פלירט - איפה, מי ומה?

Apikachu L

New member
פלירט - איפה, מי ומה?

ויקיפדיה: "סוג של חיזור עדִין המסמן עניין רומנטי או מיני באדם אחר. פלירט נעשה באמצעים מילוליים ובאמצעות שפת גוף. אמצעים מילוליים יכולים לכלול משפטי פתיחה הנאמרים בטון עליז, שאלות התעניינות ודברי התגרות. שפת הגוף יכולה לכלול תנועות בשיער, קשר עין, נגיעות קצרות והתקרבות פיזית.
פלירט כולל צורת דיבור והתנהגות שיש בה רמזים מיניים ורומנטיים, בניגוד לשיחת חולין (סְמוֹל טוֹק). בדרך כלל הרמזים מועברים על ידי אמירות משעשעות או אירוניות ומשחקי מילים שבהם יש לכל משפט גלוי גם משמעות אחרת, נסתרת."

אולי זו ההגדרה בויקיפדיה, אבל לפעמים יש תחושה ב"רחוב" שלפעמים כל דיבור בין גבר לאישה זה סוג של פלירט, או לפחות "להתחיל עם". יצא לכםן לדבר סתם עם אנשים ולהתקל בגישת "אתה מתחיל איתי?" או לפלרטט בצורה משועשעת ולגלות שהצד השני בכלל מתייחס לזה כמשחק, ולא מבין? או בכלל להרגיש שאיכשהו אי אפשר כבר לדבר עם אנשים, או לתהות מה מוגדר פלרטוט?

דעות על העניין?

אוהדאדם

New member
אני חושב שזו דוגמה טובה למשהו שקוף לחלוטין

לנשים (ואם כבר אנחנו בקטע מעצבן, אחת הסיבות למה genderqueer או בחורות שמגדירות עצמן כבחורים לא משכנעות אותי):

יש על בחורים לחץ עצום, שמאוד מקשה עליהם לדבר בצורה חברית, יומיומית, עם בחורות. כמעט כל משפט חיובי שאתה יכול לומר, אוטומטית נתפס בתור "אתה מתחיל איתה". זה משהו משתק בטירוף.

Apikachu L

New member
לדעתי זה דו כיווני

בזמנים בהם ניסיתי להתחיל עם גברים קיבלתי כמה דחיות כואבות.
אישית, בפעמים הבודדות שבהם התחילו איתי אז לא הבנתי את זה (אלא כששאלתי ישירות, אחרי שהדברים נהיו חשודים - אחרי כמה שעות או ימים, במיוחד בפעמים בהם הראיתי שלא מתחשק לי לדבר, ואנשים התעקשו מאיזו סיבה תמוהה, כאילו חסרים אנשים עם ציצים בעולם. והיו גם כמה מקרים שבהם טענו שמתחילים איתי). כי איך אפשר להבדיל בכלל בין סתם שיחת חולין עם צחוקים לזה?
לכן אני תוהה, כי זה מאוד מבלבל.
(הסיבה היחידה שאני בזוגיות זה אחרי נסיונות חיזור של קרוב לשנה...שבה הוא בכלל לא קלט ...ואז באיזה שלב הנחתי לזה ודברים פשוט קרו מאליהם)

בכל מקרה, מה עם להתחיל עם גברים? איך גברים ידעו שמתחילים איתם בכלל? יש סימנים מוסכמים לזה?

אוהדאדם

New member
כמובן, כולנו חיים באותו הדיכוי

אני לא מנסה לטעון שרק גברים סובלים, אלא שגם גברים סובלים...

בגלל כל הלחצים הללו, בגלל שדחייה כואבת, בגלל שמצפים ממך אבל אתה לא בהכרח יודע איך, אז הרבה פעמים יוצא שאתה אומר דברים סתומים ולא ברורים, והצד השני לא יודע ש"מתחילים איתו" - זו בדיוק הבעיה עליה אני מצביע. כל התקשורת חייבת להיות מרומזת, אז יש פוטנציאל עצום לחוסר הבנה וחוסר קליטה, ושני הצדדים כל הזמן לא מבינים אחד את השני.

לגבי גברים שמתחילים עם גברים - זו אכן סיטואציה בעייתית. קשה לך מאוד להעביר לגבר שאתה מנסה להתחיל איתו. קרה לי שהזמנתי בחור לשתות איתי בירה והוא בילה ערב שלם בלדבר על חברה שלו, ולא הבנתי איך הוא לא קלט שאני מזמין אותו לדייט... זה די מרגיז. אני חושב שזו אחת הסיבות שמאוד קשה להומואים למצוא זוגיות, ומאוד קשה לצאת מהמלכוד הזה של אטרף או מועדונים - כי שם, אתה יודע שכל חיוך זו הזמנה, כי כולם מראש מגיעים עם ההבנה הזו, אבל אז נוצרים לחצים שונים לחלוטין, והכול נהיה סובב סביב סקס, וקשה מאוד לקשור שיחה שלא קשורה בהכרח לזה, או אפילו סתם ללמוד להכיר בן אדם.

Apikachu L

New member
לא טענתי שרק למגדרים מסויימים קשה

המלכוד קיים אצל כולם...
אכן, נשמע כמו סיטואציה מאוד מבאסת, להזמין מישהו לדייט (!) ובסוף הוא לא קולט...

Kutaly

New member
אמרת לו באיזה שלב שהתכוונת להזמין אותו לדייט?

אחד התרגילים שלי, למקרים שלא מבינים רמזים, זה פשוט להגיד משהו על הקו של - "אם זה לא היה ברור אני מנסה להתחיל איתך".

אמנם לא יצא לי הרבה פעמים להשתמש בזה אבל ממה שכן, התגובות היו בשלושה שלבים: צחוק, התנגדות ראשונית (כנראה בגלל שהמילה "להתחיל" גוררת איתה קונוטציות של חוויות מביכות), ואז שחרור של המחסומים שמאפשר לפלרטוט להיות הדדי או לחילופין שהוא (או היא) יגיד לך שזה לא מתאים, מאיזו סיבה שלא תהיה.

אוהדאדם

New member
לא

הבנתי שהוא לא מבין שאנחנו בדייט רק כשהיינו בזמן הדייט... ואז זה היה כבר די ברור, ולא ראיתי שום סיבה לדבר על זה.

Apikachu L

New member

מה שנכון...
חוויתי את זה מלא פעמים מהצד שלא מבין מה הקטע...

terrapin

New member
באמת סליחה.

אתה יודע איך זה כשמגיל עשר בערך ניגשים אלייך קריפים ברחוב שבמקרה הטוב רק בוהים לך בחזה/אומרים שאת יפה ובמקרה הרע מציעים לך הצעות מגונות ו/או תוקפים אותך?
למזלי לא יצא לי לחוות תקיפה מינית, ולא אמרו לי דברים קשים מדי - אבל חוויתי מספיק (ואני מכירה מספיק נשים שעברו דברים קשים יותר) כדי להירתע אוטומטית בכל פעם שגבר זר פונה אלי ברחוב. לתפוס את זה אינסטינקטיבית כאּיוּם. אז באמת סליחה, מר אוהדאדם, אבל ביום שהבת שלי, אם וכאשר תהיה לי כזאת, תוכל א) ללכת ברחוב בלי להיתקל במטרידים על ימין ועל שמאל ב) לזכות ליחס רציני כאשר היא מתלוננת על הטרדה, אולי היא תוכל לא לחוות פניה של גבר כאיום וכפלישה למרחב האישי שלה.

ומה הקשר לטרנסים וקווירימות?

אוהדאדם

New member
לא, אני לא יודע איך זה להיות בחורה

מוזר, המשפט "אתה כגבר לא יודע איך להיות בחורה" לא נראה כאילו הוא סותר את המשפט "את כבחורה לא יודעת איך זה להיות בחור" - ואני חושב שזה שאמרתי שאת, כבחורה, לא יודעת עם איזה לחצים בחור מתמודד, לא אומר שאני חושב שחייך קלים, או מבטל את הסכנה שאת מתארת. פשוט, לא על זה דיברנו. דיברנו על אנשים שמתחילים עם אנשים; לא דיברנו על זה שנשים הולכות ברחוב וסובלות מהטרדות, ואף אחד לא הכחיש שזה המצב.

Kutaly

New member
יש פה מעגליות

ברור שבחורה תיתקל במטרידים על ימין ועל שמאל אם היא חווה כל פניה של גבר כאיום ופלישה למרחב האישי.
גם אם הם לא התכוונו בכלל.

בלי כל כוונה להתעלם מקיומם של מטרידים אמיתיים שמסתובבבים בכל מקום.

Bell4Ever

New member
אם כבר מדברים על הנושא

אם יש משהו שאני ממש ממש שונאת, זה בנות סטרייטיות שיודעות שאני בקטע שלהן (אני לא מסתירה) ומפלרטטות איתי בשביל הצומי, כאילו, מה נסגר? הבנתי שאתן לא מקבלות מספיק צומי מהבנים אבל למה להתעלל בי? ולמה אני צריכה לבקש שיפסיקו כי זה לא נעים לי?
אגב בנים נוטים להיות מאוד זהירים עם מי הם מלפרטטים, או שאצלם זה מאוד מודע, אני שמה לב שבנות באופן כללי נוטות להיות יותר פלרטטניות בלי לשים לב, אבל יכול להיות שזו רק אני שחושבת ככה....

Apikachu L

New member
איך אפשר לפלרטט בלי לשים לב?

זה בדיוק הטשטוש שדיברתי עליו - איפה ואיך אפשר להגדיר פלירט...
סה"כ - ויקי מתארים את זה כמשח ששני המשתתפים מודעים אליו. החיים, לשם שינוי, הם לא ויקיפדיה, וזה קצת מגיז בתחום הזה...

Bell4Ever

New member
זה כישרון

הלוואי וידעתי... יש אנשים שפשוט כל דבר שהם מוציאים מהפה נשמע כמו פלרטוט, למרות שזה לא בהכרח הכוונה שלהם...
ואני רק רוצה להבהיר, זה לא שהצד המפלורטט הוזה את הפלרטוט, פשוט שמתי לב שיש אנשים שהם מדברים ככה כי ככה מדברים בסביבה שבה הם גדלו, או שזה האופי שלהם והם עושים זאת ללא הבחנה, או שהם פשוט סתומים ולא מבינים שכל בן אדם אחר היה משתמש במשפט הזה בשביל לפלרטט.
אני תמיד הייתי גרועה בהגדרות, אני לא אתחיל לנסות למצוא לזה הגדרה... מה שכן, דיי ברור שאני יכולה לפלרטט עם מישהו שלא בהכרח מפלרטט איתי, ככה שדו-שיח זה לא...

kaza78

New member
סקס אפיל

נכון את צודקת כי יש גברים/נשים שיש להם סקס אפיל ואז כל דבר שיוציאו מהפה ישמע עם קונוטציה מינית (למרות שלאוו דווקא זו הייתה כוונתם)
ירדת לסוף דעתי?
ואגב נכון שאת יכולה לפלרטט עם משהו והוא לא "יזרום" עם הפלירטוט שלך לא בגלל שהוא לא הבין. תאמיני לי שגבר מבין מתי מפלרטטים איתו.
אגב מספיק שתגיעי עם חולצה מעט פתוחה באזור החזה ומבחינתו רצית להשכיב אותו

HH husa

New member
ההגדרה מוויקיפדיה נשמעת הגיונית , כי אם זה לא

מובן ע"י שני הצדדים אז זה לא פלירט.
כל עוד תנאי המובנות לשני הצדדים לא קיים , זה לא פלירט.

יכול להיות מצב שצד אחד אומר משהו ומתכוון למשהו אחד והשני מבין משהו אחר , אבל זה בכל תקשורת.

הכי טוב להתעלם מהמונח הזה ולשוחח רגיל , אם במהלך השיחה שני הצדדים מבינים ששניהם מעוניינים בקשר כזה אז זה מיתר בעצם את המונח.

אלמוג86

New member
אישית., אני נוראית= לא הכי טובה בזה, אבל

אני נוטה לפלרטט בצורה קלה עם כולן וכולם.....
אלה אם זה משהו רישמי (מקום עבודה איש מקצוע וכו)

בגדול, התחלתי לא מעט פעמים עם גברים ונשים שמצאו חן בעיני.
מתחילים איתי פנים אל פנים מעט מאוד לא יודעת למה.....
אבל באינטרנט מתחילים איתי המון.... בעיקר גברים או זוגות....

בסך הכל, כל עוד זה לא משהו שפוגע מקובל עלי.

יצאו כמה פעמים שהתחילו איתי ברחוב!
כל עוד זה היה בטעם ואם סרבתי הניחו לי מיד לא חשתי מוטרדת....
אפילו פעם פשוט שאל אותי מישהו אם אפשר להתחיל איתי

הוא אפילו קיבל תשובה חיובית....

בכל מקרה פלירטוטים זה כיף ונעים כשזה הדדי ובהסכמה..

ואני נמנעת כמובן מלדבר כרגע על הטרדות.
כי כמו שאמרתי, ברגע שאני מבינה שלא נעים לצד השני אני מיד מפסיקה. מעולם לא פלרטטתי עם חברות הסטריטיות.
וכשלא נעים לי אני מיד חותכת. ואם לא מפסיקים אני מבהירה שזה מטריד אותי. אם זה לא מפסיק (לא קרה כמעט) אני אעשה מה שאני אצטרך כדי שיפסיק

למעלה