פליזז תרגיעו אותי!!!

amitk80

New member
אשחר יקירתי

תגידי לאמא שלך שכל נושא הצבא לא יסגר השבוע ושתשכח מזה. במקרה הטוב את תהיי במצב טוב אם עד סוף כיתה י"ב תקבלי זימון לועדת מתנדבים. הצבא עובד לאט.

המרחפת

New member
למה הוא עובד לאט?

את זה עוד תלמדי על בשרך. הצבא הוא מערכת גדולה המופעלת ברובה על ידי אנשים שאינם מאד מיומנים/ שלא מאד מאד אכפתיים כלפי עבודתם/ ובמקרה הטוב, אכפתיים שקורסים תחת עומס עבודה. כל מערכת גדולה היא גם מסורבלת ודורשת בירוקרטיה וזמן. אני חושבת שעמית קצת מגזים בהערכת הזמן שלו, ואולי זה היה המקרה הפרטי שלו. אני פניתי למדור פרט (משמע, תחילת תהליך ההתנדבות) בדצמבר של כיתה י"ב, בסוף יוני התהליך הושלם וביולי התגייסתי. תהליך התנדבות עד לאישור התנדבות לוקח כ-5 חודשים לפחות, לרוב זה אורך 7-8 חודשים ובמקרים מיוחדים (מחלות פרטניות ומוזרות, אישורים שמתעכבים) אז הוא מתארך.

amitk80

New member
האמת שזה לקח זמן

לקח לי הרבה זמן אולי בגלל לשכת גיוס חיפה. רק בדצמבר של יב דברים התחילו לזוז. אשחר תוסיפי לכך את העובדה שהטיפול בבקשה שלי לקח קצת זמן כי התנדבתי לאחת מהיחידות של מודיעין וזה לוקח זמן. למה הצבא עובד לאט? מרחפת הסבירה את זה די טוב. אנשים לא מקבלים משכורת גבוהה (בקושי 350 שקל) ולכן לחיילים אין שום סיבה להשקיע בעבודה שלהם. הם לא מתוגמלים בצורה ראויה. מעבר לזה שיש הרבה סחבת ובירוקרטיה כיוון שזאת מערכת מאד גדולה.בכל ארגון חייבת להיות בירוקרטיה ובצבא זה אופייני כי צריך משמעת חזקה. יש הרבה מאד חוקים בצבא שהם כאלו מפגרים.

אשחר 1

New member
ההסבר נראית לי לא קשורה

מצד אחד, אני אומרת שאמי רוצה לסגור את העניינים שקשורים לצבא ונראה לי שזה טוב, בגלל שחברתי תבוא אצלי לישון ויש לי שיעור נהיגה.... אני בחופש מביה"ס... ואני רוצה לנצל אותו לאחר שהתרוצצתי בדיקה אחרי בדיקה בשביל צבא וזה נמאס לי ונראה לי רעיון טוב ההחלטה של אמי. מצד שני, אני הבנתי מהסבר של המרחפת, שהצבא בקושי זז, אבל זה לא אומר שעליי לא לסגור כבר השבוע בגלל שבסוף החודש יש לי צו התייצבות ואני רוצה שהכל יהיה מוכן ומוזמן זאת דעתי ואין ל מה להתווכח
22רכה nWXר...

Kanish

New member
לדעתי לא היתה כוונה להתווכח עם דעתך :)

אבל בשביל לסגור דברים עם הצבא צריך שהצבא גם כן יסגור דברים איתך וזה נדמה לי סיפור אחר, כפי שעמית והמרחפת ניסו להסביר...

המרחפת

New member
אני חוששת שיש כאן חוסר הבנה לגבי הביטוי

אשחר, אחרי ההודעה הזו אני חושבת שמה שאמא שלך מתכוונת בביטוי "לסגור את ענייני הצבא" הוא לסיים את כל הנדרש ממך לקראת הצו הראשון (שאלון רפואי מרופא המשפחה, אודיוגרמה עדכנית, טופס מרופא א.א.ג על השתל). את זה באמת אפשר לעשות עוד השבוע ואני בדעה של אמך לא לדחות. אי ההבנה הייתה שאנו פירשנו את הביטוי כלסגור את כלל תהליך הפטור (עניין של כחודשיים שלושה) ותהליך ההתנדבות (מינימום חמישה חודשים החל מכיתה י"ב). האם קלעתי לעניין? השבנו הכל למקומו בשלום?

אשחר 1

New member
בדיוק

זה מה שאני התכוונתי לסגור, לסיים דברים הדרושים לקראת הצו הראשון ולא תהליך התנדבות

למעלה