פלנג'ר

ניצניצ

New member
פלנג'ר

אחרי עלעול קצר בפורום ובקישורים השונים רציתי לשאול: מה דעתכם על הכנת קפה בפלנג'ר
כמו שהבנתי מדובר בפילטר ולא באספרסו (אתם רואים למדתי משהו
) אבל זה נשמע פשוט הרבה יותר. יוצא טעים? באיזה קפה כדאי להשתמש בפלנג'ר? איפה קונים ובאיזו טחינה?

liormk

New member
תלוי מה את רוצה להכין...

אם את רוצה להכין קפוצ'ינו/הפוך, לכי על מקינטה (בנוסף לפלאנג'ר), פילטר לא מתאים למשקאות האלה. לי יש את השילוב המופלא של מקינטה (יותר נכון מקינ-טות
) ופלאנג'ר ואפשר להכין כך אחלה קפה (הפוך, קפוצ'ינו, יעני-אספרסו ופילטר) בתקציב נמוך מאוד (שתי מקינטות ופלאנג'ר ב-100 שקלים). בקשר לטחינה, אם את קונה במקום שמבין בקפה, פשוט תבקשי טחינה למקינטה, פלאנג'ר וכו'. באופן כללי לפלאנג'ר צריך טחינה גסה יחסית, ולמקינטה צריך טחינה דקה, אך יותר גסה מלאספרסו. למקרה שתלכי על האופציה של המקינטה, תחשבי טוב איזה גודל את רוצה. לדוגמה, למקינטה של 3 כוסות צריך בכל מקרה להשתמש בכמות קפה ל-3 כוסות, אפילו אם את רוצה רק כוס אחת, כך שמקסימום תוכלי לחסוך קצת מים...

liormk

New member
את יכולה לקנות של חברת ביאלטי,

שנחשבת לטובה ביותר במקינטות אבל זה יעלה הרבה יותר. אני אישית קניתי של חברות זולות יותר, ולא הייתה לי בעיה עם האיכות. ניתן למצוא מקינטות בחנויות כלי בית "מהסוג הישן", כלומר לא בקניונים וכו'. חנויות זולות שבד"כ אפשר מהרחוב לראות את כל מה שיש להם להציע. את שלי קניתי ברחוב נחלת בנימין (יותר לכיוון יפו). אבל יש במקומות רבים אחרים. המחיר היה 30 פר מקינטה (גם לגודל של כוס אחת וגם לגודל של 3 כוסות). פלאנג'ר דווקא אני ממליץ כן ללכת על אחד יקר יותר (לי יש של חברת בודום), הזולים נוטים להתפרק דיי מהר. בעזרת הפלאנג'ר תוכלי גם להקציף את החלב, מכשיר מעולה למטרה זו. תמיד אפשר למצוא ברשתות בתי הקפה מבצע לפלאנג'ר, למרות שהם רושמים שהמחיר הוא מעל 90 ש"ח. עוד פרט שרצוי לציין, במקרה של המקינטה של ה-3 כוסות אני מתקשה להגיע לתוצאות טובות כמו במקינטה לכוס אחת. כיוון שהמחיר של מקינטה זול, פשוט קניתי עוד אחת בגודל של כוס אחת ופתרתי את הבעיה
. הייתי מעדיף מקינטה של שתי כוסות, אך לא הצלחתי למצוא כזאת (חוץ משל ביאלטי). השלב הבא שלך: קליה ביתית של הקפה. גם אני פחדתי בהתחלה וזה נראה לי צעד של "פריקים בלבד". אבל אם תסתכלי על זה ממבט כלכלי, תביני שזה חוסך ה-מ-ו-ן כסף וכך את מקבלת את הקפה הכי איכותי שאפשר (כיוון שכך הוא מאוד טרי) במחיר הזול ביותר. מקווה שעזרתי, ליאור.

ניצניצ

New member
וואהו ../images/Emo51.gif על המידע

מה זאת אומרת קלייה ביתית? איזה ציוד זה דורש? עלות? אהבתי מאוד את עצותיך ואני בימים הקרובים אחפש לי מקינטה קטנה למתחילים...

mroz1

New member
קלייה ביתית

יש איזה 2 מאמרים בפורום על קלייה ביתית. והנה אתר בשביל התחלה.

liormk

New member
אני מציע שתחפשי הודעות בנושא בפורום

זה ובפורום של נענע. בנוגע לציוד, לדעתי המכשיר הכי טוב (כאשר טוב מבחינתי זה עלות מול תועלת) הוא מכשיר להכנת פופקורן. לרובנו יש אחד כזה בבית (ובד"כ סתם צובר אבק), ומי שאין לו יכול לרכוש אחד, לא אמור לעלות הרבה. כמובן שיש גם מכשירים יעודיים לקלייה, אך הם מאוד יקרים לדעתי (הזול מביניהם בסביבות 1000 ש"ח). במחינת המחירים, הסתכלי בקישור שצירפתי, ניתן לראות בקלות את החיסכון. 100 ג' של קפה קלוי עולה בממוצע 15 ש"ח. קפה ירוק (לא-קלוי) עולה 20-60 ש"ח לקילו. כך את מקבלת: 1) קפה איכותי (זן ארביקה וקפה הכי טרי שרק אפשר). 2) חוסכת כסף (כך יום אחד תוכלי לרכוש מכונת אספרסו רצינית
). 3) לדעתי לפחות, כל תהליך הקליה הוא ממש כיף. מבחינתי כל ההתעניינות בנושא היא גם בגדר תחביב ולא רק אמצעי להכנת קפה. 4) מגוון - תוכלי לנסות דרגות קליה שונות, פולי קפה מסוגים שונים, ולבנות בעצמך תערובות אשר מותאמות לטעמך האישי. אחרי שתקראי ותלמדי קצת את הנושא, אם יהיו לך שאלות נוספות אני בטוח שחברי הפורום ישמחו לעזור לך.

ניצניצ

New member
O.K

מה היה לנו פה
שכנעתם אותי לרדת מרכישת מכונת אספרסו פשוטה
אני בדרך לקנות מקינטה בחנות פשוטה לכלי בית
למדתי מה זה קפה ירוק וקראתי קצת על איך קולים אותו באמצעים ביתיים
הפנתם אותי לקישורים שונים להשלמת החור בהשכלה
בעצם נשאר שלב הטחינה. איפה ואיך טוחנים? גם זה ציוד שקונים, או שיש מקום שיהיה מוכן לעשות זאת מדי פעם בתשלום?

daniel341

New member
תכנסי לאתר קפה וויז יש שם מאמר

בנושא מטחנות, אני מצרף קישור. דניאל

liormk

New member
כמובן, החלק החשוב ביותר...

אין ספק שאם את כבר קולה בעצמך את הקפה, זה יהיה פשוט בזבוז לא לטחון אותו גם כן בעצמך. ע"י קליה בבית את תקבלי קפה קלוי טרי. קפה קלוי מאבד מהטריות שלו תוך שבוע שבועיים בערך, כאשר קפה טחון מאבד מהטריות תוך שעות. כל היתרון של הטריות ילך לאיבוד אם לא תטחני את הקפה בצמוד למועד הכנתו. בנוסף אני לא מכיר מקום שטוחן קפה תמורת תשלום. אני התחלתי את נושא הטחינה עם מטחנת להבים (אני מניח שקראת את מה שכתוב באתר של ערן בנוגע לסוגי המטחנות) כיוון שבבלנדר שלנו היה מתקן לטחינת קפה, כך שלא הייתי צריך לקנות שום דבר (בדומה לקליה - היה לי כבר מכשיר פופקורן מובטל בבית
). לאחר מכן עליתי ברמה ועברתי למטחנת דיסקיות (הזולה ביותר שמצאתי). עניין המטחנה הוא כבר יותר יקר, אבל אם את יוצאת מנקודת הנחה שחסכת את הכסף שרצית להוציא על מכונה, אז את אפילו חוסכת כסף כשאת קונה מקינטה, פלאנג'ר ומטחנה
. אם יש לך אפשרות להשיג מטחנת להבים בשלב ראשון (לא ע"י קניה, ראיתי שמטחנות כאלה עולות כמעט מאתיים ש"ח ובמחיר כזה בוודאי שעדיף להוסיף קצת ולקנות מטחנת דיסקיות), אני ממליץ שתתנסי איתה בשלב ראשון, ואח"כ תחליטי אם לשדרג.

ניצניצ

New member
דרושה ../images/Emo91.gif

נדמה לי שגם בבלנדר שלי יש חלק שטוחן (קפה???) יש משהו שנראה כמו כוס עם להבים... (נשמע כמו משהו שטוחן |הדגשה| קפה?|הדגשה|). נראה לי שאת הקליה אני אבצע בתנור אפיה אבל מכל מה שקראתי עד עכשיו יש המון סוגים של קפה ירוק וכל אחד מהם צריך קלייה אחרת, יש למישהו רעיון למשהו בסיסי בתור התחלה: סוג אחד (איזה? ואיפה לקנות) זמן קליה (לפני הפצוץ הראשון, אחרי השני וכו') ואיך לטחון (בינוני אם הבנתי נכון, בכלל במטחנה של הבלנדר יש אפשרויות?)

למעלה