פלטינות

vq55205

New member
פלטינות

בקילומטרים הראשונים לאחר הרכבת פלטינות , נשחקת הרגל של הפלטינה שמתחכחת בגליל בעל ארבע הבליטות המסתובב במרכז המפלג וכתוצאה מכך הפלטינות נסגרות והמנוע מתחיל לזייף , מה שדורש כיוון מחודש בכל כמה עשרות קילומטר עד שהדבר מתייצב . ניסיתי לשייף את הרגל עם נייר זכוכית לפני הרכבת הפלטינות , אבל זה לא כל כך עזר . מה עושים אם בכלל.

ib1406

New member
פלטינות

מה עושים? מחליפים פלטינה.לפעמים יש אפשרות לשייף מגעים של פלתינה ולכוון מרווח ל-0.4 מ"מ. כניראה זה לא המקרה.

Dr Bug

New member
אם הבנתי נכון ...

הבעיה היא שאתה כנראה לא מכיר את הצורך בגירוז הגליל שבמרכז, מה שמקטין את החיכוך עם רגל הפיברגלס. פתרון תמידי לנושא הפלטינות תמצא בהחלפת מערכת ההצתה שלך להצתה אלקטרונית, מה שמבטל את הפלטינות והקבל אחת ולתמיד. אם אתה מעוניין לעבור שדרוג זה יש ביכולתי להשיג מערכת כזו (כמובן שגם ברכבי מותקנת מערכת כזו) אם כן צור קשר טלפוני.

kobix1

New member
בני בני ילד טוב

בני אני מעונין לרכוש מערכת הצתה אלקטרונית לא מרגיש הכי נוח לטלפן אז זרוק מחיר אם יהיה טוב תביא את זה כבר ביום שישי הקרוב למפגש

chino

New member
פלטינות

ראשית...אני ממליץ להשתמש אך ורק בתוצרת בוש(bosch) כל דבר אחר זה זבל! שנית...כמו שבני אמר חובה לגרז את אזור מגע הפלטינה עם גל ארבע הזיזים של המפלג (לא יותר מדי גריז!!!) וכמו כן לבדוק כי אכן כל ארבעת הזיזים שווים בגובהם (על-ידי מד מרווחית), קורה שאחד מהם נשחק יותר מהאחרים ואז כיוון המנוע הוא בילתי אפשרי.

vq55205

New member
פלטינות

חזור בבקשה להמלצת הדוקטור לענין מערכת הצתה אלקטרונית וחווה נא דעתך בענין , אני כבר הזמנתי ממנו אחת כזאת .

chino

New member
מערכת הצתה אלקטרונית

מצטער אך אני אישית סולד מכל תוספת שאינה אורגינאלית לרכב, אני מנסה ככל שניתן לשמור על רמת אורגינאליות גבוהה ברכביי. אם אתה צריך להחליף מפלג, אתה יכול לרכוש מפלג BOSCH 009 אשר מותאם במיוחד לחיפושית במחיר של 39$ מחו"ל, זהו מפלג "מגעים" אך אם אתה רוצה אפשר להחליפם להצתה אלקטרונית.

Dr Bug

New member
מסכים איתך ש"בוש" הכי מומלץ, אך...

בפיקות שחוקות ברמה כזו עוד לא נתקלתי. מה שכן, לעיתים קיים חופש בציר המרכזי של המפלג, מה שגורם בזמן העבודה לשוני בזמן פתיחת הפלטינה בין הצילינדרים, וזאת אפשר לבדוק בעזרת בדיקה ידנית (פשוט תפוס את הציר ותנדנד) או בעזרת מד מיוחד (יש לי אם מישהו מעוניין)

vq55205

New member
דיסטריבוטור

חברה , הדיסטריבוטור אחרי שיפוץ , גירוז במידה לא פותר את התופעה נקרא לזה כי אפשר להתגבר עליה בקלות , אצל בוש הבעיה קטנה יותר , כמו כן הגיוני כי הפיקה עשויה מחומר "רך" יותר ממנו עשוי הציר המרכזי , הבעיה לא קריטית אבל חשבתי שאחרי 23 מליון חיפושיות נמצא איזשהוא תיחכום בענין , כנראה שלא ולכן אולי הפתרון של הצתה אלקטרונית הוא הברירה המועדפת . לאחר הנסיון שיהיה לי (באדיבותו של בני) אדווח על התוצאות

למעלה