פליזלין דו צידי

פליזלין דו צידי

אני מנסה לעשות שטיח לאמבטיה,
ורציתי לחבר אליו אפליקציות.
יש לי פליזלין דו צידי, גיהצתי אותו לבד (מהצד הדביק) ציירתי וגזרתי.

אבל אני לא מצליחה לקלף את הצד השני כדי לגהץ את האפליקציה לשטיח עצמו.
למשהו יש רעיון למה, או איך ממשיכים מכאן בכל זאת?

עירית32

New member
קודם לגזירה

מתחילים קילוף קטן (לשחרר קצת בתוך קו הציור) ורק אז גוזרים , כך יש במה לאחוז כדי לקלף את הנייר.
כדי להמשיך מכאן את יכולה לנסות לחתוך את הנייר בזהירות עם פורם או סיכה - לנקב רק את הנייר ולהשחיל בין הנייר לבד כדי לשחרר קצת

את אומרת שהוא דו צידי אבל מתארת שהדבקת

מהצד הדביק. ז"א שהצד השני אינו דביק?

אם הדבקת את הפליזלין לבד, לא משנה אם לא ניתן יהיה להדביק את הצד השני לשטיח, פשוט לחבר בתפירה לשטיח סביב האפליקציה .

בהצלחה!

אריאלה

זה לא הקטע של פליזלין דו צידי?

שצד אחד דביק, מגהצים לבד, ואז מציירים, ומורידים את הנייר מהצד השני?

אחרת למה להשקיע בדו צידי, ולא להשתמש ברגיל שהוא הרבה יותר זול?

זה כזה כיף!!!

עשיתי פרחים מבד, ותפרתי אותם מסביב לבד של השטיח.
עכשיו הוספתי גבעול ירוק, ועלים (עם תכים מתאימים)
ומאחר שסוף סוף לא התעצלתי וגהצתי פליזלין לפני שהשתמשתי בתכי רקמה, זה גם תפר חלק בלי להתתקע.

אני ממש מבסוטה.

(והולכת לנקות במקום להציף את הפורום)

שש שבע

New member
תציפי ובתמונות, בינתים מילים כמו חול ואין מה

לאכול, אז יאללה,

הנה השטיח

לא השקעתי בעיצוב,
ועוד לא תפרתי מסביב כדי שהמגבת שמתחת לא תציץ,
אני קודם רוצה לדעת אם זה אכן יעיל כשטיח לאמבטיה.

איך מבדילים בין פליזלין דו צדי לחד צידי?

קניתי משני הסוגים לפני שלושה חודשים.

היה לי בראש שפליזלין מסויים הוא החד צידי, אבל התקשתי לפתוח אותו כמו שכתבתי למעלה.
עכשיו - באתי להשתמש בשני, וראתי שהוא קטן הרבה יותר ופתאום אני חושבת שמאוד יכול להיות שהוא הפליזלין הדו צידי (כי לא נראה לי הגיוני שקניתי חתיכה גדולה מהיקר וקטנה מהזול. לא מתאים לי לעשות את זה. )

הראשון - יש לו צד אחד של קו רשת מבריקים.
השני- נראה כמו טפט שקוף אבל יותר דק.
הראשון עבה יותר מהשני.

שש שבע

New member
הדוצדדי, גם יותר יקר, וגם יותר צר

יש לו שכבת ניר שצריך לקלף,
חד צידי, אין.

אז מצאתי פנטנט...

מסתבר שהסיבה שלא הצלחתי לקלף את הנייר היא - שהשתמשתי בחד צדדי כשחשבתי שאני משתמשת בדו צדדי.

עשיתי מה שכתבו לי פה- וקילפתי את הנייר בעזרת סיכה (מה שאומר בעצם שלא נשאר נייר על הבד, רק שכבת הדבק.
וגיהצתי את זה לבד השני.

בעצם- פיליזלין חד צדדי נתן לי את מה שרציתי - להדביק קודם לבד של האפליקציה, לצייר עליו, ולהדביק לבד השני.

ומאחר שפליזלין חד צדדי עולה 3 שקלים ודו צדדי 20 שקל, זה גילוי משמעותי שיאפשר לי להשתמש באופן חופשי בפליזלין ולעשות מלא אפליקציות,
מה שלחלוטין ישדרג את חווית התפירה- לאור העובדה שכל נושא שילובי בדים מחרפן אותי (אם אין התאמה מדוייקת בעיני אני פשוט לא עושה את הבגד)
אני אוכל לקנות מלא בדים חלקים בצבעים שונים, ולעשות אפליקציות.
ויחד עם העובדה שאני לומדת לשלוט בנושא של ריקמה עם המכונה (מסתבר שמה שעשה לי בעיות זה שתפרתי בתך רקמה כמו שתפרתי בתך ישר- הנחתי למכונה לעשות מה שהיא חושבת, ובתך רקמה זה לא עובד, צריך למשוך/לדחוף בעדינות את הבד) יתן לי סוף סוף עבודות יפות ולטעמי בלי להשתגע עם מציאת בדים ולשילובם בדיוק כמו שאני רוצה.

עירית32

New member
לדעתי שניהם דו צדדי

ישנו סוג של פליזלין דו"צ שהדבק שלו נראה כמו רשת יתושים קצת (ואז ניתן להבחין בו דרך בדים מסוימים) וישנו סוג שהרשת יותר עדינה והטובים שביניהם נראים כמו נייר עם מרקם מחוספס בצד אחד. אם הצלחת להפריד ע"י סיכה אז לא נראה לי שהפליזלין היה חד צדדי - פליזלין חד צדדי אמור לתת הקשחה מסוימת ויציבות לבד ולא לשמש רק כדבק, כך שאמור להיות יציב גם בכביסות.

בדקתי את העניין

זה לא פליזלין דו צידי. זה פליזלין נייר חד צידי (זה שעולה בערך 3 שקלים למטר)

קילפתי את כל הנייר, באופן עקרוני לא נשאר כלום על הבד, אבל כבר התקשה, והצלחתי לגהץ את האפליקציה לבד השני,
זה בטח לא יחזיק בכביסה, אבל זה הספיק כדי שאוכל לתפור את האפליקציה בנוחות.

טרהקוטה

New member
אני לא בטוחה למה את מתכוונת ב"רקמה",

אבל אם את מתכוונת לעשות רקמה חופשית עם המכונה את חייבת להוריד את השיניים, שלא יקדמו את הבד, ואז להנחות אותו לאן שאת צריכה.

זה לא רקמה חופשית - ומנצלת לשאלה-

אלא שימוש בתכים דקורטיבים.
הבד מתקדמת ישר וקדימה, אבל המחט חוזרת אחורה או זזה כדי ליצור את התכים הדקורטיבים (עשיתי כך גבעול, ועלים)

כשלא הנחתי את הבד (כמו שאני עושה בתך רגיל) ,לפעמים המכונה הצליחה לתפור לבד, ולפעמים לא. (אני מניחה שזה תלוי באיך בדיוק הבד ישב) כשהיא לא הצליחה, היא תפרה במקום, מה שגרם לחוטים להתקע.
עכשיו אני מתחילה ללמוד את הקצב שבו צריך לשלוט בבד.

וסתם מעניין אותי לדעת-
האם בכל המכונות בתך ישר המכונה בעצם תופרת בלי צורך להנחות את הבד (אני רק מיצבת אותו, ובאופן עקרוני אפשר ממש לא לגעת בו) ?

שרון 115

New member
אף עפם לא הצלחתי לתפור ככה. גם עם רגל חופשית

פשוט לא מצליח לי...........
יש טיפים?

טרהקוטה

New member
כן, בכל מכונה.

למעלה