פלורנטין

מאיה808

New member
פלורנטין

אני מחפשת דירה בתל אביב ותהיתי איך פלורנטין כיום. הסתובבתי בה קצת והיא נראת מאוד מוזנחת.
השאלה שלי היא האם היא בטוחה? איזה אנשים מאפיינים את השכונה? (צעירים, מבוגרים, מהגרים...)
ובכללי איך היא נחשבת כיום (אני יודעת שפעם היה לה שם די רע)

אשמח לכל טיפת מידע שתוכלו לתת לי.

תודה!

dw2322

New member
את מבלבלת בין שטח ציבורי לפרטי

מבחינת השטח הציבורי - מדרכות וכבישים, פלורנטין איננה מוזנחת כלל ועיקר, אלא בדיוק להפך - העיריה השקיעה בה המון. כוונתי היא לרחובות הקלאסיים של השכונה, בין אברבנאל במערב לעלייה במזרח, כדוגמת פלורנטין, ידידיה פרנקל, הרצל, נחלת בנימין, בנבנישתי, מדרחוב שדרות וושינגטון, ויטאל ועוד, שכולם כולם שופצו.
תוכלי להיווכח בכך באם תשווי את מצב הרחובות שהזכרתי לעיל למתחם המערבי של בתי המלאכה (פעם כל האזור הזה בעיר היה תעשייתי יותר, אך הכסף הגדול בנדלן למגורים לאט לאט משנה את אופיו). 2 עולמות שונים לגמרי, ולהערכתי תוך 10-20 שנה החלק המערבי ישתנה לחלוטין, ומבתי מלאכה יהפוך למגורים. כדי לעזור לך לדמיין העיפי מבט על רביעית פלורנטין החדשה של פיבקו. שימי לב שהם בעצם בחלק המערבי, מערבה לאברבנאל. אני חותם לך שהם לא ישארו לבד לצד צריפים מתפוררים ובתי מלאכה.
&nbsp
בפלורנטין הקלאסית, עם הזמן, משתפצים ונבנים בניינים חדשים, כשלהערכתי בערך שליש משופץ/חדש ו 2/3 ישן. יש להניח שעם הזמן ישתפצו עוד ועוד כי סביר להניח שבעלי הבתים יכולים לקבל יותר כסף עבור דירה מושכרת בבנין משופץ למול דירה בבניין סתם ישן ועוד יותר למול דירה בבניין מוזנח, וכסף זה התמריץ הכי טוב.
הצד השני של המשוואה הוא שאלה שגרים באזור בגלל המחיר לאט לאט עוזבים אותו כי אינם יכולים להרשות עצמם לגור בבניינים המשופצים היקרים יותר וישנם כמובן אלה שגרים בדירה של עצמם וסתם לא מתחשק להם להשקיע בשביל הניראות של כלל הציבור.
עוד דוגמה - ברחוב סלמה, ממש מול השכונה, את תראי בניין אחד שהוא מפעל מוזנח וממש לידו בניין מגורים מפואר שבנייתו מסתיימת בימים אלה. מבחינת העיריה המדרכה שליד הוחלפה כך שהיא עשתה את שלה. עכשיו האם זה נחשב מוזנח או לא מוזנח?
אין למבנים האלה כמובן כל קשר לעיריה, אלא לבעלי המבנים או המגרשים. פלורנטין היא ממש, אבל ממש ממש, לא מוזנחת. בימים אלה מתחילים להרים בה אפילו בית ספר יסודי חדש וגם מרכז ספורט/קאנטרי עירוני (ליד רחוב העלייה).
&nbsp
קחי בחשבון שאת קצת "סבתל'ה" בשביל האזור. בהומור, כן? אני עשור זקן יותר ממך.
מי שבא לגור באזור הזה אלה בעיקר חבר'ה צעירים, בקידומת גיל 2, המחפשים פאבים, מסיבות, אלכוהול וסמים. את בטוחה שזה מה שאת מחפשת בגיל 35? אנחנו ה"קשישים" כבר יותר מדי בורגניים בשביל זה וזה ממש בסדר, כי רוב העיר בורגני. מנגד, מי שמחפש את האופי המיוחד הזה, ימצא אותו בעיקר שם.
יחד עם זאת, החבר'ה ההיפים של פעם מתבגרים, חלקם מתחתנים ונשארים באזור ולכן האזור לאט לאט בתהליך התברגנות משפחתי.
&nbsp
אם ישנם קומץ סודנים באזור אז הם גרים בצריפים ובתי המלאכה, ואני לא בטוח שאפילו שם יש, כי יש חבר'ה מוזרים שאוהבים לגור במבנים החריגים הללו. בנייני המגורים הרגילים כמובן מספיק מבוקשים מצד החבר'ה הצעירים ואלה דחקו החוצה את המהגרים שגרו שם בעבר הרחוק.
פלורנטין כיום כבר הרבה הרבה יותר בורגנית מפעם.
שוב, קחי בחשבון שזה אומר שבפועל היא גם יקרה הרבה הרבה יותר מתדמיתה הזולה והעממית. במחיר שמבקשים ממך שם תוכלי למצוא הרבה אלטרנטיבות בשכונות העיר.

עלה13

New member
פלורנטין שכונה מאוד בטוחה....

ודי נעים להיות בה, יש בה ריכוז גדול של צעירים, מקומות בילוי כמסעדות,ף בתי קפה וגלריות לאומנים, היא תוססת, יש בה סצנה של גרםיטי ואומנות רחוב, למרות שבתפיסה היא לא יקרה מבחינת שכר הדירה, לדעתי הדרות בה לקניה ושכירה יקרות ביחס למקום ולאוכלוסיה הצעירה שבה.
גרים בה תושבים ותיקים, משפחות, צעירים וממגוון השכבות הציבוריות מעניים לעשירים

טוריסט

New member
פלורנטין היא שכונה די מוזנחת. היא אמנם עוברת שינוי, אבל זה

לא הופך אותה בשלב זה לשכונה לא מוזנחת. החלק הכי פחות מוזנח הוא החצי הדרומי של השכונה שבו אולי גם נמצאת מרבית האוכלוסייה, בין וולפסון לרחוב סלמה. החלק הצפוני בין דרך יפו עד וולפסון הוא אזור המרכז המסחרי או איך שלא קוראים לזה, שם נמצא שוק לוינסקי וכל המסביב, וזה לא נראה טוב, למעט בנייה חדשה פה ושם שמשנה את פני האזור טיפין טיפין. החלק המערבי של השכונה של בתי המלאכה הוא כמובן האזור הכי מוזנח (אבל גם מעניין כי יש בו הרבה אמנות רחוב). בכל אופן, אני לא חושב שפלורנטין הרבה הרבה יותר בורגנית היום. השכונה מורכבת בעיקר מצעירים תפרנים (או לא תפרנים), וגם בבניינים החדשים הדירות כמעט תמיד קטנות/זעירות. ואיזה בורגנים בדיוק באים לגור בדירות של 60 מטר? ובאופן כללי יותר, איזה בורגנים באים לגור בשכונת פלורנטין?..

עלה13

New member
אפשר ללמוד על שינוי ממסרים, ברחוב אברבנאל...

בפרויקט רביעיית פלורנטין נכתבה כתובת גרפיטי "פלורנטין היא לא פריס", אכן לא הייתי קורא לה בורגנית, אך רואים בניה שלא באופי השכונה מבחינת הפרמטרים, רחוב אברבנאל לא לבד, גם מערב לווינסקי וומערב סלמה בחלק פלורנטין מצטרף למגמה עם בניה יקרה.
השכונה במגמה של עליית מחיירים לרוב בתמורה שאינה ראויה, גם השינוי והעליה במשפחות עם ילדים יןצרת מאבק על אופיה, בתוך השכונה בחלר הדרום מזרחי שלה רואים הרבה בניה באופי השכונה אך עם שטחי מסחר לא איכותיים שגם מהווה פגיעה ביחודיות שלה, פלורנטין היא השכונה התל אביבית וגם לדעתי היחידה בארץ שבנויה במתכונת אירופית של בלוקים צמודים עם חזית מסחרית וחצרות פנימיות

dw2322

New member
הרצאה של פיבקו זה מספיק סמכותי עבורך?

הייתי אחד מחברי צוות "בתים מבפנים" בשנה שעברה, ברביעיית פלורנטין.
פיבקו אישית הלביש עלי תיק לשמור על אחת הדירות (דחילק אנשים, סתם ברז פשוט וסתם ארונות מטבח הכי פשוטים בעולם, באמת לא צריך לגעת).

בהתחלה הפרוייקט היה עממי, עם דירות חדשות ב 800 אלף שקל ורוכשים חלוצים ונועזים.
לקראת הסוף הקונים כבר היו בורגנים לגמרי (תוסיף מיליון למספר שרשמתי), ויש גם צרפתים וכאלה שרוצים לחבר דירות קטנות. זה מספיק בורגני בשבילך?

לא אני אמרתי. פיבקו אמר.

&nbsp
אין היום חלוצים בפלורנטין. הסצנה הזו מזמן עברה לשפירא/נווה שאנן וכנראה גם אזור שוק לוינסקי, שאני לא מגדיר כפלורנטין אבל אם אתה כן - אז כן, זה עדיין אזור חלוצי ואנשים רגילים לא מחפשים דירה שם. בדיוק כמו פלורנטין פעם. עוד אזור חלוצי זה דרומה לסלמה. פלורנטין מזמן כבר נחשב לנורמטיבי (כאמור בבנייני המגורים הרגילים, בתי המלאכה במערב השכונה זה אכן שונה מהרגיל, וקיומם זמני)

למעלה