פלוס מינוס...

SicTransit

Active member
פלוס מינוס...

שאלתי גם בפורום "שאלה קטנה" אבל אל קיבלתי תשובה.

בתקע המטען שבתמונה, מהו הצד החיובי? האם הוא החיצוני או הפנימי (אני מנחש שהפנימי).

שאלה אלטרנטיבית: אם אני מחבר מטען לבטריה של טלפון סלולרי כשהקוטביות הפוכה, האם אוכל להבחין בכך מיד (למשל בגלל ניצוץ או חימום) ולנתק את המעגל בלי לגרום לבטריה נזק?

מדובר בבטריה של טלפון ישן (סוני אריקסון) שלא ניתנת לטעינה דרך הטלפון מסיבה לא ברורה , ואני רוצה לפרק תקע של מטען אחר (באותו מתח: 3.7 V) ולחבר אותו פרוביזורית לבטריה כדי שתיטען באופן חד פעמי - מספיק להעתקה ידנית של ספר הטלפונים מאותו מכשיר. כרגע הבטריה כמעט ריקה.

על הספק יש ציור

של התקע הזה . מה הוא ה+ ומה ה- . תיסתכל טוב חייב להיות
בדרך כלל יש הגנה במכשיר . בחיבור הפוך . לא יקרה כלום (אל תנסה)
צלום את הסימנים על התקע שניכנס לקיר

SicTransit

Active member
אין שום סימון

אבל אני (כמעט) בטוח שיש תקן, אחרת כל פעם שמתמשים במטען שאינו המקורי שסופק היה צורך לבדוק את זה.
&nbsp
ולגבי השאלה על חיבור הפוך הרעיון הוא שזה לא יהיה דרך המכשיר אלא אצמיד ישירות את המטען (לאחר פירוק התקע וגילוי החוטים) לסוללה. אני מניח שחיבור הפוך יגרום לפריקה מהירה שלה, השאלה היא אם היא גם תינזק במקרה זה, או שאחרי שאחליף את החיבור היא תיטען ותהיה בסדר.
&nbsp
שאלה אחרת, קשורה לעניין ויכולה לפתור לי את הבעיה (מובן שגם קניית מד מתח היא פתרון
): נניח שאני נוגע בבטריה רגילה (AA לדוגמא) עם מטען כשהוא בקוטביות ההפוכה. האם אראה או ארגיש משהו מיידי שיבהיר לי את זה - הפעם לא איכפת לי אם הבטריה תינזק, אבל רצוי שלא יהיה פיצוץ ושאסיים את הניסוי עם כל האצבעות המקום. אמנם מנסיוני עם מצבר של מכונית אני יודע שחיבור מצברים בהצלבה גורם לניצוץ גדול ובום מפחיד אבל לא הורס את המצברים, השאלה היא אם אפשר להסיק מזה לגבי המצב שאני מתאר (הספק יותר נמוך אבל בטריה מסוג שונה לגמרי).

ליד הנתונים של הספק

כתוב גם הקוטויות . תיסתכל טוב

לא כתוב . קנה מד מתח זול . או תלווה אצל חבר ומדוד

תפסיק לעשות ניסיונות שתישרוף את הטלפון

SicTransit

Active member
תודה

הנסיונות נעשים בלי שהטלפון מעורב בכלל. הוצאתי ממנו את הסוללה ואני מנסה לטעון אותה ע"י חיבור ישיר לספק.
&nbsp
&nbsp

SicTransit

Active member
תודה, אכן הצלחתי

תודה לכל האנשים הנחמדים כאן ובפורום שאלה קטנה.

SicTransit

Active member
מה?

כשאני מחבר אותו לסוללה כדי לטעון אותה אין חשיבות לקוטביות? אני חושב שאתה טועה.

shlang

New member
כוונתי שהתקע הוא בעל 2 פינים שניתן להכניס לשקע

גם כך וגם כך, לכן מבחינה זו אין חשיבות היכן נמצא ה + או ה -.
כמובן שבתוך המטען יש מיישר זרם

למעלה