פלמ"ח 2- פרק 60- התחלה חדשה

YossihNew

Well-known member
|לב-ש|

"ארץ ישראל היא ארץ של סימנים, יש בה סימנים של נפט, סימנים של גז, סימנים של נחושת ועוד סימנים מעודדים רבים."
(לוי אשכול)

YossihNew

Well-known member
יופי, אלינור. הם צריכים את הכסף. לא, באמת. ואם יש בעיה, תירי בבריטים. איזה התכופפויות נאיה עושה. אם היו יותר פרקים הם היו נוסעים עם אלינור במשאית והיה לוקח זמן להביא אותה.

אבל אין זמן אז מהר. סע, עמוס, סע. דואר? טוב, נו, יעבור זמן עד שאלינור תצליח להתקבל למבצע הרציני של שוד כספים בריטיים. סודיות מוחלטת. כן. ותתלי תמונות לא מסגירות על הקיר. רגע, אבל אם בני הזוג הם במחתרת שניהם? למה לשמיר מותר חברה מהמחתרת? עמוס מגניב.

כרית? לא משנה. מקימים יישוב!

אז אתם צריכים להיפרד, מה? האמת שאני לא מת עליהם. הם די רעילים אחד לשנייה.

כן, לורנס. היי, חשמלאי. למה אתה נשמע כמו ג'יימס בונד? הוא השליש שאמור להפיל את התרנגול... אה, את אדי. אה... בסדר, התבלבלתי מהדמויות של אורי פפר. דארסי מפחיד. זה יותר מפחיד מהפעם ההיא שהוא שיחק בשוברי גלים. הפחד והאימה... אני לפעמים נזכר בחלום של נאור... איזה חלום בלהות, איזה משחק נוראי!

פה נקים ופה ניצור. יהיה קו מים. אני מנסה להבין אם מוזיקת הרקע זאת גרסת סמפול של "שיר העמק".

רות ואהרון קצת יודעים לנהל. חמודים. יוחנן, למה נישקת את ה... זה לא זה, זאת גאולה. ויוחנן הזה... לא מספיק דין, עכשיו גם לנשק את יעל שלביה. למה רק בעלילות זה קורה לחנונים?! מעניין אם זה יוביל לעלילה של גאולה ויוחנן. יוחנן, אני לא חושב ש... אל תקפוץ מעל הפופיק. אתה רומז שליעל יש כוח פיקודי שבוער? כי רק לגאולה יש.

מלכת הסדרות הבוגדת בפלמ"ח. אני אמרתי לכם שזה מוזר. אביב העלתה תסריט לקטע הזה. וכן, יעל סטולר. מסתבר.

שאני אקבל שקל על כל פעם שעומר נותן פרצופים דרמטיים פה בסדרה. או שנאיה עושה פרצוף אדיש. את מציעה הפסקה? היי! לא יודעת זאת אביטל! יאללה, מרכיבים.

אהרון, אמרנו לך לא לקרוא לרות המפקדת. רק גאולה המפקדת. שמעתם?!

אבל איפה הבריטים? שקט לי מדי.

ויש חומה ויש מגדל. יונתן ממטולה. בסדר. צרות של עשירים ממש! עם אישה מהיפות בעולם! יוחנן, תעשה טובה. תתמקד במה שיש לך. בדין. אתם מודעים לעובדה שמרי לא תחזור כי הספינה לא תגיע? אהבה זה פשוט? למי? אין יונתן.

עכשיו גם גאולה תייעץ ל... ייעוצים לכולם.

יוחנן, תתבייש לך. תתבייש לך. פלמ"ח ובריטים זה מתאים אם מדברים על אמיל ושרה. שאיפה הם? יוחנן, היא נוגעת! הוא באמת מוזר.

צינור מים. אה, הוא יודע. חשבתי שחיליק ייפול.

והנה הייעוץ של גאולה. היא תמיד מייעצת. כולם מייעצים. אני לא בטוח שהם כולם ביחד פה.

יוחנן יהרוס לכם. נכון? יוחנן יהרוס לכם. לא, הבריטים הורסים. אבל היישוב לא גמור כבר?

היו לה קולות בראש? טוב, זה לא מפתיע. אורי. אורי רגע. אתה הצעת הפסקה? טמבל. זה יש לו היצע יותר מדי גדול של נשים. בחור טוב אבל קצת מטומטם.

הנה אהרון. לא טוב.​

YossihNew

Well-known member
רגע היסטורי עם יוסי:

"אסור לך לספר לאף אחד. כולל אף אחד."

עמוס צודק, לא סתם הלח"י נקראו החיילים האלמונים. בואו נדבר קצת על הארגון המסתורי והמרתק הזה.

בעת פרוץ מלחמת העולם השנייה רוב מנהיגי האצ"ל היו בכלא בגלל התנגדותם לספר הלבן. לאחר שהיישוב החליט שיש לעזור לבריטים מול הנאצים במלחמה, גם זאב ז'בוטינסקי ודוד רזיאל, מפקד האצ"ל, הודיעו על הפסקת הפעולות נגד הבריטים וסיוע.

אבל אברהם שטרן, הלא הוא יאיר, התנגד לחלוטין לעניין הזה. באביב 1940 הפילוג באצ"ל היה עובדה, ושטרן פרש בראשות פלג קטן מאוד של לוחמים, שקראו לעצמם "הארגון הצבאי הלאומי בישראל". שם הלח"י היה רק לאחר הרצח של שטרן. במשך רוב 1941 היה שטרן במחתרת והוא נרצח ב-1942. הוא פרסם מצע: שמונה עשר עקרונות התחייה. המצע דיבר על זכות העם על הארץ, תפקידי הארגון והקמת המשטר לאחר גירוש הבריטים.

הלח"י היה בעיקר ארגון אנטי אימפריאליסטי. דווקא המון מתוכו לא היו מתנועת בית"ר ממנה קם. הם ראו את השלטון הבריטי ככוח כובש בלתי חוקי ולא הכירו בבית המשפט, וסירבו לבקש חנינה. הם ביצעו פעולות גרילה והתנקשות נגד נציגי השלטון הבריטי ופעל בעיקר בערים. בנוסף האמין הלח"י שהנשק והכוח הצבאי הם דרך טבעית להגשמת מטרות לאומיות, ולאו דווקא לפעול באמצעים מדיניים.

לאחר ההתנקשות בשטרן, רוב אנשי הלח"י היו במאסר. הארגון היה במצב קשה. אבל בהמשך 1942 ברח יצחק שמיר מהמעצר כדי לשקם את הלח"י. בסוף 1943 עוד אנשי לח"י ברחו ממעצר והתחילו לפעול למען המטרה: התקפות על בריטים, פיצוצי בניינים, יריות ומוקשים. הבריטים בתגובה הגלו אותם לאפריקה, ורובם חזרו רק עם קום המדינה. ב-1944 הלח"י גם רצחו את שר המושבות הבריטי, הפעולה המפורסמת ביותר שלהם.

הלח"י היה די חסין מהסזון, הפגיעה של הפלמ"ח באצ"ל, כי הם נחשבו לקטנים מדי. הלח"י גם הצטרף אחר כך לתנועת המרי אבל לאחר פירוקה המשיך במלחמת התשה נגד הבריטים, לפעמים בתיאום עם האצ"ל.

כללי ההתנהגות במחתרת: לא להביא חברים לחדר, לא להתיידד עם השכנים, לערוך קניות בחנות רחוקה, לא לחשוף שאתה חבר תנועה, להציג את עצמך כאיש מהשמאל, וחשאיות מוחלטת.

הלח"י נחשבו לתנועה מגוונת ביותר. היו בה אנשי ימין מבית"ר שראו צורך בחילופי אוכלוסין עם הערבים, והיו בו אנשי שמאל סוציאליסטי שראו את העתיד בשיתוף עם הערבים. למען האמת, אפילו אנשים מהכפר אבו גוש הצטרפו ללח"י.

עם ההכרזה על עצמאות ישראל הצטרפו הלח"י לצה"ל, פרט לירושלים. לאחר המתקפה על דיר יאסין והרצח של הרוזן ברנדוט, המתווך מטעם האו"ם, לח"י הוכרז כארגון טרור וראשיו נעצרו- אך שוחררו לאחר מכן.

“לא הכרתי את יאיר … אבל אין לי כל ספק שהוא היה אחד האנשים היקרים והדגולים ביותר שקמו בתקופת המנדט הבריטי. אני מכבד ומוקיר בכל לבי גם השירה וגם הפלדה של נפשו הסוערת ומסירותו ללא קץ לגאולת ישראל – אם כי אני שולל ללא סייג דרכו המדינית.“
​

שיר m

Well-known member
פרק טוב כרגיל
בלי שרה, אבל בסדר יש אחרים שישברו לי את הלב
חיליק ויעל למשל.
כן בסדר גם אלינור ואורי.

למה גאולה היתה צריכה לשגע את יוחנן? לא מתאים לה
אבל סלחתי כי מה שהיא אמרה לאלינור היה יפה.

אם מגדל מים נופל במדבר ואף אחד לא... אה, אופס.

YossihNew

Well-known member
גאולה היא שטותניקית כזאת ואת זוכרת את המתיחות שלה מהעונה הראשונה.

כן, ניסיתי להיזכר בדמויות אחרות של אורי, ואז נזכרתי שהוא היה בשוברי ובפרק המזעזע הזה. ברצינות, אחד מהפרקים הכי איומים בהיסטוריה.

למעלה