פלמ"ח- המשך שבוע 11

פלמ"ח- המשך שבוע 11

"בבוקר קמתי, עיניי פקחתי, הו בלה צ'או, בלה צ'או, בלה צ'או, צ'או, צ'או, בבוקר קמתי, עיניי פקחתי, והכובש על סף ביתי. הו פרטיזנים, מכאן שאוני, הו בלה צ'או, בלה צ'או, בלה צ'או, צ'או, צ'או, פרטיזנים, מכאן שאוני, כי קרב ובא מותי. על הר גבוה קִבְרוּ לי קבר, הו בלה צ'או, בלה צ'או, בלה צ'או, צ'או, צ'או, על הר גבוה קִבְרוּ לי קבר, שימו פרח לזכרי. יישא הפרח ראשו לשמש, הו בלה צ'או, בלה צ'או, בלה צ'או, צ'או, צ'או, יישא הפרח ראשו לשמש, וצבעו אדום כדם. כי זהו פרח של פרטיזנים, הו בלה צ'או, בלה צ'או, בלה צ'או, צ'או, צ'או, זהו פרח של פרטיזנים, שנפלו על חירותם." (רבקה משולח, "בלה צ'או", המנון הפרטיזנים האיטלקים)

פרק 44- החיים מלאי הפתעות

"אלפים מבני עמי טבעו בים של דם ודמעות. אך רב החובל הבריטי לא אסף אותם על אנייתו. הבריטי עמד על הסיפון והסתכל בשוויון נפש כיצד בני עמי טובעים. ואם אחדים מהם הצליחו להגיע לחופי המולדת, הוא - הבריטי - דחף אותם חזרה הימה שיטבעו וירדו לתהומות... ולנו, היושבים במולדת, הרואים כל זאת, לא נשאר אלא - להיכנע או ללחום. החלטנו להילחם." (אליהו בית צורי, 1945)

איזו פגישה מפתיעה

כן כן, הייתם בטוחים. סבבה. אתם מבינים שיש כאן זוג שנפרד בגלל השואה? זה בטח נשמע יותר טוב בהולנדית. בקפריסין, בקפריסין. אורי לא רצה לראות את זה. ממתי השרמנטיות הזאת? &nbsp ראיתי את אביב חוזרת על הטקסט הזה, אבל היא חזרה עליו בהתלהבות, בניגוד ליעל, שהיא יותר רצינית וכבויה. בתכל'ס הם הזוג של הסדרה, לא? האף והגמדה. מעניין אם יהונתן בר אילן יעשה משהו בנושא בעונה הרביעית. היי, יוחנן. נאצי, אמרת נאצי. את יודעת מה זה אומר. &nbsp אורי, אנחנו נתעלם באלגנטיות מהמשפט שאמרת. טוב, תומס מאוהב באלינור. אבל בועז קרא לעצמו ככה רק בשביל רות. אוף, רות, למה את מפיצה פה מרי-רות? רגע... מרי-רות זאת בדיחה שאפשר להגיד גם למרי? זה לא יהיה נחמד כשהן יהיו ביחד. &nbsp טוב, אני מקווה לפחות שבחתונה של דן וגאולה יהיה יותר נוח, עם כל החבר'ה מהאצ"ל... &nbsp "איך אתה העזת למסור את סיני למצרים?! בשביל זה בחרתי בך לראשות ממשלה?!" &nbsp כן, אולי הוויכוחים ביניהם ימשיכו. אני מעדיף אותך. &nbsp לורנס והאפרוחים. מה אתם אומרים. הוא שרד בגלל המתכת שלו מתקופת מלחמת העולם הראשונה. גרומל הזוי. חבר'ה, זה אבא ובת. בחייכם. &nbsp לא נעים לי לראות ניצולי שואה חולקים באוכל. כן, הוא כן. בחור מאוד טוב. מאוד מאוד טוב. רגע, מה?! טוס מפה. תכף ה"עמירם שוחט" מגיעה. אמיל, די לבכות. ויכוח מלכות. רבין ישחרר, ישחרר. שחרר דברים גרועים יותר. כמה פרקים כבר לא ראינו אותם ביחד? עשרה? &nbsp כן. יוחנן יודע. גם אני יודע. תעלה ב-6 באוגוסט. מרי, אבל כבר העפלת! &nbsp הוא ניצח לגמרי. אנחנו ראינו את זה בא, אורי! אל תחמיא לעצמך! בארקר! בארקר!!!!!!!!!! מוזר לשמוע אותו מדבר בעברית. &nbsp יש להם סרטיפיקטים. אגב, זאת הייתה הסצנה האחרונה של נטע ואברהם. וזה מוזר בעיניי לשמוע את שרה שוב מדברת בעברית. עכשיו אתם מבינים למה תמכתי באודי ובאגם?! הבנתם?! אז מניסיון כרגע זה קצת כואב. כרגע. אבל יהיה בסדר. תסתכל לה בעיניים ותגיד לה... לא משנה. יש שוקולד. אמיל אוהב שוקולד. &nbsp נאצי עם סופר טכנולוגיה זאת בעיה. ורוב העולם שייך לבריטניה. הם גם פיתחו את החלליות. ידעתם? המדענים הנאצים. &nbsp זמנים מוזרים. הבריטים פה. כובש לא חוקי, אגב. &nbsp שוב הוא לוקח אותה. מה קורה כשהקורעת היהודיה והקורע הבריטי מתאחדים? פשוט מוזר. לא, הוא לא על הכיפאק. לא קראת. בטח. היא בטח רק נולדה בתחילת המאה העשרים. &nbsp רבין, הדלת שוב תקועה... גאולה, את מנעימה לכולם את הזמן. &nbsp אמיל אוהב שוקולד בריטי. רואים, לפחות כאן זה מכוון. &nbsp היא לא רצתה. &nbsp שרה לא כל כך שמחה. &nbsp יופי, דביל. &nbsp קולונל בארקר, מול הנאצי אני מעודד אותך. גם בן גוריון אישר. שיט, שוב הספרייה.

רגע היסטורי עם יוסי

"השמידו את השכונה שלי בקובנטרי..." &nbsp לקולונל בארקר יש חשבון ארוך ולא סגור עם הנאצים. &nbsp קודם כל, בואו נדבר על קובנטרי. מדובר בעיר תעשייתית ותיקה בעלת מפעלי מתכת גדולים, שייצרה מטוסים וגם תחמושת. ברור שבארקר הפך לאיש צבא: העיר הייתה מרכז תעשייתי צבאי מאז מלחמת העולם הראשונה. רבע מהמטוסים הבריטיים יוצרו בה! &nbsp בתי המגורים היו ליד המפעלים, אבל בין מלחמות העולם הוקמו גם שכונות מגורים אחרות. גרו שם 238,000 איש. אבל כשמדובר בעיר שמייצרת כל כך הרבה נשק, ברור שהיא תהפוך ליעד. &nbsp לאחר שהיטלר וגרמניה כבשו את צרפת והולנד, הלופטוואפה, חיל האוויר הגרמני, התחיל להפציץ את ערי בריטניה. דיברנו על הבליץ על לונדון, כן? הבריטים נאלצו להילחם מולם על ערים באוויר. &nbsp גם קובנטרי סבלה מהפצצות. במשך חודשיים תמימים היא ספגה 16 הפצצות ונהרגו בהן 176 בני אדם מפצצות ששקלו באופן כולל 198 טון. פעם חבלן אפילו פינה פצצה משם. אז קובנטרי סבלה מאוד מההפצצות של הנאצים. &nbsp ב-14 בנובמבר, בליל ירח מלא, יותר מ-500 מטוסים גרמניים יצאו לנקום על הטלת פצצות על מינכן. המטרה הייתה להשמיד את התעשייה. הנאצים השתמשו בטכנולוגיה חדשה ובשעה שבע בערב נשמעה האזעקה. &nbsp לא הייתה הגנה יעילה על האזור. בהתחלה הופצצו מבני תשתיות, אחר כך הופלו פצצות תבערה. בשמונה בערב נפלה פצצה על הקתדרלה. לא האחרונה באותו הלילה. העיר פשוט... בערה. כולה. וזה לא היה השיא. &nbsp בסביבות חצות, ההפצצה הגיעה לשיא ובשתיים לפנות בוקר נגמרה התחמושת של תותחי הנ"מ, כשהגרמנים פשוט מטילים פצצות. רק מעט אחרי חמש בבוקר ההפצצות הסתיימו. בשש ורבע נשמעה אזעקת ההרגעה. &nbsp התוצאה הייתה ששני שלישים מהבניינים נפגעו ו-568 אנשים מתו. הפגיעה במאמץ המלחמתי הייתה קלה, כי את המפעלים כבר העבירו. אומרים שכ-500 טון חומר נפץ ו-36,000 פצצות תבערה נפלו על קובנטרי. &nbsp עכשיו עלתה השאלה. האם וינסטון צ'רצ'יל, ראש ממשלת בריטניה, ידע? הטענה הייתה שהבריטים פיצחו את קוד האניגמה הנאצי, אבל שצ'רצ'יל לא רצה לגלות על כך לגרמנים ולכן נאלץ לא להגן על העיר. &nbsp אחרים אמרו שידעו על מבצע הפצצה, אבל לא על המועד, ולא על המטרה. היה מחדל מודעיני. צ'רצ'יל חשב שיתקפו את לונדון וחיכה על הגג של משרד האוויריה בלונדון למטוסים. על קובנטרי הוא שמע רק כשזה התחיל. &nbsp ב-1945, דרזדן, עיר גרמנית, הופצצה. היא הייתה מלאה באזרחים והופצצה כשהמלחמה כבר די נגמרה. הטענה הייתה שזאת נקמה של הבריטים בגרמנים. היום, דרך אגב, הערים הן ערים תאומות. &nbsp "בואו נמלא את חובתנו בצורה כזו שגם אם האימפריה הבריטית וחבר העמים שלה ישרדו במשך אלף שנים, אנשים עדיין יגידו, זו הייתה שעתם היפה ביותר."

שיר m

Well-known member
לא יודעת איך זה אפשרי

אבל כל פרק מתעלה על קודמו. פרק מעולה. גם צחקתי גם בכיתי כל כך הרבה דברים קרו בחצי שעה. &nbsp פשוט מעולה.

שיר m

Well-known member
ובכל זאת כמה דברים...

שרה! אמיל! שרה ואמיל! שברו לי את הלב שני אלה. שוב. &nbsp אלינור מעדיפה את אורי?!?! למה?! &nbsp דן סוף סוף הבין. &nbsp גאולה, הפלמח היה מפטר אותך אם הוא היה רואה את זה. &nbsp יעל נהדרת. &nbsp רוחל'ה ולורנס
&nbsp נו באמת קולונל, פשוט תירה כבר

שיר m

Well-known member
נכון היה לנו פעם ציטוט השבוע?

"לפעמים בא לי להיות אזרח בעולם שלך אורי שבו אתה רוצה משהו והוא אמור פשוט לקרות"

פרק 45- מסר חד וברור

"עלינו לעזור לצבא הבריטי כאילו לא היה ספר לבן, ועלינו להילחם בספר הלבן כאילו לא הייתה מלחמה." (דוד בן גוריון, 1939)

צפייה בלייב! גדול!

פתאום קלטתי משהו הזוי. הבחור היחיד שיש לו בת זוג מהחבורה זה... יוחנן. יוחנן! לחנון יש חברה ולעומר חזן לא! בגלל זה הוא יחסית קליל. &nbsp תהרגו את הנאצים, אבל המזוודה הזאת לא שלכם. ובטח שאתם כבר לא מעצמת על. ילדים לא כיסחו אותך בפעם האחרונה? מצאתם את הנאצי? &nbsp אצלך יש חברה, יוחנן. לא, יוחנן, נראה לי ששללו ממנו דרגה. שוב נוסעים במשאית. &nbsp מטעי אבוקדו, אולי? חיליק זה שאול אביגור? שאולי אביגור, אולי? נכון, יעל. נכון. כלב מנבח. רות, למה את מונעת מהם להתנשק? &nbsp שאולי אוהב ענבים ואוכל. לא מטופשת, הוא סתם אידיוט. חכי שתפגשי את בגין. לוטו בטח לא יגיע לארץ ישראל. אלא אם נקים מפעל שיעודד הימורים וישאב המון כסף משכבות חלשות... &nbsp לפעמים הצילום בסדרה הזאת מוזר. תראו איך צילמו את נאיה לוגמת. גם היום העבודה היא להשקיף על נאצים. דברים לא משתנים. כן, היה את העניין הזה עם הנאצים. פעם ערבים? לך אתה, ושרה, ואמיל לארצות הברית. תאכלו המבורגר ושוקולד בריטי. אוי, שיט. אבל היא אמרה שהיא לא מוכנה ולא יכולה. איך בחמישה פרקים הם יפתרו את זה?! (הם לא...) &nbsp פתאום התחילו לקרוא ללורנס בשם המשפחה שלו. אבל הוא לא יודע חשבון. ספרייה נסתרת - המילה האחרונה בסדרות דרמה. ממתי זה שלכם?! &nbsp שמעתי שחיליק מבין בנושאים האלה. עומר יפה יותר בטלוויזיה. &nbsp זה מתאים יותר ללורנס. נקווה שיתפסו אותו. כן, הוא רגיש לדגדוגים. ידעתם? פיפי! זה מפתיע. א"ב של... רגע, דן המציא את זה? &nbsp יאללה, מבצע. נו, כמה זמן לוקח לך להתקשר?! &nbsp זה בטוח שהוא עובד קרוב כל כך לסליק? רגע, אבל אי אפשר שתהיה ביניכם הידב-רות? &nbsp מרי, יאללה. תגידי לה כבר! &nbsp דן, אתה אידיוט. ואחר כך אומרים שאתה חכם. &nbsp נבלים. אתם יודעים מה, זוכרים את בגין והרעיון שלו? אז סבבה. אני מאשר. שרה, אני אטפל בנאצי. את תזהירי. &nbsp כמה התגעגעתי לגאולה בלבוש חאקי... מטאפורה נהדרת. אני לא מבין, למה אתם חושבים שזוגות זה הציוות האידיאלי? להפך. &nbsp זאת פירמה? כולם מדברים הולנדית. אמיל, שברת מעצר. &nbsp שתי דקות! ראיתי את התמונה הזאת שהם מחכים לפריצה. לא, לא פעל! לא המוזיקה של מורטי המרושע שוב! &nbsp מי התפוצץ?!

רגע היסטורי עם יוסי

"ולצנחנים באירופה היה?" &nbsp אז יעל קיבלה השראה להגיע לפלמ"ח מאנשים מאוד חשובים. &nbsp במהלך מלחמת העולם השנייה, הגישה של הסוכנות היהודית הייתה שיש להילחם בספר הלבן, אבל שיש גם להילחם בנאצים. במסגרת מלחמת העולם השנייה, נבחרו 37 צנחנים יהודים להתנדב לצבא הבריטי. 26 מתוכם הוצנחו על ידי הבריטים באירופה כדי לסייע במאמץ המלחמתי. &nbsp 240 מתנדבים ניסו להיבחן, 110 נשלחו לאימונים. במסגרת הפלמ"ח, אימנו אותם. בסיום החלק הם עברו צניחה במדי הצבא הבריטי. לאחר מכן הצנחנים נשלחו לבסיסים בקהיר, שם הם הוכשרו בנהיגה, באנגלית ובהעברת מודיעין. וגם בשפת ארץ היעד. &nbsp מטרת הצנחנים הייתה להשיג מידע מודיעיני וחילוץ צוותי אוויר שצנחו בשטח האויב לאחר שמטוסיהם נפגעו. בנוסף, רצו הבריטים לשכנע את גרמניה שיפלשו אליהם מדרום אירופה, כחלק ממאמץ הטעיה. &nbsp מבחינת הסוכנות, המטרה הייתה לפעול להצלת יהודים וחידוש הקשר עמם. הפיקוד הבריטי דרש מהצנחנים להתמקד במשימות שלהם, אבל אם יעסקו גם ב"דברים נוספים", זה יהיה על אחריותם. &nbsp אז מתוך כל אלו שאומנו נבחרו 37 בלבד. 26 מתוכם צנחו באירופה. 12 נפלו בשבי. ושבעה מתוכם הוצאו להורג או נרצחו. בין המפורסמים ביותר היו חביבה רייק, שנחתה בסלובקיה אך נרצחה, ועל שמה היישוב להבות חביבה. &nbsp גם אנצו סרני, שצנח בצפון איטליה ונשלח לדכאו, היה מהמפורסמים ביותר של צנחני היישוב. על שמו נקרא היישוב נצר סרני. אה, ויש גם את המפורסמת ביותר מבין הצנחנים. אותה אתם בטח מכירים. &nbsp חנה סנש. היא צנחה ביוגוסלביה אך במעבר להונגריה נתפסה והוצאה להורג. במרץ 1950 הובא ארונה מבודפשט לווינה, ונערכה לה הלוויה המונית. היא נקברה בהר הרצל בחלקה לצנחני היישוב שנפלו באירופה. &nbsp "אֵלִי, אֵלִי שֶׁלֹּא יִגָּמֵר לְעוֹלָם הַחוֹל וְהַיָּם, רִשְׁרוּשׁ שֶׁל הַמַּיִם, בְּרַק הַשָּׁמַיִם, תְּפִלַּת הָאָדָם."

שיר m

Well-known member
אהההההההההההההההההה

לאאאאאאאאאאא הסדרה הזאת הורגת אותי

למעלה