פלמנקו-דיסקים

barlevy

New member
פלמנקו-דיסקים

היי אולי מישהו יודע איפה בארץ יש מבחר של דיסקים פלמנקו-גיטרה אני מדבר על מלבד כמה דיסקים של פאקו.. בכל החנויות יש במקרה הטוב איזה אוסף מסכן ..

אולי המידע שבידי הוא היסטוריה רחוקה

היות שאני כבר שש וחצי שנים מחוץ לישראל,אני יכולה לספר שלפני שבע שמונה שנים היה באיזור תל-אביב בחור ששם משפחתו 'גונזלס' והיו לו דיסקים למכירה. אשתו רקדנית חובבת-קוראים לה תמרי ים-גונזלס.היא רקדה פעם בסטודיו אליזבת שבתל-אביב. כאמור,אני לא יודעת אם הבחור הנ"ל עוד עוסק בזה,אבל שווה לנסות!

Zidan de Toledo

New member
מצרך נדיר..

לצערנו הרב ידידי, תחום הדיסקים המיובאים ארצה לוקה בהרבה חסר, וכמו שאמרת מלבד כמה דיסקים של פאקו ובמקרה הטוב גם קאמרון - קשה למצוא דברים יפים פה. אז השיטה הכי טובה היא לקפוץת רגע לספרד ולעשות קניה מרוכזת.. מעבר לזה - לפעמים ב'אוזן השלישית' בת'א יש דברים יפים, מה גם שהם עושים הזמנות. כמובן שאפשר גם כל גבי הרשת באתרים שונים, אבל אז המוצר מגיע מחו'ל ועם דמי המשלוח המחיר יוצא מופקע. אני באמת מקווה שהנושא יתפתח במהרה..

Zidan de Toledo

New member
"דיסק סנטר"

בדיזינגוף סנטר, תא, היה המקום בו ביקרתי היום, וראיתי מבחר לא רע ומכובד של דיסקים. אפשר כמובן גם להזמין, אבל יחסית למקומות אחרים - יש מה לראות..

לא יודע אם ניו-יורק נחשב הארץ או לא

אבל אני יודע שישראלים נמצאים על הקו כאילו מדובר בחיפה-תלאביב. אז במידה שיצא לך (או לאחרים) לבקר בניו-יורק, אני מאוד ממליץ על החנות LUTHIER. אני אישית קניתי שם דיסקים מדליקים של CONTRA-TIEMPO PALMAS. הם גם מייצרים מיתרים - מיתרים שלפי האגדה פאקו האחד והיחיד משתמש בהם. "לפי האגדה", כי לא יצא לי לאמת זאת אישית. קניתי סט אחד בינתיים ואני מתכוון לנסות אותו כשיגמר לי המלאי של ה HANNABACH. סופשבוע מקסים - ותודה על קיומו של הפורום הנפלא הזה.

Zidan de Toledo

New member
ניו יורק - נס ציונה..

טוב, אני לא יודע כמה יוצא פה לאנשים ל'קפוץ' לניו יורק, אבל תודה בכל מקרה וברוך הבא! ( אגב, יותר זול לתת קפיצה לספרד ולהינות מעוד כמה חוויות פלמנקו אותנטיות) באופן אישי, אני לא משתמש בלוטייר, דווקא מעדיף את HANNABACH. ויש לי תחושה שפאקו יוציא דברים שלא מהעולם הזה גם אם ישתמש במיתרים שהם בעצם חוט דייג.. אני מבין שאתה גיטריסט? למדת בחו'ל? תודה על השיתוף, ואולה גם לך!

חחח.. אני? גיטריסט?

קצת יומרני בשבילי לקרוא לעצמי "גיטריסט"... מסיבות שונות ומשונות לא יצא לי ללמוד גיטרה אצל מורה, למרות שמאז שהייתי ילד מאוד רציתי. אבל איך שסיימתי תיכון הצלחתי לחסוך כדי לקנות את הגיטרה הקלאסית הראשונה שלי והשאר הסטוריה... לימדתי את עצמי (באופן לא כל כך שיטתי) מכל הבא ליד: הרבה אקורדים, קצת קלאסי ואפילו טיפ טיפה קריאת תווים. עד שלפני כשנה גיליתי במרכז האמנויות המקומי שלנו קורס מבוא לנגינת פלמנקו בגיטרה. פלמנקו תמיד היה חלום חיים. תמיד היתה לי (ועכשיו אפילו יותר) משיכה חזקה למוסיקה הנפלאה הזו (והריקוד שנלווה לה). נכון, אינני מוסיקאי מקצועי, אבל לא יכולתי לוותר על ההזדמנות הנדירה הזאת. אי לכך החלטתי להכנס לגוב האריות, ולמרות שיחד איתי בכיתה (אמצע סמסטר שלישי עכשיו) ישנם נגנים שכל מה שהם עושים בחיים זה מוסיקה, השתלבתי די יפה... בשנה האחרונה אני חי ונושם מוסיקת פלמנקו יום יום. אחחחח... טעם החיים! טוב, מספיק עם ההשתפכות... אינני נוהג לשחרר פרטים אישיים אונליין, אז אעצור כאן. כפי שהבנת, "כאן" זה ארה"ב ולכן התשובה לשאלתך היא חיובית. וכיון שציינת שאתה מעדיף את ה HANNABACH, אני סקרן לדעת למה. מה ששמתי לב אצל ה HANNABACH שלא ראיתי במיתרים אחרים, הוא שהם מקבלים קורוזיה באיזור היד הימנית (סליחה מראש מכל איטרי יד ימינם כאן...
) מהר יותר ממיתרים אחרים. האם גם אתה שמת לב לתופעה הזו? OLE!

../images/Emo168.gif לגיטריסט המנומס

הנימוס אצלך כולל גם צניעות... אם אתה יכול ללות רקדניות פלמנקו,בקצב רקוד סביר,בלי שהן לפחות תרגשנה בטעויות,אם אתה יודע להתאים עצמך לקצב הרקעות של הרקדנית באסקוביליה, אז במילון שלי אתה גיטריסט!. האם אתה עושה את כל הנ"ל?-אל תספר לנו איפה אתה לומד,וגם לא באיזה סטודיו אתה מלווה רקדניות,אני מבינה שכמוני אתה לא מעוניין לחשוף פרטים מזהים. האם אתה מרויח כסף מליווי שעורי רקוד? לפחות,תן לנו לכנות אותך 'גיטריסט חובב'??

אז אין אצלכם סטודיו לפלמנקו?

בטח יש,אפילו ביפן רוקדים פלמנקו. אולי תציע עצמך ללוות שעורים של מתחילות,שעורי טכניקה-יש סיכוי שנדרשת שם מהרות נגינה נמוכה יותר,כי למתחילות בדכ' קשה לרקוד במהרות מסחררת. ככה גם תרכוש נסיון ובטחון עם רקדניות,וגם תרויח קצת כסף בעבודה שהיא כיף בשבילך... ובכלל,וודאי שמת לב,שלווי רקדנית תמיד יותר איטי מאשר נגינה של גיטרה כשזה ללא רקוד.הסביליאנה בקלטות מהירה מאוד,יותר מהסביליאנה שמנגן הגיטריסט בסטודיו לרקוד.

ניחשת נכון - יש אצלנו הרבה סטודיוס

לבלאט, אבל פלמנקו אַיִן. יבש אצלנו - גורנישט מיט גורנישט. המקום הקרוב ביותר אלי שאפשר למצוא בו רקדני/ות פלמנקו הוא בערך שעתיים נסיעה (פלוס/מינוס) מכאן. אבל... אני יודע להתאים עצמי לקצב של המטרונום - המטרונום היחיד שמצאתי (ועוד בחינם) שמסוגל לתת COMPAS אותנטי של פלמנקו...
אני באמת רק בתחילת הדרך... יודע כמה קטעים: סולאה, בולריאס, טנגוס, סיגריאס, אלגריאה ועובד על טכניקות נכון לעכשיו. בולריאס אני בינתיים מצליח לנגן בנוח 184 על המטרונום. בימים טובים אני מגיע ל 200
קצת מצחיק בהתחשב בעובדה שבפלמנקו אמיתי לא מתחילים לדבר איתך על פחות מ 240...

../images/Emo50.gifאז בהצלחה,

בוודאי בעתיד תנגן מהר יותר... ונשמע לי מכרה זהב,לפתוח שם קבוצת פלמנקו... כמו שכתבתי,בכל מקום יהיו כמה אנשים שייתלהבו ויירצו לרקוד פלמנקו... אם הייתי חיה שם,מי יודע-אולי הייתי פונה לבעלת סטודיו,מציעה להעביר חוג פלמנקו בסיסי לילדות. או,אולי יהיו מעוניינים בסדנא חד-פעמית להכרת הפלמנקו? רקדנית(לא צריך ממש מקצועית) תבוא צהעיר המרוחקת בה כן רוקדים פלמנקו, אתה תלווה אותה בכמה הדגמות. הרקדניות לבלט וג'אז של הסטודיו המקומי ייצפו,ייתנסו קצת, ומי יודע-אולי בעקבות זה תתלהבנה,וייארגנו חוג...

../images/Emo51.gif

אני חושב שאת צודקת לגבי "מכרה הזהב". אבל אם יפתח כאן סטודיו לפלמנקו, אני חושב שיזמינו את המורה שלי לנגן, לא אותי...
מצד שני, ממש בא לי ללמוד גם לרקוד פלמנקו, לא רק לנגן.

טועה,טועה,טועה!

1 מה זה-'כולם מוכשרים רק אני לא'?? מי שלמד לבד לנגן,יש לו קצת כשרון?? מי אמר שלא תלך ותשתפר עם האימונים והלימודים?? 2 לא ייבקשו מהמורה שלך ללמד,כיוון שאתה כתלמיד תדרוש וודאי חצי ממה שמורה בעל שם ונסיון יידרוש! אם ייקחו אותו,אז לשיעורי מתקדמות! 3 אפשר גם לעשות בזמן חופשה קורס של 4-5 ימים,כמו שהצעתי על סדנא, רק יותר ארוך,המורה פשוט תבוא מהעיר הרחוקה ותשהה אצלכם כמה ימים, אולי בעלת הסטודיו תצליח גם למצוא לה חדר אצלה,או אצל אחת התלמידות. 4 לגבי ללמוד רקוד-אז קומבינה,תקבל שעורים חינם,תמורת נגינה חינם(כמובן לא באותו שעור.... עוד לא נולד הבנאדם שירקוד פלמנקו תוך כדי נגינה בגיטרה...). 5 אפשרות אחרת-כשיש לך כמה ימי חופש,אתה נוסע לעיר שיש בה סטודיו, נותן לווי חינם בכמה שעורים,תמורת כמה שעורים פרטיים ברקוד. בהצלחה,ותאמין בעצמך!

../images/Emo13.gif../images/Emo51.gif על העידוד

מתוק מאוד מצידך. אין ספק שככל שאני לומד ומתאמן אני משתפר, אבל ברור לי גם שבגלל שלא התחלתי בגיל המתאים, תמיד אהיה חסום ע"י איזשהו חסם עליון. ובקשר לחצי מחיר: אני מוכן לנגן גם בחינם!

Zidan de Toledo

New member
אגב יפן ופלמנקו

את אומרת אפילו ביפן רוקדים פלמנקו, אבל זה לא צחוק.. ראיתי לא מזמן תוכנית שמנסה לחקור למה ואיך זה שהיפנים כל -כך נמשכים לפלמנקו. לא הגיעו לתשובה ברורה, אבל העובדות בשטח מדברות בעד עצמן - בספרד, היפנים/יות ממלאים משהו כמו 2 שליש מתלמידי הפלמנקו, וביפן עצמה פזורים אלפי סטודיויים ללימוד פלמנקו גם ריקוד גם נגינה, וזה רק הולך ומתעצם. יש המון בארים, והופעות של אמנים מקומיים. מי שראה יפנים רוקדים, בדר'כ מקנא בעבודת הרגליים האדירה (סוג של מכונה לטעמי), עם יכולת אימון וכח רצון אדירים. אבל זה בא על חשבון הרגש המופנם מאד אצל העם הזה, וחלק גוף עליון פחות בא לידי ביטוי בריקוד היפני..

falseta

New member
בשני מקומות:

www.amazon.com דיסקים של tomatito,gerardo nunez,vicente amigo וכו www.flamenco-world.com יקר אך אמין (מנסיון) ומבחר שלא ניתן למצוא באתרים אחרים. גם כמה DVD נחמדים כגון flamenco של קרלוס סאורה והופעה מצוינת של Juaqin cortes המבחר בtower records ושאר החנויות הוא מצומצם, ואף קטן עם הזמן...

למעלה