פליטה דמית

פליטה דמית

היי . ילדתי לפני 6 שבועות ואני מניקה הנקה מלאה ללא תוספות של תמ"ל ומהרגע הראשון היה לי בעיות בשד אחד (מאד כאב בזמן הנקה וגם אחרי הנקה) אח"כ גיליתי שבכמה פעמים שהנקתי מהצד שכואב התינוקת פולטת דם . היתי ביעוץ הנקה והסבירו לי וזה התחיל להסתדר קצת והיום שוב פעם זה קרה למרות שבזמן ההנקה לא חשתי בכאב אלא רק לאחר שסיימתי הרגשתי קצת צריבה מהפטמה . זה ממש מתסכל ומלחיץ.יש לציין שילדתי בשבוע 36 במשקל 2.5 ק"ג והיום היא כבר 3.750 . קשה לה לפתוח פה גדול וגם כשזה קורה היא מתעייפת מאד מהר ולאט לאט סוגרת ואז שוב כואב ואני נאלצת לנתקה מהשד לפעמים גם 4 פעמים בהנקה. תודה . ריקי.

פליטה דמית

הי ריקי! את מתארת פליטה דמית לאחר הנקה וגם כאב בשד, זה יכול להיות דם שלך שהתינוקת יונקת מהפצע בפטמה. פעמים רבות זה קורה באמת בגלל תפיסה לא לגמרי מדויקת. זה עובר כמובן כשהתינוק פותח יותר טוב את הפה, או כשהפה שלו גדל והוא מכניס יותר מהחלק התחתון של ההילה לפה אפילו בלי להתכוון. את מתארת פה תינוקת שנולדה די קטנה ובתחילת חודש תשיעי, את אלה לעיתים יותר מאתגר ללמד לתפוס... אני מזכירה לך שיש לנו 2 סוגי נוזלים בגוף- דם ופסולת (שתן) וכנראה שעדיף לנו שהחלב לא יווצר משתן...
אנו יודעים כי חלב אם הוא דם שעובר תהליך בו המוח שלנו שולח לו פקודה להלבין (דמייני את המוח שלנו שולח לשד אקונומיקה ברוח הימים הללו שלפני פסח...
סתםםםםםםםם )ולקבל עוד חומרים שיהפכוהו למזון לתינוקת שלנו. כך שבכל מקרה הפליטה המעידה על בליעה של מעט דם מהפטמה שלך אינה מזיקה לתנוקת שלך. ציינת כי יועצת הנקה ראתה את התפיסה שלך, האם תוכלי להראות לה שוב את המצב? בינתיים את כבר אמא מנוסה וטוב את עושה שאת מנתקת את התינוקת מהשד בכל פעם שאת יודעת שהתפיסה לא 100% ,עדיף כך מאשר לסבול ולהחמיר את מצב הפטמה. חיבוק גדול ! אפי נבו כהן מדריכת לה לצ'ה

שנת לילה

קודם כל תודה על התשובה המהירה והמפורטת . שנית אני קוראת כאן את כל ההודעות ונדהמת לגלות שיש תינוקות בני שלושה חודשים שיש יותר מ3 שעות בלילה . אצלי עדיין בקושי יש שלוש שעות בין הנקה להנקה ועברו כבר 6 שבועות .

אולי בתינוק הבא

יש תינוקות בני 3 חודשים שישנים לילה של 6 שעות, ויש תינוקות בני 3 שנים שעוד קמים בלילה. כל תינוק עם מנגנון השינה שלו (זה לפעמים תורשתי, אז תשאלי את הסבתא). אורית מדריכת לה לצ'ה

פליטה דמית

בבוקר היא פלטה דם כמו שכבר כתבתי קודם ולכן הנקתי אותה במהלך היום רק מצד אחד על מנת לתת לשד להבריא. קצת לפני כשעה הנקתי אותה שוב מהצד הפצוע אך לא היו לי בכלל כאבים להיפך שנינו היינו מאד נינוחות אבל.... כשהיא סיימה שמתי לב לטיפת דם אצלי על הפטמה וכן אצלה על השפתיים . ו10 דקות אח"כ כבר החלה פליטה דמית רצינית מאד ומד מלחיצה . יש לציין שבגלל שהינקתי רק בצד אחד כנראה שלא היה לי מספיק חלב והיא דרשה לינוק כל שעה . אני לא יודעת מה עוד אפשר לעשות בקשר לזה .

פליטה דמית

האם שאבת היום מהצד הפצוע? עם איזו משאיבה? אולי המשאבה פצעה אותך? כדאי לך לנסות לשאוב ידנית (זה לפעמים לוקח כמה נסיונות עד שמוצאים כמות גדולה), ולראות אם זה מאפשר לפיטמה להחלים, אם את בוחרת שוב לא להניק מהצד הזה. אם את מניקה רק מצד אחד, זה הגיוני שתירצה לינוק לעיתים קרובות. את יכולה לתת לה את החלב שאת שואבת מהצד השני. אם עדיין יש דימום בעוד כמה ימים, מאוד כדאי לחזור ליועצת הנקה. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

פליטה דמית

היי אורית אני שואבת עם ספקטרה ודווקא כשאני שואבת אז לא יורד לי דם וכמו כן גם היא לטא פולטת דם .ואף אין לי כאב בחזה . אבל כשהיא יונקת (לא תמיד) מצד זה אז נוצרות בעיות. תודה ובוקר טוב .

כדאי להראות ליועצת את התפיסה

הי ריקי! נשמע לי שכדאי ליועצת לראות אותך שוב. אפי נבו כהן מדריכת לה לצ'ה

צואה כהה

לאחר הפליטות הדמיות, החלפתי לה טיטול ונדהמתי לגלות כי הצואה כמעט שחורה(זאת פעם ראשונה שהצבע כזה - בד"כ הוא צהוב חרדלי). האם יש קשר?

למעלה