פליטת פה 2

פליטת פה 2

ועכשיו לפליטת פה 2 (לא היה אפשר לשלוח הכל יחד..) במהלך החצי שנה אחרונה התחזקתי מבחינה רוחנית ואפילו התחלתי ללמוד באופן מסודר במדרשה. לפני כשבועיים, נסעתי יחד עם עוד מספר בנות מהמדרשה לסופ"ש, סמינר לבנות . הדבר קרה בסעודה שלישית. ישבתי בשולחן צמוד לשולחן שבו אישיות, שאני מאוד מעריכה ומעריצה (מעדיפה לא לומר את שמה). ואז אני שומעת שמדברים סביב הנושא של אוכל ... השמנה ... והופ "קיצור קיבה" ופתאום אני שומעת מאותו שולחן את המשפט הבא... (כאמור להלן פליטת פה 2) (ואני מבקשת לא להקפיד על האישה הזו - בסופו של דבר היא מאוד חכמה ומסתבר שהיא צודקת) " מי שעושה ניתוח לקיצור קיבה, זו "תעודת עניות" עבורו שהוא אינו שולט על הידיים שלו ועל הפה שלו! - ממש דיפלומה לחוסר שליטה" ועוד היא מוסיפה.... "שהרי האוכל לא קופץ מעצמו לפה שלו, ללא רצון מצידו" - וכולם צוחקות (ממש סטנד-אפ על חשבוני) ועוד... "ותאוות האכילה, זו אחת התאוות, שיש לטפל בהם ממש כמו תאוות ממון, נשים וכו..." באותו רגע קפאתי על מקומי. לא יכולתי להושיט יד לצלחת, שגם בלי זה התייסרתי מכל האוכל שהיה בשולחן. לאחר דקה של הלם, קמתי מהשולחן ורצתי לחדר שעיני דומעות. עמדתי מול המראה ואמרתי לעצמי, - אני??! זו שנכנסת לכיתה וכולם רועדים ממנה. אני, שאוהבת ליזום, להנהיג, להוביל מהלכים וכו" ... לא מסוגלת לשלוט על הידיים שלי? לא שולטת על על הפה שלי???? לא מסוגלת להנהיג את עצמי????? המחשבות התחילו לרוץ לי בזו אחר זו... -הרי אם הייתי שולטת בידיים שלי ובפה שלי לא הייתי זקוקה לניתוח. מה שמונע ממני להשמין כרגע זו ירידה בכמות המזון הנכנס לגוף. ועכשיו אם אני מפריזה, פשוט מאוד זה יוצא ולא מגיע לקיבה... בסכ"ה היא צודקת. הדיכאון התגבר ... אבל השיגרה יותר חזקה מהכל... עבודה---> אוכל--> (הקאות) ----> שינה---> עבודה---> אוכל וכו" זהו ... שפכתי הכל.. רק מבקשת שוב בלי, התנגחויות -לא לגבי אותה אישה, (שאני מאוד מעריכה) ובטח שלא כלפי אימי. שבוע טוב לכולם!

א ס 47

New member
שמחה ואורה

החיים לא תמיד זורמים כפי שהינו רוצים ממש בלי התנגחויות פשוט תלמדי לאהוב את עצמך כל פעם מחדש וחשוב לא פחות . לא להשאיר בבטן מצבים ורגשות קשים, זה מסוכן ביותר. שיהיה חודש נפלא לכולם

ליבי3617

New member
יקירתי

בלי להתייחס לאמך ולחברתך לרגע. את מצהירה שאת אדם שהתחזק ברוחניות ואם כך מן הסתם התחזקת באמונה. את מאמינה שאדם עובר ניסיונות מסיבה מסויימת? מאמינה שעברת את המהלך בחשיבה בהירה שזה מה שיעזור לך? עד כמה את מאמינה ביכולות שלך ובתכונות שלך למקסם הכל לתוצאה הטובה ביותר עבורך? וכמה נקודות למחשבה. אם בן הזוג היה אוהב אותך מאד, היה לו יותר חשוב מה את חושבת על מצבו בעבר ולא מה שאמך פלטה (שזה גם נתון לביטחון העצמי שלו). ואם הוא לא האמין בכך שאת באמת אוהבת אותו ובאמת מוקירה אותו, הוא לא היה גורם לך דבר כזה. חברתך לשיחה לא חוותה את הרעב התהומי הזה שבא מתוך הבטן עמוק. את הרעב הנפשי לאהבה ואת התסכול שמלווה ב"לפרק" כמויות של אוכל במהירות שיא. אין שליטה עצמית בהתמכרות ואכילה כפייתית זו הפרעת אכילה לכל דבר. לו יצויין שהיית סובלת משבר ברגל, אף אחד לא היה חולם לבקש ממך ללכת ללא קביים. אחרי שראיתי את הסרט על אלעד צפני דיברתי עם אמא שלו, חברתי לעבודה. אמרתי לה שהסרט הציף אצלי הרבה דברים שבתור בחורה שמנה עברתי. חוסר הבנה של הסביבה למצב שהוא בעצם מחלה לכל דבר. ייאוש ותסכול מזה שהייתי במשקל של 123 ק"ג ללא עתיד. אז את יודעת מה? שיקפצו כל המלעיזים. אז לא ידעתי לשים מחסום לפה שלי כי הקיבה שלי הייתה בגודל שק. ולסבר את אוזנך שגם אחרי הניתוח חייבים לדעת לתפעל את הניתוח להצלחת התהליך אז הניתוח הוא רק קביים בדרך להצלחה ואת פעולת ההליכה את עושה לבד. (אם תיעזרי בקביים תוך כדי ישיבה לא תגיעי לשום מקום). לסיום... את שאוהבת להנהיג תנהיגי - את התהליך שלך. את שיודעת ליזום מהלכים - תיזמי - כל אחת מאבני הדרך שלך להצלחה. את שכל כך אסרטיבית בכיתה וגורמת לתלמידייך לעמוד דום - תהיי אסרטיבית. מול כל אלה שיש להם מה להגיד. והכי חשוב - את הרגישה - תרגישי. תאהבי. תביני. תאהבי את עצמך ותביני שלא כולם יודעים להבין. בשביל זה אנחנו כאן. ואם תרצי לדבר - רק תגידי. אני באה לפה הרבה

ליבי3617

New member
PS - אנחנו באות מאותו מקום

אני באה כבר מתוך החברה הדתית. ההורים שלי חרדים יותר ואני קצת פחות. לשמחתי ההורים שלי האמינו בתהליך אז וגם היום מאמינים שזה הדבר הכי טוב שעשיתי בחיי.

שרה16

New member
שליטה

אני מבינה שלא יוצאים מהבית לפני חתונה, אבל אולי כן אפשר לפרוש כנפיים ולשלוט בחיים שלך. משפחה זה חיבוק אבל לפעמים עד חנק.. הומור ועוד הומור והרבה...להחליף את הדממה ליד השולחן שמישהו פולט דבר שטות, בבדיחה עסיסית שתוציא את האוויר מהמשמעות המוגזמת שאומרה ייחס למילותיו.. והקאה רק עושה רע לגוף ולנשמה (ולטבעת). אני אוכלת בצלחות קטנות ומקציבה לי את המנה. בהצלחה.

אני חושבת...

1. האשה, חשובה ככל שתהיה, אינה מודעת לעבודה הקשה ולתהליך המפרך הממתין למקוצרי קיבה. 2. בכל חברה שהיא תמיד יהיו אנשי שחור/לבן שאינם רואים את כל צבעי הביניים הבעיה היא בהם ולא בך. מה באמת? רק שמנים אוכלים המון? רק הם מנשנשים??? רק מה יש להם נסיון משלהם שבו כל דבר שהם אוכלים מתבטא מידיית בגודלה של הקיבה ובגלגלים על המותניים. בתוך עמי אנוכי יושבת, חברותי לעבודה אוכלות פי 100 ממני, ואז? 3. לפעמים אדם שעבד על עצמו במשהו מסוים, אינו מסוגל להבין או לקבל את אלו שאינם מבינים/רואים/חושבים/עושים כמוהו. (וזה קצת מנסיון....) אז, קחי בקלות, שיהיה כפרת עוונות.

תעודת עניות לאשה שאינה מבינה מהות כבוד האדם.

ראשית, לא הבנתי אם מדובר באימך או שאשה אחרת..? שנית, לא משנה מי זו, מדוע את מקבלת דבריה כדברי אלוקים חיים וגוזרת על עצמך ביקורת נוקבת שלא לצורך?? אני מאמינה שמי שמגיע לניתוח זוהי ברירת מחדל עבורו ומי שאינו שמן לא יכול להבין זאת ולכן אני בזה לאנשים שמזלזלים במי שמחליט להתנתח. (אגב, גם אני בעבר חשבתי שמדובר ב"חיים קלים", אך זו היתה עבורי הדרך להמנע ולהודות באמת שאיני מסוגלת להוריד לבד את עשרות הק"ג.., אך מעולם! לא אמרתי זאת בפני מי שעבר את הניתוח וכד' ) יש כאן שני דברים: האחד היחס שלך וקבלת דבריה. צאי מזה. קבלי את ההחלטה בטוב ואל תקחי דבריהם של בורים ועמי ארצות כדברים העומדים בדרכך. השני, העובדה שהיא השפילה אותך למרות שידעה שאת נותחת ויותר מכך, אינני יודעת אם לא ציינת זאת בכוונה או משהו, אך העובדה שלא ביקשה מחילה למרותש ראתה שיצאת בכאב. החכמה היא לא לשמור תורה ומצוות רק כלפי ריבונו של עולם, אלא להתייחס למצוות שציוונו בין אדם לחברו בדיוק באותה מידה.

יש כאן שני פליטות פה...

פשוט ההודעה מתחלקת לשני הודעות תקראי לפי הסדר.... זו הראשונה---- "על דיכאונות ו 2 פליטות פה - תרתי משמע".‬ שמחה ואורה ☼ הפליטה הראשונה של אמי, הייתה מלפני יותר משנה.. ואני מקבלת הכל באהבה.....זה היה לפני הניתוח. והשנייה של אישה שאני מאוד מכבדת שישבתי שולחן לידה. וכל עוד את לא יודעת במי מדובר אז בבקשה "בורים ועמי ארצות " זה ממש לא היא. והיא בכלל לא יודעת ששמעתי אותה. למדתי ממנה הרבה דברים אז ברור שאני חייבת לכבד אותה. מה גם שהיא צודקת (אם הייתי שולטת על הכנסת האוכל לגוף לא הייתי עושה את הניתוח) בקשתי מראש בלי התנגחויות.

קודם כל קבלי חיבוק וחיזוק...

(ז גם על השרשור השני שלך..
) שנית- משהו קטן, שאני מרגישה צורך להגיד... אני בגילך, קיבלתי הרבה הערות בחיי.. דברים שלא עוברים, דברים שמשאירים צלקות קטנות... אבל ככל שהשנים עוברות אנחנו חייבים ללמוד להתייחס פחות למה שאנשים אומרים לנו אחרת החיים יהפכו למאוד קשים ולא נעימים. אנשים חייבים לכבד אותנו גם אם אנחנו לא נראים/חושבים/פועלים כמו אחרים. ולגבי האישיות החשובה, בתור חרדית מלידה, ובתור אחת שנכוותה מכאלה שנראים אישיות קסומה,צדיקים גמורים וממש אישיות- לא החיצוניות היא שקובעת! צריך להיות בן אדם מבפנים! זה יותר חשוב מהכל! ואחרי הכל, יכול להיות שהיא באמת שגתה במשפט שהיא אמרה. ודבר אחרון- שיהיה לך הצלחה בכל!

אני מתה על אנשים שיודעים להטיף מוסר במקום

להבין. ולא חשוב אם זה רב או רבנית או מישהו אחר. ככה שקבלי את עצמך ואל תטיפי לעצמך מוסר. אל תכאיבי לעצמך שלא לצורך. והערת ביניים: לאמא שלך הייתי נותנת סטירה מצלצלת. היא יכולה לתת יד לאמא של אופירה, לגלגל עיניים לשמיים ולהתאכזר לבתה.

עכשיו ראיתי שביקשת לא להגיב על מעשי אמך

סליחה, אבל לא יכולתי להתאפק. את לא חייבת לקרוא. אני הייתי חייבת להגיב.

PavlovsDaughter

New member
זה לא רק את, זה 95% מהאוכלוסייה

http://www.physorg.com/news94906931.html רק 5 דיאטות מתוך 100 עובדות. 95 אחוז כישלון. זה אומר שרק אחוז זעום מהאנשים שמנסים לרדת במשקל מצליחים בזה (בשונה מניתוחים, שלהם שיעור הצלחה שנע בין 50 ל-70 אחוז, תלוי בסוג הניתוח). מי שרוצה להתנשא עלייך בגלל זה, מדברת מתוך בורות מדעית.

שמחה37

New member
דעי את חוזקותייך

אלה שמנית מול המראה. איתם תתקדמי הלאה. לא סתם השמנה מוגדרת כמחלה, וכמו שאדם חולה לוקח תרופה ככה את כאדם שמודע ל"מחלה" שלו בחרת בתרופה. מי כמונו יודע שהניתוח הוא לא בראש וגם עם הטבעת את נאלצת להתמודד ברמה היום יומית מול האוכל. ומול מה שנכנס לפה. בהתהליך שלי למדתי להיות מסננת, אני בוחרת מה נכנס אלי ללב ולפה, נגמרו הימים שמה שאמרו ישפיע עלי. עזבי אותה היא בשלה ומה ששלה שלה, תמשיכי בהתהליך המדהים שלך וסנני.
שמחה

למעלה