פליטות והקאות

גליהד

New member
פליטות והקאות

שלום, יש לי תינוק בן 16 יום, יונק בלבד ויונק לדעתי טוב. (נולד 3900 ק"ג ועבר את משקל הלידה שלו תוך שבוע). בשבוע האחרון הוא פולט די הרבה ואפילו הקיא כמה פעמים, בערך כל יומיים שלושה פעם אחת (ממש שפריץ של הרבה חלב). בנוסף יש שעות שהוא יונק ועוצר באמצע בגלל לחץ בבטן (כך נראה לי), מתכווץ ובוכה. נראה שההקאות היו כשהוא התאמץ לעשות קקי ויצא לו מלמעלה... אני מניקה אותו על פי רצונו, לא כל כך יודעת את התדירות כי אני לא ממש צמודה לשעון, אבל זה לעיתים כל שעתיים ולעיתים שלוש, אבל הוא אוכל רק צד אחד כל פעם ולפעמים אחרי שעה וחצי יכול לבקש עוד צד. האם להתרגש מהפליטות וההקאות? מה זה יכול להיות? זה גורם לי כל הזמן להתלבט האם הוא בוכה כי הוא רוצה לאכול או כי כואבת לו הבטן, ואז אני לא יודעת האם להאכיל או לא. אשמח לתשובה, תודה

מאוד קשה לדעת מה קורה בלי לראות

אתכם. בשלב הזה, אספקת החלב לא מיוצבת עדיין ורוב הנשים מייצרות כמויות יתר שמתייצבות לאחר כמה שבועות. אם את מרגישה שהמצב לא תקין, אני ממליצה לפנות ליועצת הנקה מוסמכת שתוכל לקחת היסטוריה מקיפה, לצפות בהנקה, ולוודא שהכל תקין. פליטות יכולות להיות כלום, ויכולות גם (ביחד עם סימפטומים נוספים) להעיד על אספקת יתר או על ריפלוקס או על דברים אחרים. שוב - בלי לראות בעיניים אי אפשר לדעת מה בדיוק קורה איתכם. נסי למצוא יועצת ברשימה הזו.

למעלה