פלייליסט החדש

יואב2024

New member
האמת, לא מבין את הפלייליסט ולא מסתדר לי עם

הדברים שנאמרו כאן באירוח של אסף צ'רנילס: "המטרה של זה היא לקחת שירים טובים, שהתחנה מאמינה בהם וחושבת שהם יכולים להפוך ללהיטים, ולהשמיע אותם במינון כזה שהם יקלטו באוזניים שלכם, המאזינים. שירים נשארים בפליליסט בין שבוע לכמה שבועות. אחרי ששיר נכנס לפלייליסט עוקבים אחריו, רואים מה קורה איתו במצעד, האם בוחרים אותו בבחירות ובקולות החיילים, ואילו תגובות מקבלים עליו.." הפלייליסט נראה השבוע כמו אחד שנועד לקדם בכוח אמנים על פי טעמם האישי של חברי הועדה. אם שיר כמו 'חלל' של אמיר דדון לא נכנס לפלייליסט אבל השיר של גבסו כן כי הוא מעניין או אין לי מושג מה.. אז ברור שיש כאן שיקולים שלא מסתדרים עם הדברים שנכתבו כאן.בכלל, לא נראה שיש התאמה בין טעם הקהל לפלייליסט . השעות העיקריות שבהם משדרים את שירי הפלייליסט (במתגלגלים ובנעים) הפכו להיות קצת לא נעימות בשבועיים האחרונים. דווקא הפליילסט של 1-7 או הפלייליסט של התוכניות השונות נראה טוב יותר ומעניין יותר.. בסה"כ גלגל"צ היא תחנה מיינסטרמית ולא רוק או נישה. ההצלחה שלה היתה בגלל הפניה למכנה המשותף הרחב יותר. אני מוצא את עצמי מעביר תחנה לא פעם דבר שלא היה קורה עד לפני כמה חודשים.

abastor

New member
גבסו זה סופר מיינסטרים

וחוץ מזה, אני לא מרגיש שהפלייליסט לא צורם יותר מהרגיל. כמו בדרך כלל יש מעט שירים טובים שצפים בהרבה שירים בינוניים מינוס ואפילו גרועים. לא נראה לי שזה אשמת גלגלצ, אם כבר זה אשמת מה שיש למיינסטרים להציע.

TheRasmus

New member
גבסו זה אכן מיינסטרים

אני מאמין שאת השיר שלו הכניסו לפלייליסט עוד מבלי לשמוע אותו, אחרי שני אלבומים שהפיקו סינגלים שהצליחו מאוד בתחנה. לגבי המשפט האחרון שלך, מכאן בעצם נובעת הבעיה. מי אמר שאין שירים קליטים שהמאזינים יאהבו מחוץ למיינסטרים? חסר אומנים עצמאיים שיוצרים מוזיקת רדיו קליטה? מאוד כאב לי על חלק מהדברים של אסף צ'רנילס: המטרה של זה היא לקחת שירים טובים, שהתחנה מאמינה בהם וחושבת שהם יכולים להפוך ללהיטים, ולהשמיע אותם במינון כזה שהם יקלטו באוזניים שלכם, המאזינים. "לגלגלצ מגיעים כמויות כל כך גדולות של שירים חדשים, שאם היינו משמיעים את כולם אף אחד לא היה מוכר כי כל השבוע היינו רק משמיעים את מה שהרגע הגיע. ככה אפשר לבחור ולסנן, וליצור קו מוסיקלי שהוא מתאים לתחנה. " אני לא מבין ממה התפיסה הזאת של התחנה נובעת? התנשאות? זלזול באינטליגנציה המוזיקלית של המאזינים? אין דבר כזה לקבוע לאחרים מה טוב בשבילם, בדיוק כמו שאף אחד לא יכול לקבוע בשבילך איזו אישה יפה בעיניך, ואיזה אוכל טעים לך. גלגל"צ היא תחנה ארצית שממומנת מכספי הציבור, ולכן אין בה פרסומות פרט לדיווחי תנועה. ובכל מקרה המאזינים יעדיפו לשמוע אותה על פני תחנות איזוריות מסחריות שעל כל שיר שמים 5 פרסומות. וההוכחה לכך היא שהתחנה היתה לאורך כל העשור המואזנת ביותר בישראל למרות השינויים המוזיקליים שעברה: בתחילת העשור הפלייליסט היה מורכב מ-REM, אירוסמית', מיוז ואלטון ג'ון, וכיום בעיקר מביונסה, ליידי גאגה ואייקון. ומה רואים מזה? שבסופו של דבר מה שגלגל"צ עושה למאזינים זה שטיפת מוח. גם אם תשמע את השיר הכי פחות קליט בעולם 7 פעמים ביום במשך חודש, הוא ייתקע לך בראש. *וכמובן אין לי שום דבר אישי נגד אסף, שלפחות ע"פ ההודעות המושקעות שלו התרשמתי שמדובר באחלה בנאדם.

abastor

New member
מצד אחד יש אמת במה שאתה אומר

מצד שני, העובדה שלאף אחד אין אינטרס לדחוף את השירים האלה גורם לי לפקפק ברעיון של שטיפת מוח. ממה שאני זוכר לגבי תחילת העשור, גלגלצ שידרה רק וכל מה שהיה בMTV, ומידי פעם שירים ישראליים, שהיו רובם ירודים מאוד. כיום אין לי נקודת השוואה לMTV כי הפסקתי לראות את הערוץ הזה (שאגב, בזמנו עבר התדרדרות איומה), אבל הנחת יסוד יחסית סבירה היא שהפלייליסט שיש לנו היום זה הפלייליסט של הכפר הגלובלי - מה שמתנגן כאן, באירופה ובאמריקה זה פלוס מינוס אותו דבר. על כן, זאת לא גלגלצ שהפכה את הפלייליסט ליותר מיינסטרים, זה המיינסטרים ששינה את הסגנון שלו. ובכן, הפלייליסט הבינלאומי הלך לכיוון מאוד ברור - השירים הקליטים, המקפיצים והאמנים הממותגים. המוזיקה האלקטרונית עם מחזוריות רבה ומגוון נמוך, ששמה דגש הרבה יותר חזק על שירה. לא מפתיע אם כן שהשירים ה*ישראליים* המושמעים בגלגלצ הולכים אחרי אותו רעיון. ולמעשה, אני חושב שדווקא הסצנה המיינסטרימית הישראלית נמצאת במצב יותר טוב, ושאנחנו נתקלים באומנים ובשירים עם אופי הרבה יותר עשיר מאשר הבינלאומי בזמן האחרון. נכון אתה אומר שגלגלצ היא לא תחנה מסחרית ולכן באמת יש שם מקום קצת להתנסות, קצת לשים דברים שעוד לא נכנסו לתודעה הישראלית. אבל בסופו של דבר בימינו רוב האנשים אוהבים את המקפיץ, את הקליט, והכי חשוב - את המותג. ולכן שירים כמו החדש של גבסו נכנסים בכזו קלות. גלגלצ גם יודעת לעשות את ההתנסויות שלה, כמו קובי אפללו או דור דניאל. לפעמים הם מעזים, בדרך כלל לא - כי גלגלצ היא תחנת מיינסטרים. אז מצד אחד נכון שהיא גם מגדירה מהו המיינסטרים, אבל מצד שני המיינסטרים עובד לאט, ולוקח זמן עד שמגיע אומן חדש לשכונה. לגבי מה שאמר אסף - אני לגמרי מסכים איתו. מעטים השירים שתאהב בשמיעה ראשונה. חלק מהשירים שאני הכי מעריך בימינו לא התחברתי אליהם בשמיעה ראשונה, כי לוקח זמן להתרגל לשירים. מהסיבה הזאת ברור שאכן חייב להיות סינון מסוים, וגלגלצ, כפי שציינתי קודם - היא בסך הכל סוכנת המיינסטרים בישראל. לא יותר, לא פחות

TheRasmus

New member
למה אין אינטרס?

גם ככה הם "נתקעים" כל היום בתחנה, אז מה הם יעדיפו לחרוש, שירים שהם אוהבים או שירים שהם שונאים? יש מספר לא קטן של שירים שלא עברו דרך ה-MTV, ולא יצא או היה מתוכנן לצאת להם קליפ, ובתחנה בכל זאת הכניסו לפלייליסט/מצעד. ואני לא מסכים ש"גלגל"צ תמיד שידרה רק וכל מה שהיה ב-MTV... זה המיינסטרים שינה את עצמו": בגלגל"צ של תחילת העשור כפי שאתה זוכר, היו נותנים באן אוטומטי ללהקות כמו ווסטלייף ופייב וכל להקות הבנים שנחשבו אז לשיא המיינסטרים, והצליחו מאוד בתחנות הרדיו האיזוריות וב-MTV, ובכל זאת העדיפו לדחוף את השירים החדשים של אריק קלפטון ודיוויד בואי שלא כ"כ נחשבו פופולריים, מכיוון שאז התחנה היתה נחשבת ל"אלטרנטיבית" שמיישרת קו עם הטעם הבריטי והולכת על בליינד עם אומנים שנחשבו תמיד מוערכים בארץ (U2, סטינג, א-הא, אלטון ג'ון ושות') הם העדיפו לקחת שירים בתחתית המצעד הבריטי מאשר להיטים שנמצאים במקום הראשון במצעדים של כל אירופה. גם אף פעם לא היית שומע שירי דאנס בתחנה, (ואובייקטיבית, חסרו להיטים גדולים) בניגוד למה שהולך היום. אבל אין מה לעשות, פעם מרוויחים ופעם מפסידים. מה"סינונים" שעשו בזמנו הרווחתי, כי התחברתי יותר לסגנון הזה, ולכן הייתי מאזין קבוע של התחנה. כיום היא נעשתה פשוט תחנה זולה, אני לא רואה הבדל בין מה שמשמיעים ברדיוס למשל לגלגל"צ, ואני אסביר לך למה גלגל"צ שידרה פחות מוזיקה עברית בזמנו. המצעד העברי עד סוף תשס"ב היה שייך לגלי צה"ל, מאז שהמצעד עבר אליהם, הם כבר היו חייבים לשנות את המתכונת, וחבל שכך. המוזיקה הישראלית של היום לא מתקרבת לשל פעם. וכל האומנים שהיו תותחים בזמנו, נמצאים כבר מעבר לשיא. לגבי הפיסקה האחרונה שכתבת, אני מבטיח לך שיש בשנה עשרות שירים "מסוננים" שהיית אוהב אם היו נכנסים לפלייליסט. מה שיוצא זה שאנשים שלאו דווקא מבינים יותר ממך במוזיקה, מעצבים לך את הטעם המוזיקלי. אם זה בסדר מבחינתך, אז סבבה. אבל בתור אזרח שמשלם מסים ומממן את התחנה הזאת, הייתי מצפה ליותר.

יואב2024

New member
בעקרון אתה צודק, אבל האם המיינסטרמי נקבע לפי

האומן או השיר? בעיני החדש של גבסו הוא נסיון לא מוצלח לעשות משהו אחר ולא פופי-מיינסטרמי. (יכול להיות שאחרים מאוד אהבו ואוהבים). בעיני מיינסטרים זה לא קיבוע מסויים לאמן אלא למוזיקה. מיינסטרים בכלל זה משהו באמצע לא מוגדר ולכן בעצם יכול להיות כל דבר.

clevelandrocks

New member
לפחות help I'm alive עדיין בפלייליסט

אנשים- תתעוררו ותכניסו אותו למצעד!

limors2

Well-known member
/tapuzforum/images/emo45.gif/tapuzforum/images/emo45.gif/tapuzforum/images/emo70.gif/tapuzforum/images/emo70.gif

למעלה