פליזז תרגיעו אותי!!!

אשחר 1

New member
פליזז תרגיעו אותי!!!

בסוף החודש יש לי צו התייצבות בצה"ל, אני בסה"כ בת 17 ואני לא יודעת האם אני חייבת לומר שאני לקוית שמיעה ועברתי ניתוח שתל שבלול? ואילו מבחנים אני צריכה לעבור ואילו בדיקות רפואיות עושים לטרם מתגייסים?

המרחפת

New member
קודם כל להרגע....

לגבי הדיווח על השתל- חובה לדווח. הרופא שלך צריך לחתום על שאלון רפואי ואין מצב שהוא לא כותב את זה בשאלון. לגבי המבחנים והבדיקות, ממליצה לקרוא את המאמר הנ"ל, הוא אמנם קצת מיושן ויש דברים שהשתנו מאז אך בבסיסו דברים הם אותם הדברים. בשביל לדעת מה הבירוקרטיה העדכנית למתנדבים, כדאי להכנס לפורום "התנדבות לצה"ל", כאן בתפוז.

אפשר לקבל תשובות ממדריכי "שמע"

האם את הולכת לשמע? מורת שילוב בבית הספר יכולה להפנות אותך. גם בבתי הספר בהם יש שילוב כיתתי כמו יהוד ויגור יש הכנה מסודרת לצבא. בעיקרון מירידה של מספר דציבלים מסוים לא חייבים גיוס ואפשר להתנדב (ולהתנדבות יש כל מיני יתרונות, למשל לא עושים תורנויות). אי אפשר לא לספר...זה בטוח בהצלחה חדוה

amitk80

New member
עדיף להתנדב לצבא

אם יש אפשרות להתנדב לצבא יש לזה הרבה יתרונות: 1. אתה לא מטופל על ידי הרופא של הצבא אלא רופא אזרחי שיכול לתת גימלים בצורה יותר חופשיה. אם נמצאים בבסיס וההרגשה ממש חרא אז תמיד אפשר ללכת לרופא צבאי אבל עדיף כמובן רופא אזרחי. 2. מקבלים משכורת כמו שאר החיילים 3. לא מבצעים תורניות אלא אם זאת תורנות מבצעית במסגרת התפקיד 4. מתייחסים אליך אחרת. פחות עושים בעיות ויותר קשובים לבעיות של החייל יצא לי להתנדב ביחידה מבצעית והיחס היה סביר. אם תרצה/י עוד פרטים דבר/י איתי. בהצלחה, עמית

אשחר 1

New member
עמית, יש לי שאלה...

בבדיקות רפואיות עושים לכל לקוי שמיעה בדיקת שמיעה או רק מגישים את בדיקת השתל והם בוחנים בזה? גם עושים בדיקת משקל גובה וראייה ומתי מקבלים חיסונים? לפני הגיוס\התנדבות או אחרי? תודה אשחר (אני בת)

המרחפת

New member
לא עמית אבל...

בדיקת משקל/ גובה/ ראיה/ עיוורון צבעים: בצו הראשון. חיסונים: ביום הגיוס. בדיקת רופא אא"ג: כאמור זו לא בדיקה שעושים לכלל המלש"בים (מועמד לשירות ביטחון) אלא רק לאלו שנדרשים לבדיקה הזו. מגיעים עם עותק של אודיוגרמה (שישאר אצלם), אם יש צורך, במסמך מהרופא שלך שמעיד שעברת ניתוח שתל (כנ"ל עותק), הוא מעיין במסמכים, משווה לתעודת הזהות שלך ועד כמה שזה נשמע מטופש: מביט לתוך האוזן. ממליצה לבוא עם כל המסמכים הנ"ל כבר לצו הראשון, גם אם לא יבקשו אותם באותו יום- אם כן יבקשו ובמקרה הרופא אא"ג יהיה שם, חסכת לך יום טיול לבקו"ם.

Kanish

New member
יהיה בסדר

גיוס או התנדבות - בצבא כן משתדלים להתאים את האדם לתפקיד הנכון. מה שנכון, משתדלים יותר עם המתנדבים :) לאור שאלתך אם לומר או לא לומר לרופא הצבאי שיש לך שתל וכו' - א' - ברור שחובה לדווח, אבל - ב' - אולי תעשי עבורנו ניסוי קטן, אם מתחשק לך כמובן. למה שלא תנסי לראות אם הרופא ישים לב למכשיר השמיעה ויגיד משהו. אם הוא בכל זאת יפספס כמובן עלייך לשאול לפני שאת הולכת "האם רשום שיש לי שתל שבלול?" אבל אני מאוד סקרנית לדעת אם יטרח לומר משהו בעצמו. לא נראה לי סביר שיפספס דבר כזה, בכל זאת זה גלוי לעין בצורת המכשיר החיצוני. ג' - והכי חשוב, בהצלחה במשרד הגיוס!

אשחר 1

New member
תודה שהבהרת כמה דברים!

איך הרגשתם שבאתם ללשכת הגיוס כדי לעבור אימות נתונים, מבחנים ובדיקות רפואיות? זה מלחיץ או זה שום דבר?

תהליך הגיוס- לאשחר

אמנם אני "עתיקה" , עברתי את הדברים לפני יותר מעשרים שנה, אך אני מבקשת להגיד מספר מילים: קראתי את המאמר שנתנו לך בקישור והוא מסביר בצורה בהחלט ברורה את הדברים. לפי מה שכתוב שם, לא עושים בדיקת שמיעה בלשכת הגיוס, מבקשים ממך את האודיוגרמה שלך בתהליך הועדה של רופאי האא"ג. בתקופתי הדברים היו שונים, שכן היה איזה נוהל שגרתי שכל מלש"ב עבר רופא עיניים ורופא אא"ג בצו הראשון. איך שרופאת האא"ג ראתה אותי, היא רצה לאיזה ממונה ששלח אותי הבייתה וסרב לתחנוני לסיים את הצו הראשון כמו כולם. את ההליכים שחסרו לי אז (בחינה פסיכוטכנית) השלמתי מאוחר יותר בתהליך להתנדבות כשהבהרתי שאני מבקשת להשלים ממש את כל הבדיקות כמקובל. אני לא ממליצה להעלים את עניין השתל כלל ועיקר גם אם לא רואים אותו (שיער ארוך וכו') וגם אם את מתפקדת נפלא ו"לא מרגישים". הצבא אינו יכול, עם כל הרצון הטוב, להיות "תוכנית כבקשתך" ולא פעם אנשים נשלחים לתפקידים על פי צורכי המערכת באותו הרגע. אין אפשרות להתייחס לכל פרט ופרט אישית, אלא אם ידועה התווייה מאוד ברורה מראש לגבי אדם מסויים (מתנדב וכו'). אם יודעים שאת לא יכולה להיות קשרית או מרכזנית או שאסור לך להיות במקום עם רעש מוגבר (תותחנים וכו'...), אזי לא ישלחו אותך לכך - אבל הם צריכים לדעת!! ולסיום אישי - אני הייתי מתנדבת, שירתתי שנתיים מלאות (בשנים 1983-1985) ואני שמחה על כך. נכון, אין גן של שושנים, יש הרבה צמחים דוקרניים בדרך, אבל זה כדאי, שווה וחשוב. בהצלחה ואל תחששי, לא אוכלים שם אנשים, רק קופסאות עם לוף (אלא אם כבר יש משהו אחר בינתיים)...ליריתוש.

amitk80

New member
אזעקת הרגעה לאשחר

היי אשחר, מה נשמע? אני ראשית כל חייב לציין כי אני התנדבתי בגלל מגבלות ראיה ולא מגבלות שמיעה. קשה לי לענות על דברים הקשורים לבעית שמיעה. אני אעשה לך קצת סדר. אני כבר לא זוכר אם בדקו לי את הראייה אבל אני הצהרתי להם בצורה חד מפורשת שיש לי בעיות ראיה ואני חושב שהבאתי להם את כל החומר עם בעית הראיה שלי. אני לא הסתרתי מהם את זה כי אין טעם בזה. אני יודע על חבר'ה שהסתירו את בעית הראיה ובסוף שמו אותם בתפקיד שלא התאים להם. זאת לא חוכמה לעבוד על הצבא כי בסוף מי שידפק זה אותו חייל. תצהירי בצורה חד משמעית שיש לך בעיות שמיעה ושאת עם שתל. ממה את מתביישת? את אדם כמו כולם רק שיש לך בעיות שמיעה. ביג פאקינג דיל! בעיני כאדם שומע את אדם רגיל לכל דבר. במידה ותקבלי תעודת פטור תפני שוב ללשכת הגיוס באיזור שלך (מאיזה איזור את?) ותשלחי להם מכתבים (צריך כמה כי לא תמיד הם מתייחסים לזה מיד) ותדרשי להתנדב. רצוי שתעשי את זה לפני כיתת י"ב כי אלו תהליכים שלוקחים הרבה מאד זמן. הצבא זז נורא לאט. רצוי להתחיל עם זה כמה שיותר מוקדם. במהלך התהליך ישאלו אותך מה את רוצה לעשות, למה ללכת לשרת למרות שאת לא חייבת, האם את רוצה שירות קרוב או רחוק מהבית. אני ממליץ לך לבקש להיות בבסיס שאת יכולה לישון בו אבל גם לצאת הביתה. עצמאות בזמן הצבא היא דבר מאד חשוב. כדאי שתשני בבסיס כדי שתכירי קצת אנשים ותצברי את התחושה שלצאת מהבית. אני לא אומר שיהיו לך חיים קלים בהתחלה כי המעבר מהתיכון לצבא למישהו עם מגבלות זה משהו כזה. תמיד תדעי להסביר מה את צריכה ומה בעית השמיעה שלך. אל תסתירי את זה. בהתחלת השירות קצת הסתרתי את זה ולא ידעו איך להתמודד איתי. רק לאחר שעברתי תפקיד אחרי שפניתי אישית למפקד היחידה שלי (לאחר שמרחו אותי במשך 7 חודשים) סיפרתי על הבעיה שלי וידעו איך לעזור לי ולאכול אותי. אני אספר לך שלמרות המגבלה שלי קיבלתי תעודת הצטיינות מבסיס של 800 חיילים (שהיה פרוס בכמה מקומות בארץ). אם מתאמצים ומדברים אז אין דבר העומד בפני הרצון. אם יש לך עוד שאלות את יכולה לפנות אלי ואני אנסה לעזור לך. שיהיה לך המון בהצלחה! לילה טוב ושבוע טוב, עמית

אשחר 1

New member
הא... כנס

שלומי בסדר גמור אבל קצת לחוצה... ואתה? לא ידעתי שהתנדבת בגלל הראיה הלקויה, חשבתי שהתנדבת כמו כולם, לקוי השמיעה... התבלבלתי אתה אומר לי שכדאי לי להצהיר בהתחלה שאני לא שומעת ויש לי שתל כדי שהצבא ידע מה לעשות איתי? אני מאזור השרון אבל זומנתי ללשכת הגיוס בתל-השומר, אני צריכה לקבל פטור? אם כן לכמה זמן? (לידיעתך אני תלמידה העולה לכיתה י"א), "רצוי שתעשי את זה לפני כיתת י"ב כי אלו תהליכים שלוקחים הרבה מאד זמן. הצבא זז נורא לאט. רצוי להתחיל עם זה כמה שיותר מוקדם." זאת אומרת שהתחלתי עם התהליך בזמן טוב? בקשר לבסיס, יש לי עדיין זמן להחליט אבל זה נראה לי רעיון טוב, ויחידות אני בחורת איפה אני רוצה לשרת או שהם מחליטים בשבילי? תודה שהכנת "אזעקת הרגעה" בשבילי ומצטערת שהצפתי לך הרבה שאלות אבל אני רוצה לחוש מלאת בטחון וללא חשש... ושוב המונמון תודות! לא יודעת מה אעשה בלעדיך! אשחר

המרחפת

New member
יש כאן טעות קטנה

את הצו הראשון וקבלת הפטור אכן רצוי לסיים כמה שיותר מהר, וכבר בכיתה י"א. אבל בניגוד למה שעמית אומר, פשוט אי אפשר להתחיל את תהליך ההתנדבות לפני כיתה י"ב. הוא כן צודק שכדאי להתחיל מוקדם, והכי מוקדם שאפשר זה חודש ספטמבר של כיתה י"ב. הפטור תלוי ברמת השמיעה שלך, פעם היו נותנים פטור לצמיתות, כיום מדברים על פוריל חדש שבו גם חרשים יקבלו פרופיל 35 (בקטע הספיציפי הזה פורום התנדבות לצהל שהמלצתי עליו בעבר ידעו לענות את הפרטים המעודכנים. עכשיו, אני מקווה שתפנימי את המסר בקרוב שלא רק שכדאי לך להצהיר על השתל, חובה עלייך להצהיר על בעיית השמיעה ועל הניתוח שעברת. זה ממש ממש לא נתון לשיקולך ולבחירתך.

המרחפת

New member
או, זו כבר שאלה מאד סובייקטיבית....

להרבה בני נוער קבלת צו ראשון היא דבר מרגש, אבל המבחנים עצמם מאד מתישים. בסה"כ יש כאן משהו מאד ייחודי של כניסה לתוך חוויה כל- ישראלית, כמו כן להתחיל לראשונה לחשוב על שיעור קטן באזרחות- אני מול המדינה, מה היא נותנת לי ומה אני נותן לה. יש קטעים קצת מלחיצים (בדיקה רפואית מול רופא זר, או המבחן הפסיכוטכני שאפשר לעשות אותו רק פעם אחת), אבל מעבר לזה זה רק יום שצריך לבוא אליו עם המון המון סבלנות (וכדאי גם סנדביץ').

Kanish

New member
יותר לי להוסיף

שעדיף יותר מסנדביץ' אחד? זה יכול לצאת יום מאוד ארוך... מנסיון, אין מה להלחץ. היום הראשון לא קובע כ"כ הרבה, במיוחד לא אם בסוף את מתנדבת ולא מגוייסת. נדמה לי שכן שאלו אותי כבר ביום של הצו הראשון אם אני עומדת להתנדב או לא, אז אמרתי להם שכן ושאלתי אותם מה יקרה ומתי. אני לא יודעת אם מי שתתפסי שם יידע לענות לך על שאלות הקשורות בהתנדבות, אבל את כן יכולה לנדנד להם עד שייתנו לך כתובת ספציפית לפנות אליה בכל הקשור להתנדבות (ושבפנייה אליה את יכולה לנדנד אם לא תקבלי מה שהבטיחו בזמן, מבחינת זימון לראיונות וכו' כחלק מהתהליך).

amitk80

New member
תשובות לאשחר

היי אשחר, הנה אני אענה לך על עוד כמה שאלות. אם את עכשיו עולה לי"ב והתחלת את התהליכים האלו טיפה לפני כן את במצב טוב. חשוב להתחיל עם ההליך ההתנדבות בתחילת כיתה י"ב כדי לתת לצבא זמן להערך. לוקח להם זמן עד שהם עונים למכתבים ובכלל זזים. לצערי אם כל זה שהצבא שלנו הוא צבא חזק הוא עובד נורא לאט ועושים שם המון שטויות כי אנשים מתחלפים בתדירות גבוהה ולא כל כך מגדילים ראש. זאת בעיה בכלל שלנו כחברה. בגדול את מבקשת מהצבא את התפקידים שאת רוצה לעשות. חשוב מאד שתצייני את זה בריאיון האישי שיעשו לך בלשכת גיוס וחשוב מאד שתראי שאת מאד רוצה להתנדב ותזייני להם קצת במוח כמה זה חשוב לך להתנדב ולתרום. תשתדלי להחצין את זה. בגדול הם מקבלים ממך כמה בקשות ואז הם מחליטים לפי צרכי מערכת. בגדול יש התחשבות. חשוב שתצייני את בעית השמיעה שלך כדי שלא ישימו אותך בתפקיד שלא מתאים כמו שקרה לי בתפקיד הראשון ביחידה. התפקיד לא כל כך התאים לבעית הראיה שלי ומי שנדפק מזה היה אני.. זה בסדר שאת מציפה בשאלות. תזכרי שלך יש מי לשאול ולדבר על משהו שמציק לך. לי זה לא היה. בהצלחה, עמית

אשחר 1

New member
שוב ../images/Emo51.gif!!!

שהכנתם אותי לצו הראשון והבהרתם לי כמה פרטים... אמא שלי מתעקשת לסגור כל העניינים שקשור לצבא כבר השבוע (כך היא אוהבת להיות מסודרת ולא למהר) ואני מבינה אותה... שאלונת קטנטונת... אבא שלי רצה לקבוע לי תור לכיוון השתל בשביל צבא אבל הצוות המליצה לעשות לי בדיקת שמיעה ללא מכשירים בכלל (כך צריך לצבא) ואני לא מבינה מה מדובר בזה, אתם יכולים לומר לי במה מדובר? תודה!!!!!!!
אשחר

Kanish

New member
מדובר בעיקר בהוכחה

לזה שאת לא שומעת ואינך עובדת עליהם - בשביל זה את צריכה את הבדיקה האודיולוגית, ולכן אכן צריך בדיקה ללא מכשירים. לא שהאנשים בצו ראשון כאלה מבינים גדולים באודיוגרמות, אבל זה יחסוך לך הרבה ריצות וכאבי ראש אם פשוט לא יוכלו לפקפק במה שאת אומרת. לכוון את המכשירים אינך צריכה במיוחד בשביל יום הצו הראשון - אבל לכוון אותם באופן כללי לשרת אותך הכי טוב שאפשר למה לא :)

למעלה