פלמ"ח 2- פרק 55- לה רג'נס

YossihNew

Well-known member
|קפה| |פצצה|

"כאן אני הוא נותן הפקודות, ולא הטרוריסטים."
(ג'ון שו, לפני פיצוץ מלון המלך דוד, כשביקשו ממנו להתפנות.)

YossihNew

Well-known member
מה זה עניינך? סולל בונה. אתם סוללים או בונים? איזו משאית באמת? והעיקר ארגז הכלים...

החלב בישראל יותר טוב. אולי יותר קיצוני באצ"ל. תראו מי חוזר היום. סחטיין רות. נתראה במלון. שמעתי קסם של מלון. יוחנן, זה קורה ביפן, לא בהולנד. גאולה, זה לא ראוי פיקודית. אלונה גם קצת מטורפת. מלכה אבל מטורפת.

אייב פורטריך. בסדר. מעניין מה זהרה מסתירה. מה הסתירו החבר'ה מניל"י? והאם זה קשור למה שאשמורת מסתירה? רגע, זהרה, זה כאב? אה, זה כן כאב כשנפלת מ... לא משנה. לאמיל אין מבטא. מסתבר שסאני הופיעה בפרק אחד של ילדי בית העץ. אמיל, לא ידעת שחיפושי אוצרות זה משהו שאתה עושה רק עם שרה?

תחכו, תחכו. אורי מרותק. כרגיל. אבל אורי, אל תדאג, עדיף שלא תהיה שם כי אז... רות מפקדת. למה לא גאולה... כן, אני לא חושב שזה יעבוד השיחות. איזה יופי שאתם מתכננים, כאילו זה לא ישתבש. לא אתם, אורינור! יאללה.

אמיל, אתה שוב רוצה לחקור ולהתאהב. למה? למה? מתמקדים המון באזורים הדרומיים. ולמה כל הזמן אום רשרש? תעבדו בשניים. נורא נחמד.

אלינור. דיר בלאק. אלינור לא יושבת. בכלל לא. כן, המסעדה. זה לא. וכן, אני ידעתי שמדובר על הקפה. יש מרגל. אבל לא עמוס! ממש לא עמוס! אני נשבע לכם, זה השני! זה השני!

אתם משפחה של אנשים מוזרים, יוחנן. הלח"י חזקים בירושלים וחכו חכו. אני בטוח שגאולה נסעה עם אבא שלה לירושלים לא פעם ולא פעמיים וקיבלה הצדעות מבני גנץ. מה זה, רות? זה מה שאהרון הכין לך?

כל הזמן הוא מוכר בדוכנים. אני מעדיף פסטה. זה דלק לשרירים. היית לי כעך? אוקיי.

יוחנן, תירגע. מישהו עלול להיפגע. מי בא?! יוחנן, תירגע. מרי, מרי, חברה שלך, מרי. יוחנן כזה לא מתאים.

גאולה מתאימה הרבה יותר. תראו את כוחה הפיקודי. ותצלמו יותר בירושלים. האבנים יפות. הם יודעים, יודעים.

ועכשיו, יוחנן...

הנה עמוס. הרוויזיוניסטים פה ואין להם אלוהים. ידין גלמן זה... לא משנה. עמוס לא בוגד! אני אומר לכם שהוא לא בוגד!

כן... הוא נותן פה פקודות. אבל למה להחזיק בבת של הקולונל? טובי האזרחים בגדו במולדותיהם. תלייה זה מאוד קשה. שרה? את מרגלת? ברור שאת לא! את אוהבת את אמיל. קולונל?

חבר'ה, לברוח. חבר'ה, לברוח מיד. יהיה בום!

גורי, עזוב. גם ככה כולם ימותו פה. איך עמוס דומה לאבא שלו, זה מצחיק.

היו אמורים לקרוא לו שאו, על שם המנהיג האמיתי שהיה אז. הם חושבים שביטלו?! וכן, זאת המטרה. זה לא נכון, שרה, הזהרנו! זה הבוגד מהאצ"ל! הוא מטורף! אתה מטורף!

חיילים מילא. אבל שרה...

אתה מטורף! אתה מטורף! אתה מרושע וצריך להרוג אותך!

עמוס יסתבך. ביי, חבר'ה. שרה...?

כן, זאת התכנית, יוחנן. גאולה! כוח פיקודי שכמוך! למה, למה נראה לך, רות? לדן יש בעיות כשזה קשור לגורי.

שלום לך מר... חבר של גאיה.

חיליק, עזוב את הבייגלה. זה דן. יעל?! יעל, יש לך סדרות לסחוב! אלינור... לא עוד פעם לפיצוץ!

למה היא תמיד רצה לפצצות?! דן!!!!!!!!!!!!!!!!!

אופס. אה... זה ה... אצ"ל אשמים. נשבע לכם.​

נערך לאחרונה ב:

YossihNew

Well-known member
רגע היסטורי עם יוסי:

"הם מתכננים להפציץ את המפקדה הראשית בעוד כמה דקות".

אז בואו נדבר על המבצע הנחמד, היפה וה... אה... מסובך... של פיצוץ מפקדת מלון המלך דוד בירושלים!

ראשית, אני לא צריך לספר לכם שהסדרה קצת שינתה דברים. במקור הפיצוץ היה התגובה לשבת השחורה ולא ל"פשיטה" שהזכירו שם. בעצם הרצף היה ליל הגשרים-השבת השחורה-פיצוץ המלון.

במלון המלך דוד, באגף הדרומי, הייתה מזכירות הממשלה הבריטית והמפקדה הראשית של הצבא. בעצם זה היה הסמל לשלטון הבריטי בארץ, וה-מפקדה שלהם. לאחר אירועי השבת השחורה, תנועת המרי החליטה לבצע פעולת תגמול. ההגנה בחרה שהאצ"ל יפוצצו את המלון. עוד שיקול, כמו שהוזכר, היה גם להשמיד את המסמכים שהוחרמו מהסוכנות במהלך השבת השחורה והפלילו את ההגנה. במקביל נקבעה פעולת פלמ"ח במחנה בת גלים ופעולת לח"י בבניין האחים דוד.

חיים ויצמן היה מאוד נגד. לאחר השבת השחורה הוא התנגד להמשך המאבק בבריטים ואיים אפילו להתפטר בפומבי מתפקיד נשיא ההסתדרות אם זה ימשיך. משה סנה, אז חבר בועדת איקס של תנועת המרי, דנה בעניין. לצערו של ויצמן, האצ"ל והלח"י לא ממש התלהבו מהעניין. לאחר שהוחלט להיענות לבקשת ויצמן, משה סנה התפטר מתפקיד ראש המפקדה הארצית של ההגנה ולנסוע לישיבה של הסוכנות לגבי המשך המאבק. הוא ביקש מבגין לדחות את הפעולה בכמה ימים.

ואכן, ביולי, חוליית לוחמי אצ"ל חדרו למטבח קפה רג'נס באגף הדרומי של המלון, ושמו שבעה כדי חלב גדולים עם 50 ק"ג חומר נפץ בכל אחד ליד עמודי התמיכה. הנסיגה מהמלון לא הייתה קלה- הם נאלצו להרוג בקצינים בריטים שפגשו והיו מעורבים בקרב יריות מול הלגיון הערבי.

ועכשיו לשאלה- האם התריעו על הפיצוץ? טענה הייתה שבוגד באצ"ל לא הספיק להעביר בזמן את האזהרה. האצ"ל טען שהם כן הודיעו על העניין, ואמר שעובדי הקונסוליה הצרפתית פתחו חלונות כדי שלא יתפוצצו. והנהלת המלון פינתה את האזרחים- אבל לא את החיילים.

לטענת רבים ג'ון שאו, מזכיר ממשלת המנדט, אמר שהוא לא מתכוון לקבל שום פקודות מהיהודים. שאו עצמו טען שהוא לא קיבל אזהרה וגם אם כן, הוא לא יכול היה לפנות את כולם. אז ב-12:30, פיצוץ אדיר הרס את כל האגף הדרומי.

המנדט טען ש-82 איש נהרגו. בנוסף לכך מתו כמה יהודים- כולל יהודה ג'ייקובס, פקיד יהודי בכיר בממשלת המנדט.

בתגובה למבצע החל מבצע כריש- מבצע לפירוק ארגוני המחתרת מנשקם, במהלכו נעצר יצחק שמיר והוגלה לקניה. הגנרל בארקר (אבא של שרה?) דרש מהבריטים לא לקנות אצל יהודים. והנציב העליון קנינגהם אמר שבקרוב תקום הוועדה לפתרון הבעיות, ושהפשע המביש הזה עלול לנקום ביישוב.

והיישוב? כל ההגנה הודיעה על ניתוק גמור מהאצ"ל. בן גוריון טען שמדובר בטרור, שהאצ"ל הם האויב. האצ"ל טען שלכולם יש אחריות משותפת. אבל מפקד משטרת המנדט טען שזאת הייתה פעולה שגרמה להחלטה לנטוש את הארץ.

"עליכם לבצע בהקדם האפשרי את הצ'יק ואת הבית של עבדך משיחך. הודיעני על המועד. מוטב בבת אחת. אין לפרסם זהות הגוף המבצע - לא בפרסום מפורש ואף לא ברמיזה."

שיר m

Well-known member
ככה מפוצצים רק אגף אחד?!

שרה! אין לי לב לזה, באמת.

למעלה