פליטה של גבר

robey

New member
פליטה של גבר

רציתי לשאול מהי כמות החלבונים הנפלטת (בגרמים) בעת אקט מיני?

3קטנה

New member
../images/Emo175.gif../images/Emo175.gifנצל"ש שאלת טמבלים../images/Emo163.gif

בנות. אני מבקשת עזרה, אני קצת מבולבלת. מהרופא שלי אני יודעת שיש בד"כ 3 סיבות לבעיות פוריות: 1.בעיית זרע 2.בעיה מכנית 3.בעיית ביוץ ממאמרים שקראתי, לרוב הנשים שחוות בעיות, מקור הבעיה היא ביוץ. אם כך, איך נשים מגיעות לטיפולים מתקדמים בשל בעיית ביוץ? כלומר, אם יש בעיית ביוץ, ואיקקלומין הביא לביוץ, איזו סיבה יש לצורך בטיפולים מתקדמים? אם אני פוליציסטית ובעיית הביוץ שלי נפתרה ע"י איקקלומין, אני יכולה להניח שזהו? תודה ובהצלחה לכולנו

3קטנה

New member
אין קשר כי שרשרתי

כאן נהוג לשרשר, כלומר לכתוב הודעה כתגובה להודעה אחרת כדי לא לפתוח הודעות חדשות ולדחוק הודעות של חברות אחרות. ולכן כתבתי: "נצל"ש" - הווה אומר - ניצול שרשור לצערי אין לי הידע לענות על שאלתך ומקווה שתמצא/י תשובה בהקדם. בהצלחה!

נועם@בת

New member
עדיף לא לנצל"ש

אני תמיד מקפידה להזכיר לשרשר, אבל משרשרים או להודעה קודמת שלך, או להודעה באותו נושא. לא רצוי לשרשר להודעה בנושא אחר כי אז קורה אחד מן השנים. או שאת לא מקבלת תשובה, או שאת מסיטה את הדיון מהשאלה המרכזית. לכן צריך לשרשר אבל ממש לא לנצל"ש. נועם

liraziv

New member
בעיקרון כן,

רק שאחרי כמה מחזורים של איקאקלומין, אם לא נקלטים, לא ממשיכים יותר, אלא עוברים לבדוק מה הסיבה לאי-היקלטות. גם אני חשבתי כמוך, הבעיה שלי הייתה שאין בכלל ביוץ ועכשיו שאני מזריקה גונל, יש ביוץ והכל תקין. אני במחזור שני של הזרעות ומקווה שלא יהיה צורך לעלות כיתה ל-IVF.

מם 1971

New member
לקטנה

ישנם ארבע סיבות מרכזיות לבעיות פוריות- שלוש סיבות הזכרת (הורמונליות, מכניות וזרע), הסיבה הרביעית הינה "בלתי מוסברים"- ז"א זוגות שכל הבדיקות שנעשו להם יצאו תקינות, אך עדין הם לא מצליחים להרות. איתור הבעיה , כמו שנעשה במקרה שלך, בהחלט יכול להוביל לפתרון מהיר ומוצלח ומקווה שכך יהיה אצלך.

נועם@בת

New member
לזה קוראים שאלת פרעושים וקרציות../images/Emo3.gif

לא מתכוונת להעליב חלילה, הרעיון הוא שאם מצאנו אצל הכלב פרעושים זה לא אומר שאין לו קרציות
. או במילים אחרות, אם הרופא מצא משהו זה לא אומר שזאת בדיוק הבעיה או הבעיה היחידה. פוליציסטיות רבות נכנסות להריון מבלי שתדענה שהן כאלה. כל מה שהן ידועות זה שמחזור שלהם לא סדיר, ולכן ההריון גם מתגלה בשלב מאוחר יחסית. במקרה שלהן הביוץ משובש אבל הביציות והזרע תקינים וכל העסק עובד כמו שצריך. אם הרופא אבחן אצלך שחלות פוליציסטיות, הוא יכול לשלוט על הביוץ. אבל זה עוד לא אומר לו שום דבר על איכות הביציות, על איכות הזרע, על מצב הרחם, על יכולת הקליטה של הרחם ועוד. כל מה שהוא יכול לעשות זה להביא אותך למצב ביוץ, ולקוות שבזה הבעיה תפתר. גם אני מקוה שבזה הביעה תפתר
. נועם

עוד כמה סיבות

קודם כל, לפעמים מגלים שמה שחשבו כפתרון בעית הביוץ איננו כזה. למשל, מגלים שבייצת, אבל הביציות לא בשלות (אופייני לשחלות פוליציסטיות). כמובן, שדברים מהסוג הזה ניתן לראות רק ב- IVF. אצלי למשל גילו שכל המערכת קצת עקומה, היו לי המון דימומים בתקופה שחיכיתי לבטא, למרות שהיו בפירוש רמות פרוגסטרון בשמיים. שנית, אפילו אם פתרו את הבעיה באופן מושלם, אבל הסטטיסטיקה עבדה לרעתך ובמשך כמה מחזורים לא נכנסת להריון, צריך להפסיק להשתמש באיקקלומין כי הוא ידוע כפוגע ברירית הרחם. לכן עוברים לזריקות. שימי לב שבשום אופן לא מושכים אותך יותר מאשר 6 מחזורים של איקקלומין, וגם זה גבול עליון. לסיכום, אם מתחילים בקטן ומגלים שזה לא הספיק לכניסה להריון, מתחילים להשתמש בארסנל יותר ויותר כבד, אולי מתוך הלחץ של המטופלות ואולי בצדק, כל מקרה צריך להשפט לגופו ובדיעבד (כלומר, אחרי שהושג הריון תקין אפשר לומר שהשיטה הזו היתה נכונה...). והכי חשוב, שיהיה בהצלחה במהרה

../images/Emo32.gifעוד שאלה...

כל פעם אחרי כישלון אני מתחילה לחשוב מה עוד יכול להיות לא בסדר, אני שייכת "ללא מוסברים" לכאורה הכל תקין הורמונים, ביוץ סדיר, דימום ללא כאבים, צילום רחם תקין, זרע מעולה. אתמול דיברתי בדמעות עם משפחתי על ה"למה" וכדרך אגב שאלתי את אמי אם היא לקחה תרופות כשהיא היתה בהריון איתי ומה מסתבר...אמא שלי היא אסטמתית קשה ובהריון איתי ב-1973 היה לה התקף מאוד קשה, היא היתה מאושפזת ממש בסכנה וקיבלה כמויות אדירות של סטרואידים לוריד. אולי משהיא יודעת אם זה יכול להשפיע על הפוריות שלי?

בוליקי

New member
גפן פוריה חמודה,

ה"למה" הזה הוא חלק בלתי נמנע מהמסע שלנו. בכל פעם שנעשה לנו עוול או אי צדק או סתם אנחנו חוות כאב מיותר, שב ה"למה" הזה ומרים ראשו. נכון, היום כולנו ריאליסטים ויש תשובות רפואיות ופיסיות להרבה שאלות, אז מה???? אני כותבת את דעתי האישית, אבל נראה לי שה"למה" מכניס אותנו לפעמים סתם למעגלים מיותרים ותסבוכות מיותרות שלא תמיד נדע איך לצאת מהם. במה יעזור לך עכשיו לדעת שאמא שלך לקחה סטרואידים, בלי בכלל שלחשוב שזה עלול לפגוע בעוברית שבגופה? אמא שלי היא ניצולת שואה ואני במפורש נושאת בנפשי את צלקותיה, מה אפשר לעשות עם זה? פעם גם אמרה מרצה באוניברסיטה שילדים להורים ניצולי שואה מתקשים להביא ילדים. אז מה??? לא הבאתי את הדוגמה שלי כדי שתחשבי שיש מקרים קשים יותר או פחות ואני לא באה למדוד סבל, אני פשוט חושבת שמותר לך לזעוק לשמיים "למה?" מתוך כאב, אבל אם התשובה אינה ברת תיקון, תניחי אותה בצד ותמשיכי קדימה. חוץ מזה, אני מבטיחה לך שבעוןד כמה שנים בתך תבוא אלייך בטענות על משהו שעשית לה ואפילו לא ידעת...

yonit7

New member
זה ענין די ברור שמגיע השלב

של הלמה ואיך וכיצד ולמה דווקא אני? לפי דעתי זה שלב חשוב בכל התהליכים הנפשיים שאנו עוברות - בכל אופן לי זה היה חשוב. כשאובחן אצלי האנדומטריוזיס לא הפסקתי לחפש חומר - קראתי כמו מטורפת בלי הפסקה , גמעתי וגמעתי כדי לדעת עוד. מצאתי באחת הפעמים מידע כי המחלה הינה תורשתית ואז פניתי להורים שלי לברר את הענין ובניתי לי אילן משפחתי כזה אבל אילן רפואי - חיפשתי דורות אחורה מי היה יכול להעביר לי דבר כזה זה נעשה אצלי אובססיבי. אמא שלי נכנסה להריון בלי בעיה והתאומה שלה אבל אמא שלהן גיליתי שהביאה אותן לאחר טיפולי פוריות - 12 שנה לאחר אחותן הגדולה.(מדובר על שנות ה- 50 בגרמניה) לנסוע לחפש מסמכי תיעוד אישפוזים בבתי"ח בגרמניה - של סבתא שלי קצת נראה לי מוגזם - אז הזנחתי את הנושא. אבל אין ספק שזה עולה הרבה פעמים וחיים עם זה כמו עם כל דבר אחר.

טוליקי

New member
שאלת הלמה באמת כמעט מעבירה אותי

על דעתי. אם העוברים יפים, לא מצאו אצלי שום בעיה ועברתי כבר IVF שנכשל איך יכול להיות שנכשל ? וגם אני הולכת אחורה ולאמא שלי לקח כל פעם בסביבות שנה להכנס להריון ולסבתא שלי לקח שנים ודודה של סבתא שלי בכלל לא הצליחה להכנס להריון ועוד ועוד מה שבטוח אם למישהו היתה כוונה שאני יעשה חשבונות עצמיים ויתקרב לאלוהים הוא בדרך הנכונה אני כבר עושה מדיטציות, קוראת תהילים ועושה חשבונות נפש עמוקים אפילו להיפנוזה עצמית הגעתי ויש לי הרגשה שאני כבר היסטרית מדיי ואולי זה זמן טוב להכנס לאפטיות זהירה

סביון1

New member
אני דוקא חושבת שזאת שאלה שראוי

לשאול את הרופא המטפל. אולי דרך המידע על אמא שלך יאבחנו את הבעיה? זה לא ענין של עיסוק ברגשות, זה ענין של חיפוש הסיבה לאי הפוריות.

למעלה