פלונסק

פוקסי99

New member
פלונסק

לכל יוצאי פלונסק ולמחפשים שורשים מעיר זאת ספר פלונסק הכולל שמות רבים והיסטוריה לשימושכם פוקס משה כפר יונה

מרותי

New member
ספר יזכור לקהילת צנסטוחוב

שלום רב וחג שמח. האם ידוע לך, או למי מחברי הפורום, היכן אפשר לרכוש ספר "יזכור" של קהילת צנסטוחוב? תודה רבה ושנה טובה. רותי.

פוקסי99

New member
פולין

הכנסי לפורום בקישור תבקשי שם את הקישור לספר פוקס משה כפר יונה

יעקב 1948

New member
http://yiddishbookcenter.org/+10153

יש לפחות 6 ספרי יזכור לעיר זו.בקישורית לעיל תוכלי לבחון ולהחליט איזה את רוצה לרכוש ממהמרכז הלאומי לספרי יידיש אשר באמהרסט מסצ'וסטס.מפעל אדיר!! יעקב רוזן

Ilank55

New member
לא מזמן "נברתי" בחנות ספרים משומשים

בשם תגא, המצויה במתחם התחנה המרכזית הישנה בת"א. מצאתי שם את ספר היזכור לקהילת צ'נסטוחובה, אלא שהמחיר שרצו (120$ !) לא איפשר לי לרכוש אותו. אילן

פוקסי99

New member
ספרי יזכור

נכון שספר יזכור במדף זה האידיאל אבל היום נחשפתי לספריה בניו יורק ויש שם את מיירב הספרים יכול להיות שאתה מכיר את הספריה לפניי, במקרה ולא כנס לאתר לפי הקישור המצורף

פוקסי99

New member
ספרי יזכור לצנסטחובה

רותי שלום רב בדקתי עבורך. בקישור אשר מופיעה בתגובה זאת, מופעים כשישה ספרי יזכור מתקופות שונות בספריה בניו יורק את צריכה להוסיף את האות C במשבצת החיפוש ויופיעו לך שמות הספרים תבחרי לך את המתאים ודפדפי בספרים כל טוב פוקס משה כפר יונה

פוקסי99

New member
ספר לודג'

היכנסי לאתר אשר מצורף בזה תבחרי את האות תופיעה לך רשימה גדולה של ערים וגם לודג' תבחרי ותדפדפי פוקס משה כפר יונה

באותו המקום ממש, במחלקת "דורות"

של הספריה למדעי החברה של הספריה הציבורית בניו-יורק. האוסף המקוון שלהם של ספרי "יזכור" הוא גדול ביותר וחשוב, ובנוסף - נוח לעיון. הנה הספר של Lodz משנת 1943, והנה זה משנת 1974 (שניהם ביידיש). ארנון

talia olav

New member
ספר יזכור מ-1943../images/Emo10.gif

ב-1943, בשעה שבגטו לודז' היו עדיין כ-80,000 יהודים, לאחר שלמעלה ממאה אלף כבר נשלחו למחנות השמדה, המלחמה משתוללת במלא עוזה, והשמדת היהודים בעיצומה - יהודי ניו-יורק מוציאים ספר יזכור. אינני מבינה את הכתוב בספר, ואשמח להארות מקוראי אידיש. אבל המחשבה שזה מה שהעסיק את יוצאי לודז' בניו-יורק ב-1943 מזעזעת אותי. בכל מקרה, לא מדובר בספר יזכור רגיל - רבים מהמונצחים בספר נפטרו לפני המלחמה.

bilen

New member
ספרים אוריגינליים הפכו ליקרים וקשים

להשגה. אפשר אצל סוחרי ספרים עתיקים ובמכירות פומפיות. מנסיון עם ספר היזכור של קולומיאה, הארגון שכפל אותן במכונת צילום וכרך בכריכת קרטון זולה והם נמכרים באירועים השנתיים במחיר 100 שח בלבד. מציעה לך לפנות לארגון הרלבנטי ולשאול.

מרותי

New member
ספרי יזכור

שלום וחג שמח לכל העונים לי והעוזרים לי ושנה טובה לכל חברי הפורום. רותי.

ari היחיד

New member
ספר יזכור לעיירת וולומין

אם כבר כולם באקזטזה של קנית ספרי יזכור אז גם אני נכנס אני רוצה לקנות את הספר יזכור על עיירת וולומין שנמצאת 19 ק"מ צפונית מזרחית לוורשה המחברת של הספר יזכור היא ד"ר שרה מנדלברג שהייתה גרה ברחוב מונטיפיורי 44 בתל אביב היום יש שם משרד גדול של עורכי דין בהנהלת עו"ד דוד משולם (הוא משכיר) הספר יצא לאור בשנת 1971

ספרן

New member
למחפשים ספרי יזכור

ייתכן שאני יכול להשיג. נא לפנות אלי בפרטי. המחיר יהיה אולי נמוך מ"תגא", אבל גם לא בזול - מה לעשות ?

תותח9

New member
באתר הנ"ל תוכל לפחות לצפות בדפים

http://yizkor.nypl.org/index.php?id=2490 לבחור את האות W ואח"כ Wolomin

למעלה