהלהיבה את השטחים בשנות ה-2000 הייתה החייל הישראלי היורה בילד ב-5 ואכר כך רוקד על הדם שלו. אינני שמח שהילד נפגע ומת, אבל ערפת חגג משמחה על מותו של אותו האומלל. בתי-ספר נקראו על שמו. אינטיפדה בתוך ישראל פרצה בזכותו. מה הלאה חברים? מה תהיה ההצגה הבאה בשטחים? והאם אנחנו נקנה אותה שוב? האם העולם שוב יקנה אותה או שלאחר הופעת אומני הטרור בארה"ב, העולם יהיה קצת יותר ריאלי ומפוכך? ואם כן, מה יעשה ערפת? סקרנים? המתינו לפרק הבא בסדרה "פלסטין ותאטרון"!!!!

B.Shokor

New member
אם היית עומד מולי כרגע הייתי מוכן

לוותר על העתיד שלי
.. מה קרה לך? כשהפורום הזה נפתח היית אחד האנשים הכי רציניים בפורום, כל מה שהיית כותב היה אמת ועובדות בחיי היומיומם, אבל פתאום יש לנו ALL חדש, ואתה ממש בתקופה האחרונה מדבר כמו ילדים קטנים, כמו אנשים שנסחפים אחרי הטיפשים, ועל זה אני עצבני עליך.

all

New member
זכטתך להתעצבן עלי

זכותך לכעוס ולשנוא. אבל מה כאן הוא לא נכון? השמחה בשטחים על כל פיגוע בישראל היא דבר מובן מאליו. השמחה על הפיגוע הנורא בארה"ב נאסרה לשידור ע"י חיילי ערפאת, צלמים נתפסו הוכו וסרטי הפגנות השמחה נלקחו מהם. אני מבין שאתה לא אוהב שזה ככה אבל זה ככה. לצערי ולצערך הגדול. ובכל הכנות, אני מבין שאמרתי הרבה דברים שהם לא נעימים לך אבל מה אמרתי שאיננו נכון???????

B.Shokor

New member
הצחקת אותיייייייי / הישראליםםםםםם ../images/Emo58.gif

ציטוט: "השמחה בשטחים על כל פיגוע בישראל היא דבר מובן מאליו". ואין שמחה ישראלית על היריות לעבר פלסטין? אה? איןןןןן? ולמה ללכת רחוק? באנתפאדאת אלאקסה נהרגו 13 ערביי, ובתל-אביב יצאו אלפי אנשים לרחובות (בירקון אני חושב) ובחורים חצי עירומים קופצים ושמחיםםםםםם. אני זוכר את התמונה הזאת שהתפרסמה אז כמו היום, ואפילו על התמונה הזאת ראיינו דודו טופז בתוכנתו של גדי סוקניק בשעה 17:00, ואחר כך אצל במשעל חם של חברי כנסת שונים? אז על מה אתה מדבר בכל?

מההההה??????

א. איפה בדיוק ראית אישים ברמה של ראשי ערים ואירגונים בישראל מארגנים מסיבות עם זיקוקים ושתיה חופשית תחת הכותרת: "בואו לרקוד - חמישה פלשתינים נהרגו היום בעזה מאש חיילנו הקדושים"??? (דברים ברמה הזאת קורים באופן שנראה לנו כבר מובן מאליו בכל פעם שמתבצע פיגוע קטלני בישראל. אתה יודע טוב מאד שלא מדובר בהתפרצות ספונטנית של שמחה, אלא המקור לחגיגות האלה מצוי בדרג הרבה הרבה יותר גבוה, של ראשי מפלגות ואירגונים בעלי השפעה- כל זה בזמן שבישראל ראשי המפלגות והאירגונים עושים הכל כדי למנוע תגובות ספונטניות וקוראים לציית לחוק). ב. אלפי אנשים יצאו לרחובות בת"א כדי לחגוג על חשבון הערבים שנהרגו באוקטובר??? בחיית!! לך תנסה להוציא אלפי אנשים לרחוב בת"א, ולא חשובה הסיבה! מתי בכלל קורה דבר כזה, חוץ מאולי ביום העצמאות??? תל אביב היא לא עזה ולא קלקיליה. לא יוצאים שם סתם כך לרחוב, ובטח שלא מתוך שמחה על חשבון אנשים שנהרגו. ואפילו נניח שראית עשרות אנשים. אתה בטוח שהם בילו בפארק הירקון לאות שמחה דווקא בגלל הערבים שנהרגו?? לי אישית קשה מאד להאמין. לדעתי הראו את התמונה הזאת כדי להמחיש עד כמה רוב הציבור היהודי היה מנותק מהכאב שאני בטוח שכל ערבי ישראלי חש באותו זמן (בלי קשר אם תמך במהומות או לא). בקיצור - הקטע הזה של שמחה גלויה לאידו של השני הוא ממש לא חלק מהתרבות שלנו כישראלים, אבל בתרבות הפלשתינית שמלכתחילה התחילה ברגל שמאל, מדובר במכה של ממש. בטוח שיש ישראלים שלא בדיוק עצובים והיו רוצים להרוג בעצמם כל מי שנראה להם ערבי, ואפילו מוכנים להכריז על כך בשידור חי - אבל אתה מסכים איתי שאלה לא הרוב והרוב מתבייש לשמוע דברים כאלה. מה לדעתך קורה אצל הפלשתינים? כמה דיעות מתונות יצא לך לשמוע שם בעיתונים ובטלויזיה? ואני לא צריך לומר לך מה זה עושה לנו לראות את הפלשתינים שמחים לאידנו. מזל גדול שמישהו תפס קצת שכל וצילם אותם אחרי הפיגועים בארה"ב כדי שכל העולם יבין עם איזו תרבות (או תת תרבות) אנחנו מתעסקים פה.

all

New member
כשמו כן הוא

כשאין גם טיפת אמת אחת לתמוך במה שהוא היה רוצה שיהיה האמת (אמת שוקורית נקרא לזה). הוא פשוט ממציא אותה!

all

New member
איזה אבלה אתה, בלבלת את כל הביצים

זו היתה תהלוכת "יום הגאווה" (או משהו כזה), תהלוכת הומואים/לסביות. והיא נערכת בכל שנה באותו יום כבר המון שנים!!!!!! ועכשיו שמת בפני עצמך אתגר!!!!!! אני רוצה ממך ציטוט של שמחה על מותם של המתפרעים, ולא מחבר כנסת או איש רשמי אלא סתם מאדם ברחוב!!!!! ואל תביא לי ציטוטים של אנשים שאמרו ש-"הגיע להם למות" (כי אולי באמת הגיע להם), תביא לי ציטוט של אדם שיומר שהוא שמח שהם נהרגו!!!!!!

שמע, בוא לא נכחיש שישנם אנשים ששמחו

למרות שאם אתה שואל אותי, מדינת ישראל לא היתה במצב של ייאוש כל כך גדול ששוטרים היו צריכים לירות על אזרחים באש חיה. וחוץ מזה- רוב הסיכויים שבין ההרוגים היו אנשים שסתם הגיעו לאיזור כי שמעו שיש "אקשן". אתה במקומם לא היית יוצא מהבית לראות מה קורה אם היית שומע יריות או צעקות בחוץ?? כל אחד היה מגיע לראות מה קורה, וברור שבין קהל האנשים היו המונים שלמעשה לא היו צריכים אפילו להיעצר. ובקשר לחברי כנסת - לזה בדיוק התכוונתי בהודעה הקודמת שלי. מי שבאמת יחפש, בוודאי שיוכל למצוא איזה ערסוואת ישראלי מפינה חשוכה ברחוב שיאמר משהו כמו: "חבל שנהרגו רק 13 ולא יותר", ואין מה לעשות בעניין הזה. תמיד יהיו כאלה בכל מקום. הבעייה היא שאצל הפלשתינים הבעת השמחה הזאת מתחילה הרבה יותר מגבוה. אנשי ציבור מביעים בגלוי את שמחתם, ומה הפלא שהרחוב מציית להם? בקיצור, תת תרבות.

איש-ילד

New member
שוקור ידידי.

שוקור ידידי, מה דעתך על איזו שהיא התנצלות? מה דעתך להתנצל על כך שהאשמתה אותנו,ש"אלפי אנשים" כהגדרתך שיצאו לשמוח על הרג 13 אזרחים ישראלים-ערבים? מה דעתך לומר שטעיתה? שהיה זה רק יום הגאווה? שלמרות שמתחת לכל תמונה הופיע ההקשר של "יום-הגאווה" - למרות זאת טעיתה? אני עוקב כבר זמן רק אחר הפורום הזה ומעולם, אבל מעולם לא ראיתי איזו שהיא התנצלות ממך, משהו כזה קטן... למרות שרבים מדבריך נגועים בחוסר ידיעה במקרה הטוב או בהטעיה במקרה הרע יותר - אבל התנצלות - יוק. הצדקנות אחי, הצדקנות...

all

New member
אמת שוקור.

זזתי ימינה באופן חריף. אתה מתפלא?? אתה לא מבין למה?? משהו כאן לא הגיוני?? ההפך שוקור יקר, כל העולם זז ואני זזתי עיתו. ועוד אומר לך בכנות, זה לא שאין בי הכוח לדבוק במה שהאמנתי בו במשך 10 שנים. זה פשוט התגלה כהצגה אחת גדולה ומתוכננת מראש. אליסיס צודק כשאומר שגם בקרב הפלסטינאים יש מיעוט קטנטן של "שפויים", אבל הזמן הדרוש לכך שמיעוט זה יגיע ל-50% מהם לא נמצא ברשותי

איש-ילד

New member
לא ידידי!

לא, לא ידידי שוקור, לא "...גם כל המנהיגים". בשום פנים ואופן! ערפאת, כן, ערפאת הוא האשם במצב אליו הגענו - הוא, וכמעט רק הוא. הוא אשם בעושק בני עמו. הוא אשם במצבם הכלכלי. הוא ולא אחר אחראי על שליחת ילדים "לחזית". הוא ולא אחר אשם ביצירת הטרור - ולא מהיום. הוא, ממש הוא זה שמאפשר לסוההא ערפאת להימנות בין הנשים העשירות בעולם. הוא, ממש הוא, בגודל טבעי - אשם בהעלאת רף הסיכסוך. הוא, הוא זה שהיה יכול למנוע את ההסתה. הוא זה שהיה חייב למנוע את "תערוכת- סאברו" המזוויעה. הוא זה ששלח את כל ראשי ממשלות ישראל לשתות את מי-הים. הוא זה... כן, הוא ולא אחר! ויש עוד מלאנת-אלפים של "הוא זה". ואתם, ערבי יישראל ממשיכים לאכול את מה שהוא מאכיל אתכם...אז בתיאבון - רק שלא תבכו על כאבי הבטן...

למעלה