פלורי ניסן שלום.

Truestory

New member
פלורי ניסן שלום.

חתמתי על חוזה לקניית דירה לפני חודש ימים,בחוזה כתוב שעל המוכר להמציא עד ה17.9 מכתב כוונות מהבנק. בפירוט המשכנתא מצויין שהיא בגובה של 90% מערך הבית והבית ממושכן לבנק,כאשר הגיע המועד להמצאת מכתב הכוונות מסתבר שבעל הדירה פיגר בתשלומים ולכן הוא עבר למחלקה המשפטית של הבנק. העו"ד אמר שזה יתעכב קצת ויקח זמן,בחוזה ערך הבית מצויין בדולרים ואני רוצה לנצל את הדולר הנמוך. מה עלי לעשות?

תלוי מה בדיוק כתוב בהסכם

לא ברור לי מדוע הדבר יקח זמן. האם גובה התשלום עבור הדירה גבוה מסכום החוב? האם השערתי שאותו עו"ד מייצג גם את המוכר וגם אותך נכונה?

Truestory

New member
תודה פלורי.

בהסכם כתוב "על המוכר להמציא מכתב כוונות מהבנק למשכנתאות בדבר התחייבות לבילוק ו/או גרירה ו/או הקפאת המשכנתא עד ליום 17/9/07. "המוכר מאשר ומצהיר,כי לא משכן או שיעבד את זכויותיו בדירה ולא העניק לצד ג',זכויות כלשהן בבית ולא נטל על עצמו התחייבויות ו/או מבבלות הנוגעות לבית,בין רשומות ובין שלא" העו"ד מייצג את שני הצדדים,שני הצדדים לא מכירים את העו"ד לפני חתימת זכרון הדברים שכן המתווך של הדירה הפנה אותנו אליו. גובה התשלום על הדירה גבוה מהמשכנתה ב10% בערך אך על המוכר לשלם קנס על ביטול משכנתא בגובה של כ8% מערך הדירה ובגלל שהוא פיגר בתשלומי המשכנתא אז נאמר לי ע"י העורך דין שזה עבר למחלקה המשפטית של הבנק. איך אני יכול לדעת שהדירה לא נמצאת בכונס נכסים? הפקידה בבנק לא מוכנה לתת לי שום פרטים על מכתב הכוונות. העו"ד ככר העביר למוכר סכום של 2000$ למרות שעדיין לא ראיתי שום מכתב כוונות,האם זה בסדר? האם יחזרו לי דמי התיווך ודמי הטרחה של העו"ד בעת ביטול העסקה? תודה מראש.

הנה עוד דוגמה מצויינת

מדוע חסכון פעוט בתשלום שכ"ט לעו"ד עלול לעלות ביוקר: עתה אותו עו"ד אינו יכול להפעיל לחץ על המוכר (שגם הוא לקוח שלו) וגם לא יכול לטעון כלפי עצמו שהתרשל בבדיקת העסקה. מציעה לך לפנות לקבל ייעוץ מסודר אצל עו"ד אחר.

Truestory

New member
זה לא שאני רציתי לחסוך,פשוט היינו צריכים

לעשות זיכרון דברים והעסקה הייתה דרך מתווך הדירות. אני באמת אפנה לעורך דין נוסף תודה רבה לך.

והנה עוד המלצה חשובה!

לא לעשות זכרון דברים!!!! להסכים על הדברים הבסיסיים (מחיר, מועד חזקה) ולתת לעוה"ד של הצדדים לסכם כל שאר הדברים.

למעלה