פליטות והקאות

פליטות והקאות

היום בתי בת שבועיים. היא פולטת ומקיאה לעיתים קרובות - כ- 2 הקאות ביום. הרופא אמר שכל עוד היא לא מקיאה לאחר כל ארוחה אני לא צריכה לדאוג, אבל אני עדין מודאגת. היא יונקת כל 3 שעות, לאחר כל הנקה (שאורכת כ- 5 עד 10 דקות) היא בוכה לסירוגין במשך כשעה, ומתפתלת. ובנוסף יש את ההקאות והפליטות הרבות. אני מניקה מצד אחד בכל פעם, בלי להציע את הצד השני. כל טילטול הכי קטן מביא לפליטה או הקאה, אפילו להרים אותה לגרפס אני חוששת. כשאני מנסה לעשות לה הפסקות באמצע ההנקה - גם זה לא ממש עוזר והיא מתוסכלת ובוכה. מצד שני היא יונקת מאוד מהר, ואולי זה קשור לכך שאח"כ כואבת לה הבטן. האם יש דרך שאני יכולה לעזור לה? האם הנקה בתדירות גבוהה יותר, בכמויות קטנות יכולה לעזור? תודה, אירית.

Revili

New member
פליטות...

פליטות והקאות אפילו פעמיים ביממה הן תופעה נורמלית אצל תינוקות צעירים, אשר בד"כ הולכת ונעלמת ככל שהם מתבגרים. האם התינוקת עולה במשקל? מה היה משקל הלידה שלה ומה משקלה כעת? האם היא בוכה לאחר כל הנקה? האם היא נראית סובלת ובוכה כאשר היא פולטת/מקיאה? האם הרופא בחן אפשרות של ריפלוקס? בסה"כ, לפי דברייך, לאחר רוב ההנקות היא אינה פולטת ולא מקיאה...האם היא רגועה אז? האם אי הנוחות והבכי אופיניים לשעות מסויימות ביממה? האם הם מתרחשים גם בהנקות הלילה? מבחינת ניהול הנקה, רצוי להציע לתינוק לינוק כאשר מזהים סמני רעב ולפני שהוא מגיע לבכי של ממש (שגורם לו להיות עצבני בהנקה ולבלוע יותר אויר)...מציעים צד אחד עד שהתינוק משחרר אותו, מרימים לגרעפס/החלפת חיתול ומציעים את הצד השני. לא בכל הנקה התינוק ירצה לאכול משני הצדדים, אך רצוי להציע את שניהם בכדי לשמור על ייצור חלב אופטימלי. גם אם התינוקת אוכלת כרגע מצד אחד בכל הנקה ואינה מעוניינת בצד השני - זה בסדר גמור.

מינימי2

New member
פליטות

קודם כל טוב שהלכת לרופא. כך את יודעת שאין בעיה רפואית בוערת חלילה שמצריכה טיפול. אם תסתכלי מספר שאלות קודם לכן, תראי שאלה נוספת בנושא, וקישור שאסתר צרפה ובו סיבות אפשריות לפלטנות אצל תינווקות. מתוך דברייך אני מבינה שהיא יונק מהר- בלי קשר למספר הדקות שהיא יונקת, האם את רואה שהיא בולעת חלב במהירות? משתנקת? האם החלב זורם מהר ובכמות גדולה? אם כן, את יכולה לנסות להאט מעט את זרימת החלב שלך ע"י לחיצה על השד בתנוחת מספריים (אצבע מעל לפיטמה ואמה מתחת, וללחוץ פנימה) כדי לאפשר לה לבלוע בקצב נוח יותר. במשך ההנקה הזרימה מתמתנת ואפשר להסיר את הלחיצה. בנוסף, נסי להניק אותה כשהיא זקופה מעט ולא ממש שוכבת. נסי להחזיק אותה כשראשה גבוה יותר משאר הגוף עד כמה שניתן ואם יש צורך השתמשי בתמיכה (כרית, שמיכה). אם היא בוכה לאחר האוכל ומתפתלת ייתכן שאויר כלוא במערכת העיכול (גרפס) ומציק לה. הרימי אותה בזהירות ובהדרגה (לא בבת אחת) והחזיקי אותה על הכתף בלי להפעיל לחץ מיותר על הבטן שלה, לטפי את גבה בתנועות מעגליות ואל תטפחי בחוזקה על גבה. השתדלי להשאיר אותה בתנוחה זקופה פרק זמן ממושך יותר ממה שאת רגילה. אם גם לאחר שעשתה גרפס היא מתפתלת וסובלת, נסי להשכיב אותה על הגב ולקפל את רגליה אל הבטן בעדינות, אפשר בתנועות מעגליות. כמו כן את יכולה לעשות עיסוי עדין מאוד בעזרת שתי אצבעות מסביב לטבור עם כיון השעון, בלחץ קל ביותר. קיימים גם מספר תכשירים להקלה על גזים, יעילותם מוטלת בספק אבל את יכולה לנסות. תחזיקי מעמד
התקופה הראשונה לא קלה... לא תמיד אנחנו יודעים מה הקטנטנים שלנו רוצים, מה הם מרגישים... עם הזמן הסימנים שלהם הופכים ברורים יותר, אנחנו לומדים אותם והם לומדים את העולם. זה נשמע קלישאה, אבל עם הזמן זה נעשה קל יותר

מינימי2

New member
ועוד הערה

לעיתים העניין הוא שוער קיבה מעט חלש כך שמתאפשר מעבר קל של חלב מן הקיבה חזרה למעלה, עם הזמן מערכת העיכול מתחזקת והחלב מפסיק לברוח.... בכל מקרה, אם את מודאגת, ניתן לפנות ליועצת הנקה (או למרפאת ההנקה של אסתר) כדי לבדוק את העניין.

למעלה