פלמ"ח- שבוע 11

פלמ"ח- שבוע 11

"אויבינו קראו לנו 'טרוריסטים', אולם מה למלחמה, שביסודה הונח כבוד האדם, המתקומם נגד שעבוד והשפלה, נגד דיכוי אחיו והפקרתם לשעבוד ולרצח, מה למלחמת־מצווה ול'אימתנות'? הן נהפוך הוא. אולי כל תמצית מלחמתנו הייתה התשוקה לשחרר את עמנו מנגעו העיקרי – הפחד. איך יכולנו עוד לחיות בעולם אכזרי זה, שבו מותקף היהודי באשר הוא יהודי... איך יכולנו עוד לחיות בלי נשק, בלי מולדת... קמנו אפוא למרוד ולהילחם, לא בכדי להטיל אימה, אלא, להפך, בכדי להסיר פחד. מבחינה היסטורית לא היינו 'טרוריסטים'. היינו אנטי־טרוריסטים." (מנחם בגין, "המרד")

פרק 42- יהיה נחמד אם משהו סופסוף יסתדר בחיים האלה לשם שינוי

הפרק עם השם הכי ארוך בעולם, נראה לי... "תראה; אצלנו היה היגיון - ידענו שאם נגביר את המלחמה נגד הבריטים, נעשה להם חיים קשים, יום אחד הם יחזרו לאנגליה. לנו אין לאן לחזור." (יצחק שמיר)

אני חושב שצריך להגדיל לגאולה את התפקיד וגם לאלינור וגם שתדעו

ניסיתי פשוט לעשות כותרת יותר ארוכה מהשם של הפרק. אני חשבתי שירון ארזי הוא המטורף בצמד ירון-יהונתן... &nbsp איך אמרנו, כולם חייבים ספרייה סודית. זה מאסט. מקס... הוא קצת עסוק עכשיו... בארסיטו. אני משער שמקס באמת בים. עמוק מאוד בים. &nbsp אני לא חושב שבגין יסכים להשתמש בהמצאה נאצית. לא לא. בגין, שמע, אני לא חשבתי שהיה מוזר בעיניך שמפקד האצ"ל הקודם, יעקב מרידור, טען שיש לו נורה שתאיר את כל רמת גן. אז עכשיו אתה מתקטנן?! שמיר לא אוהב לקוות לטוב. שמיר לא מת על הדרמטיות של בגין. &nbsp יוחנן הגאון. &nbsp זה לא נראה כיף עכשיו כשיודעים שהוא נאצי. יומיים? מה באמת קורה? &nbsp אמיל, תיזהר. יופי, אמיל. התנדבת. רבין, נו, לא פייר... תשאל את בגין, אותו אף פעם לא מעדכנים... הם מטרה? הסתכלת על הגב שלך לאחרונה? &nbsp ואת חמודה כשאת חמודה. ואת בדרך כלל חמודה. ממש חמודה. פשוט חמודה מאוד. &nbsp תמיד אפשר לסמוך על מרי. &nbsp נאצי. &nbsp גם לי מסתדר שניהם. ואורי, אתה דביל. שמן ומים? שוב פעם זה... הגיע לו דואר. יופי, מרי. היא יודעת לכתוב, אינעל דינאק. ויש לה אחלה תכניות. &nbsp תדעו לכם שהקיבוצים פעם היו ממש בלי תנאים. יעל חוזרת. נחמד. הוא לא ילד אבל הוא עדיין מאוד מאוד אוהב שוקולד. שוקולד בריטי. אמיל יותר גבוה מאלינור. זה הזוי שהיא שומרת עליו. &nbsp עם גאולה זה תמיד מסובך. מסכנה גאולה. &nbsp יעל. היי. אם צריך להרוג מישהו, בואו נהרוג את יוחאי. יוחאי, מה קרה נהיית חבר'מן? &nbsp זה הזוי שהם לא נפגשו עדיין... לא, תומס, אבל רק בארץ ישראל יהודים התחילו לעבוד באמת באדמה! משפחה שאני מכיר, תומס? רות, את אישה מוזרה. ולמה הם הורסים את הקש? יקירתי? למדת מחבר שלך מדאנסטורי? וואו, מקרר! מקרר, אתם קולטים?! התנשקו בצורה מוזרה קצת. שוב פעם היא תחכה. &nbsp היי, מה אתה פותח מכתב לא בשבילך?! יופי, דן. גם כשאתה צריך לעשות משהו נכון אתה לא עושה. &nbsp מזלנו שהיא אידאליסטית. אני מקווה שבסוף העונה רובסון יפוצץ בירושלים. מטורף לגמרי הבחור. אבל היי! גם כלא זאת חוויה זוגית מגבשת! &nbsp גאולה, את רגישה מאוד. והנה החלום של רות נהרס. כן, רות. בדיוק. ועכשיו המצב מלא במוז-רות. &nbsp אבל למה הוא צריך את זה? למה הוא צריך מכשיר נגד רדארים? אמיל, אתה אידיוט. מאוד. טוב, יוחאי הלך. יוחאי זה בן אדם שאפילו מול נאצי אני לא מעודד אותו. הלכה הזכוכית.

רגע היסטורי עם יוסי

"זאת המצאה נאצית?" &nbsp היום נדבר על בגין והנאצים. &nbsp עם פרוץ מלחמת העולם השנייה בגין היה בפולין, שגרמניה הנאצית פלשה אליה. הוא עסק בהכנת בית"רים לעלייה לארץ. בחמשת הימים לאחר מכן בגין והבית"רים הגיעו סמוך לגבול אך נתקעו, ונאלצו לחזור לוורשה, שהייתה בסכנת פלישה גרמנית. &nbsp ב-6 בספטמבר, עזבו מנחם ועליזה בגין, יחד עם אפרת מורין ונתן פרידמן-ילין (לעתיד אחד משלושת מפקדי לח"י) ברכבת. הם המשיכו את המסע ברגל ונעצרו בלבוב בידי הסובייטים. משם הם הגיעו לווילנה הסובייטית. &nbsp בגין המשיך לנסות לארגן את הבית"רים לעליה, והסתתר עם ישראל אלדד (גם הוא לעתיד אחד משלושת מפקדי לח"י) ורעייתו בבית משפחה קתולית. לאחר שנשלח למחנה עבודה סובייטי, שוחרר בגלל היותו פולני, והצטרף לצבא פולין החופשית. &nbsp הוריו ואחיו של בגין, שנשארו בפולין, נרצחו על ידי הגרמנים ב-1941. הם חטפו את אביו עם עוד 500 יהודים, ואבא של בגין הלך בראש הקבוצה, תוך שירת "אני מאמין בביאת המשיח" ו"התקווה" ואז נקשר לשאר והושלך לנהר. &nbsp ב-1951-1952, בגין היה בשפל ציבורי. הוא נחשב לארכאי, מתעסק יותר מדי בעבר של האצ"ל. הוא הודיע על פרישה מהחיים הפוליטיים ונעלם, עד... עד שהסתבר שגרמניה המערבית דנה עם ישראל על תשלום פיצויים על השואה. &nbsp בגין סירב להכיר בחוקיות הסכם השילומים, וראה בו מתן לגיטימציה לשואה. בגין חזר לכנסת. הוא נשבע אמונים במהלך ישיבת הכנסת להסכם. ואז הוא יצא לכיכר ציון, להפגנת ענק נגד ההסכם. &nbsp בגין סירב לחלוטין להכיר בכך שקמה גרמניה חדשה. הוא טען שכל גרמני הוא רוצח, ואיים במרד של האצ"ל (אז מפורק כבר ארבע שנים) אם לא ימנעו את ההסכם. לאחר מכן הוא חזר לנאום, כשבחוץ נמצאים המפגינים. &nbsp בן גוריון ובגין התעמתו בדיון, הם גם ככה לא היו ביחסים טובים. בן גוריון קרא לתומכים של בגין חוליגנים ובגין החזיר לו. בן גוריון ראה בבגין מורד. אבל ההסכם אושר ובגין הושעה מהכנסת לתקופה. &nbsp בגין אמר שהיה חייב להתנגד להסכם, ושהוא גאה מאוד בהתנגדות שעורר. כשהגיע לישראל שגריר גרמניה המערבית, הוא המשיך להתנגד. מצד שני, לאחר שמונה לראש ממשלה, הודיע בגין שאם יצטרך ללחוץ יד למדינאי גרמני, הוא ינהג כראש ממשלה. &nbsp "הם אומרים שקמה ממשלה גרמנית חדשה שאתה אפשר לדבר, לנהל מו"מ ולחתום על הסכם. לפני בוא היטלר לשלטון הצביע עבורו העם הגרמני. בצבא הגרמני שירתו 12 מיליון נאצים. אין גרמני אחד שלא רצח את אבותינו. כל גרמני הוא נאצי. כל גרמני הוא רוצח. אדנאואר הוא רוצח. כל עוזריו מרצחים הם."

שיר m

Well-known member
מה מה מה

למה יעל לא ירתה בשניה שהוא פתח? למה כ"כ מאוחר יעל?! &nbsp איזה פרק עצוב. &nbsp מסכנה רות. אין לה מזל.

פרק 43- פחות לדבר, יותר לרוץ

"אל אלה שרצחו, במישרין ובעקיפין, רבבות אנשים חפים מפשע, נשים וילדים, אל אלה הגונבים ארצות לא להם ומסגירים לכליה עמים שלמים - אל אלה היית צריך לפנות בדרישה שיחוסו על אבות ובנים, גם על אבות ובנים בריטיים הנהרגים על הפשע של שלילת זכות החיים מאחרים. ועתה לך אליהם, לדאונינג סטריט, ואמור להם, כפי שצריכים להגיב כל האבות הבריטיים שבניהם גויסו לתפקיד המחפיר ביותר בדברי ימי העולם - אמור להם: אתם הרוצחים, אתם שרצחתם את בני!" (האצ"ל, 1947)

הו פרטיזנים, איתכם קחוני...

אה, הוא לא מת בסוף... נו. בסדר. לא פעם אחרונה שתיקח אחריות, רבין. לא פעם אחרונה. תקראי לו כבר, הגיע הזמן שתחזרו לפקד. &nbsp למי הוא רוצה למסור את זה? &nbsp מת העולם והבריטים מתחילים להפגין רגשות ולהתעצבן. נטע לא דיברה עברית כבר כמה פרקים. טוב, לורנס, אבל אתה מכוער. וכשתקומו בבוקר עדיין תהיה מכוער. וזה גם לא נראה לי הכי חכם. &nbsp מה עשיתם שם בלילה? הנה אמיל. לא, הוא די נכשל. &nbsp רות, למה את מתערבת לזוג שמלא בז-רות? &nbsp הידעתם שזאת הייתה הסצנה האחרונה שגל ואלונה צילמו? דן כמו כל האלה מהאצ"ל. רק מדברים. אחרי הסצנה הזאת שניהם חטפו עוגה בפרצוף. &nbsp יוחנן, אתה שוב הקדמת את זמנך. חצילים זה דווקא טוב בבוקר... יופי, מרי. למה? למה סמכת על לורנס?! &nbsp עמירם שוחט. מרתק. יאללה, תעבדו ביחד. &nbsp צודקת, מרי. ללילי נעלם המבטא. &nbsp תודה רבה על המחמאה על בתי המלון. הברזים האלה ממש מחורבנים. מניסיון. הוא היה קצת יותר מדי צייתן. &nbsp כמה זמן אתם מתעסקים בזה? וכמה זמן לוקח לו להגיע? &nbsp כן, רות. עכשיו רוצי! רוצי במהי-רות! &nbsp מה?! מי זה היה שבא קודם?! &nbsp כלנית מקס?! רוצו! &nbsp רות, קדימה. לספר את האמת. &nbsp אוי ואבוי. הפרטיזנים התאחדו. ולמה הבת של ההוא מהלח"י ברקע?!

רגע היסטורי עם יוסי

"כשדברים נכשלים, צריך לדעת לקחת עליהם אחריות, לא לברוח לתירוצים. האחריות היא עליי." &nbsp המשפט של רבין הזכיר לי משהו מסוף ימיו שצריך לדבר עליו. &nbsp באוגוסט 1993 התגייס לחטיבת גולני נער בשם נחשון וקסמן שלחם בדרום לבנון. ב-9 באוקטובר, 1994, המתין וקסמן לטרמפ, ועלה למכונית ובה ארבעה מחבלים מחמאס שהתחפשו למתנחלים. &nbsp המחבלים חטפו את נחשון צפון מירושלים והעבירו לעזה קלטת בה הם דורשים את שחרור אחמד יאסין ועוד 200 אסירים, אחרת הוא יוצא להורג ביום שישי בשעה שמונה בערב בדיוק. הסיבה להפצה בעזה היא כדי שלא ידעו איפה נחשון הוחזק. &nbsp גורמי המודיעין אכן חשבו שנחשון נמצא ברצועה, אבל רק באותו יום שישי הם איתרו את הבית בו הוא הוחזק. הם קיבלו מידע מהנהג שחטף אותו, והציעו תכניות לפריצה לבית המחבלים. &nbsp בשעה שבע בערב, בדיוק לפני תום האולטימטום, הגיעה סיירת מטכ"ל לאזור. ברגע שהבינו שנחשון בחיים, פרצו אל הבית. אולם הפריצה התעקבה, וכשזה קרה הרג את נחשון מחבל חמאס, שנהרג לאחר מכן בידי כוחות צה"ל. צה"ל איבד חייל אחד. &nbsp בשנת 2009 זכתה משפחת וקסמן בתביעת נזיקין מול איראן ובפיצויים. &nbsp ומה הקשר לרבין? &nbsp בתור ראש הממשלה, רבין אישר את הפעולה. קצת לאחר כישלון הפעולה, התייצב רבין מול התקשורת, ובמילים האלו ממש אמר שהוא לוקח אחריות מלאה לכישלון המבצע. האחריות, גם אז, הייתה עליו. &nbsp "אני לוקח עליי את האחריות, אני אחראי שלא הצלחנו להביא את נחשון הביתה."

שיר m

Well-known member
וואו. וואו.

איזה סוף! &nbsp אוף רות למה את כל כך מהססת? זה בלתי נמנע. &nbsp שרה ולורנס מעולים ביחד:) &nbsp חיליק ויעל, מה אתם יודיעם, גם אתם מעולים ביחד. &nbsp בסוף מרי תנצח הכל.

למעלה