פליטי דארפור

חמדונה

New member
פליטי דארפור

אני תוהה אם מה וכמה אתם יודעים, ומה דעתכם בנידון.

antreprize

New member
צריכים להחזיר אותם לסודן,

בעיות לא נפתרות כשמזיזים אותן,הן נפתרות כשפותרים אותן.

למה שלא נהרוג אותם וזהו

זה יותר זול, ופחות כואב מאשר לשלוח אותם בחזרה למקום ממנו ברחו מאימת הטבח המשתולל אבל אם אין לנו דם להרוג אותם, אולי נשקול לקבל אותם לארץ שלנו

antreprize

New member
לא אמרתי שנהרוג אותם,רק

אמרתי שאנחנו לא נפתור שום דבר אם נעביר אותם אלינו.

antreprize

New member
רק 300,יש עשרות אלפים שמחכים

במצרים ובסודן ושירוצו לכאן בשנייה שניתן ל300 שכאן מעמד של פליטים.

אז מה עלינו לעשות?

נשאיר אותם בכלא שנים אם יש סיכוי שהם יהיו אזרחים נאמנים, וכך זה נראה, אפשר לקלוט אותם קליטה מלאה למדינה

antreprize

New member
אנחנו צריכים לעבוד קשה כדי לפתור את

הסכסוך.אף סכסוך בין עמים לא נפתר על ידי העברת אחד העמים למקום אחר.

S h a y D u

New member
כמה שנעבוד קשה, לא יעזור כלום!

בוא אני אבהיר לך את זה בגובה העיניים?! : נכון שבקרב העם העם הפלשתינאי ישנם מתונים וישנם שלא מייחסים תוקף רב מדי לדתם, אך כשהם רואים שנותנים להם שטחים, האמונה שלהם "באללה" מתחזקת ויותר אנשים מביניהם הופכים להיות טרוריסטים. זאת המהות והסיבה לכך שמצוות יישוב הארץ שנצוותה עלינו בתנ"ך קוראת לנו לגרש את אוייבנו משטחי ארצינו [אוייב = כל המורד בקיומו של עמינו]. 1. לעולם לא יהיה שלום אמיתי כל עוד ישנם אותם מורדים שחיים מסביבינו ובתוכנו. 2. ברגע שאותם הפלשתינאים שמתגוררים בשטחי A והגדה יועברו לירדן, השלום עם הפלשתינאים ילך ויתחזק ומהלך הזה יהווה אחדות של העם הפלשתינאי יחד עם אלה המתגוררים בירדן. 3. כל נסיון שהוא להקים יישות מדינית נוספת ממערב לנער הירדן יהיה אסון לשלום, לבטחון, למצב הכלכלי בארצינו - להכל!

antreprize

New member
דמגוגיה,אתה לא מבסס את זה על עובדות

האסלם היא לא דת מלחמתית כמו שאתה רוצה שנחשוב,אם הם ואנחנו נעשה מאמצים יש סיכוי לשלום. אתה יכול להסביר מה ירדן עשתה לך שאתה רוצה להעביר אליה את הפלשתינים?הם עושים לה מספיק בעיות אז אתה תביא להם חדשים,וחוץ מזה,מה גורם לך לחשוב שאחרי שנעביר את הפלשתינים לירדן אז יהיה שלום,כולנו נהיה שמחים ונרוץ בשדות עם פרפרים ופרחים פורחים?

S h a y D u

New member
אין לי שום כוונה לדון איתך יותר

לך תתפקח ואז תחזור. רק אציין שזה תהליך הרבה יותר הדרגתי מכפי שאתה מתאר אותו. כמו שזה נראה עכשיו, גם אם הכל יהיה הסדר בסופו של דבר האינטואיציה שלי אומרת שעדיין יהיו אנשים כמוך שלא יהיו מרוצים מהעניין. בשלב זה אני הולך.

antreprize

New member
תתפקח?אני מניח שהתכוונת שאני

אלך להתפכח,וכמו שזה נראה,היחיד פה שצריך להתפכח זה אתה.

יש לך שתי טעויות במשפט אחד

א', אנחנו לא יכולים לפתור סכסוך פנימי בתוך מדינה זרה ועוינת במרחק מאות קילומטרים ב', גירוש עמים והגלייתם הוא הפתרון המוצלח ביותר בהיסטוריה לסיום סיכסוכים

antreprize

New member
גירוש עמים והגלייתם הוא פיתרון גרוע

אם את העם היהודי לא היו מגרשים אז חלק גדול מהבעיות שלנו היו נפתרות. שום בעיה לא תפתר על ידי הזזת עם,לא משנה מה תעשו,ומה תרצו,זה פשוט לא פתרון. ב)אנחנו כן יכולים לפתור סכסוכים,מדינות העולם צריכות להתעורר ולחזק את האו"ם,יש מטרה שבשבילה הוקם האו"ם והגיע הזמן שמישהו ייתן לו כח.

כן כן

שמעת על ממלכת ישראל, על שבטי ישראל? בוודאי, הם כנראה מן השבטים המפורסמים ביותר במערב איפה הם, אתה יודע? הם נעלמו, עמים רבים אחרים, נעלמו גם כן, זה שהעם היהודי מן הבודדים שהצליח להגן על קיומו בגלות, הוא לא דוגמה, הוא היוצא דופן המעיד על הנורמה הטרנספר ב48 הוא שאיפשר את הקמת מדינת ישראל, בלעדיו ישראל הייתה טובעת תוך זמן קצר ברוב ערבי, או לכל הפחות הופכת למשטר אפרטהייד דמוי דרא"פ הוא פשוט לא הושלם שמעת על קרתגו, אתה מכיר קרתגים? ואני לא יתחיל להריץ לך עשרות מקרים, שזכו להצלחה מסחררת, עוד לא שמעתי על מקרה שנכשל אולי מלבד המקרה היהודי שהוא כאמור יחיד במינו אם כך, ואם הפלסטינאים הם ככל העמים, הרי הגלייתם היא הפתרון האידאלי לשלום לישראל

niv1990

New member
את הפלשיתנאים כבר הגלו

ללבנון, ירדן תוניס וכו'... עבור חלק זה עבד (ועכשיו הם במחנה פליטים בלבנון, או במצב יותר טוב בירדן), חלק מתו, וחלק חזרו לישראל או לרצועה לעשות צרות. אצל חלק מהעמים זה עובד, אצל חלק לא. בד"כ על ההגליות המוצלחות לא שומעים אחרי 2000 שנה. בכל מקרה מה שעבד בסהר הפורה לפני 3000 שנה, לאו דווקא יעבוד עכשיו (סביר להניח שלא), עם כל העסק של האינטרנט, התקשורת, התמיכה מבחוץ אתה יודע... אם ישראל היתה אמפריה על הפרת והחדיקל בתקופת חמורבי כשאף אחד לא הכיר מעבר לאוהל של השכן וחיפש איך הוא משיג אוכל לארוחת הצהרים אולי זה היה רעיון טוב. תחשוב שהיו מנסים להגלות אותך עם עם ישראל, אתה חושב שזה היה עובד? (אני בטוח שאחמדינג'אד ישמח לנסות). אל תדבר איתי על ייחוד הלאום של העם ישראל, אני לא קונה את זה (אלא אם כן תביא הוכחות, רלוונטיות להיום, לא לנבוכדנאצר).

רגע, אתה אומר שהגליה זה פתרון

ששייך לתקופת האבן, אבל באותה הודעה מודה שחלק מן ערביי ארצישראל הוגלו במאה העשרים אתה יכול להסביר לי את הסתירה הזו? אולי אתה אומר ששש מאות אלף יהודים ב48 היו מעצמה אדירה? אולי אנחנו מדברים על 1948 לפני הספירה? אתה חושב שישראל הקטנה בת המיליון וחצי יהודים של 1950 הייתה שורדת עם מיעוט של מיליון ומאה אלף ערבים? ברור שלא, אבל ישראל הצעירה עשתה מעשה נכון, וגירשה קרוב למיליון ערבים מתחומה, מה שנותן לנו את האוויר לנשימה למאה השנים הראשונות, ובששת הימים משום לא גורשו הפלסטינאים, מה שהיה פותר את הבעיה ביהודה ושומרון, אבל לא עשו זאת, חבל,נותר לנו רק להצטער על כך ולחכות להזדמנות הבאה מה זה "האם זה היה עובד", אם זה עובד זה עובד, האם הפלסטינאים יכולים להתנגד לעצור את צה"ל מלגרש אותם? הרי מיליון לבנונים נמלטו מדרום לבנון במערכה האחרונה, אם ישראל הייתה מעוניינת היא הייתה יכולה לכבוש את השטח ולהשאר את מיליון הלבנונים מצפון לליטני (לא משנה כרגע מה הסיבות, והעובדה שזה ספציפית לא היה שהייתי תומך בו)

niv1990

New member
אין סתירה, פשוט מאוד

בתקופת האבן (לא ממש אבל נגיד), זה היה יעיל. גם בתקופה המודרנית זה אפשרי, זה פשוט לא יעיל. זה נכון שחלק מערביי ארץ ישראל הוגלו, אמרתי שזה פתרון טוב? *זה בעצם מהווה תשובה לשארית ההודעה*

אם כך אתה הרי אומר

שאם לא היו מגורשים 800 אלף (בערך) ערבים במלחמת העצמאות והיו נשארים בתחומי ישראל, המצב היה טוב יותר מאשר המצב הנוכחי?

למעלה