פליז עזרה

גלוש45

New member
פליז עזרה

שלום רב, במסגרת קבלת שבת הנהוגה אצלנו במשרד, עליי להכין איזושהי פעילות של כ- 15 דק' (גמיש) שתעורר עניין וכייף. מדובר בצוות של 15 עובדים. חשבתי על חבילה עוברת .. רק אין לי כיוון מה לכתוב במשפטי המשחק. אשמח מאוד לרעיונות..למשחק הנ"ל או כל רעיון אחר. תודה, גל

תלוי...

מה רמת הקרבה וההומור שיש בד"כ במשרד. בכל מקרה, אפשר לעשות בכל פתק משימה כלשהי, כמו למשל משחקי ילדות- מי שמקבל את המשימה צריך למצוא סוכריה בתוך קמח וכאלו, או/ וגם דברים ל"מבוגרים"- כמו חידות הגיון, להעביר פתגם או סיטואציה מהמשרד בפנטומימה ועוד. אפשר גם לעשות בכל פתק מילה או נושא, ואז תחרות של שירים- מי שמנצח הוא זה ששר אחרון. אפשר גם לקחת את זה לכיוון של שיחה, למשל משפט: "הכי שימח אותי השבוע ש..."- וכל אחד משלים בתורו.

גלוש45

New member
תשובה

לצערי, אין קרבה ואין הומור במשרד . זו הבעיה . (גם אם יש זה לכאורה) הפעילות של קבלת השבת היא משהו חדש והיא אמורה להיות חלק מהעניין של לגבש וליצור איזשהו משהו שייצור אווירה יותר טובה וקרובה בין האנשים

KarinDi

New member
אם זה המצב...

שאין הומור וקרבה, אני חושבת שכדאי להתחיל ממשחק של היכרות עמוקה יותר. 1. אפשר לעשות מעגלי שיחה - יוצרים ממעגל פנימי ומעגל חיצוני, והם עומדים עם הפנים אחד לשני. שמים מוזיקה, כל מעגל מסתובב לכיוון אחר ואז עוצרים את המוזיקה. המעגלים נעצרים, כך שכל אחד מהמעגל הפנימי עומד מול מישהו מהמעגל החיצוני. נותנים נושא לשיחה וכל זוג מדבר עליו, עד שמתחילים שוב את המוזיקה (ועוצרים שוב וכו', עד שנמאס). הנושאים יכולים להיות: איך הגעתי לעבודה, המשפחה שלי, דברים שאני עושה בזמני הפנוי, שאיפות, הבית שלי וכו'. 2. על אותו רעיון- שעון פגישות. מחלקים לכל אחד ציור של שעון. מסתובבים בחדר וקובעים פגישות לכל שעה ושעה. אח"כ המנחה מכריז: "עכשיו השעה 14:00" ואז מתחלקים לזוגות לפי הפגישות שנקבעו מראש. נושאי השיחה כמו במשחק הקודם. 3. משחק קצת יותר הומוריסטי: מכינים שאלון מצחיק, כמו "אם הייתי חיה, איזו חיה הייתי?", "איך ההורים שלי קראו לי כשהייתי קטן" ועוד. כל אחד מקבל שאלון, כותב את שמו בראש הדף ומעביר למי שיושב מימינו. מי שמימינו עונה על השאלה הראשונה, בהתאם למי ששמו כתוב בראש הדף, ומעביר הלאה. זה שאחריו עונה על השאלה השניה לגבי מי ששמו רשום בראש הדף וכן הלאה...כשהשאלון חוזר לבעליו המקוריים מקריאים את התשובות בקול רם. יוצא מתחיק...

למעלה