תהליך הגיוס- לאשחר
אמנם אני "עתיקה" , עברתי את הדברים לפני יותר מעשרים שנה, אך אני מבקשת להגיד מספר מילים: קראתי את המאמר שנתנו לך בקישור והוא מסביר בצורה בהחלט ברורה את הדברים. לפי מה שכתוב שם, לא עושים בדיקת שמיעה בלשכת הגיוס, מבקשים ממך את האודיוגרמה שלך בתהליך הועדה של רופאי האא"ג. בתקופתי הדברים היו שונים, שכן היה איזה נוהל שגרתי שכל מלש"ב עבר רופא עיניים ורופא אא"ג בצו הראשון. איך שרופאת האא"ג ראתה אותי, היא רצה לאיזה ממונה ששלח אותי הבייתה וסרב לתחנוני לסיים את הצו הראשון כמו כולם. את ההליכים שחסרו לי אז (בחינה פסיכוטכנית) השלמתי מאוחר יותר בתהליך להתנדבות כשהבהרתי שאני מבקשת להשלים ממש את כל הבדיקות כמקובל. אני לא ממליצה להעלים את עניין השתל כלל ועיקר גם אם לא רואים אותו (שיער ארוך וכו') וגם אם את מתפקדת נפלא ו"לא מרגישים". הצבא אינו יכול, עם כל הרצון הטוב, להיות "תוכנית כבקשתך" ולא פעם אנשים נשלחים לתפקידים על פי צורכי המערכת באותו הרגע. אין אפשרות להתייחס לכל פרט ופרט אישית, אלא אם ידועה התווייה מאוד ברורה מראש לגבי אדם מסויים (מתנדב וכו'). אם יודעים שאת לא יכולה להיות קשרית או מרכזנית או שאסור לך להיות במקום עם רעש מוגבר (תותחנים וכו'...), אזי לא ישלחו אותך לכך - אבל הם צריכים לדעת!! ולסיום אישי - אני הייתי מתנדבת, שירתתי שנתיים מלאות (בשנים 1983-1985) ואני שמחה על כך. נכון, אין גן של שושנים, יש הרבה צמחים דוקרניים בדרך, אבל זה כדאי, שווה וחשוב. בהצלחה ואל תחששי, לא אוכלים שם אנשים, רק קופסאות עם לוף (אלא אם כבר יש משהו אחר בינתיים)...ליריתוש.