תודה על תשובותיך, אבי
שלום אבי,
אני מבין שאתה לא המתקרא "פלוטוס" שנעלם משרשור זה, אולם רציתי לציין שחבל שהתגובה הגיעה לאחר זמן רב כ"כ - בשלושת הימים לאחר שהשרשור בתפוז נוצר הוא עדיין "קופץ", הווה אומר כשיש לו תגובות חדשות הוא עולה לראש העמוד. לאחר שלושה ימים הוא אינו קופץ עוד, התוצאה היא שהמשך הדיון הוא רק בין שנינו והסיכויים שאחרים יראו אותו נמוכים ביותר (כך שלפחות על הפורמ"צ שווה לכתוב הודעה נפרדת).
כפי שאני מניח שהבנת מהודעתי הקודמת, ישבתי בעבר בכיסא בו אתה יושב כיום. הייתי בקר באותה יחידה כמוך, בסדיר, בהצ"ח ובמילואים, כך שאני מכיר (במגבלות השתנות הזמנים) את ההכשרה אותה עובר בקר. לעומת זאת, אינני מסכים כלל בקשר לרבים מהדברים שכתבת.
הפרדות
מאחר והתחום האוירי של ישראל מוגדר כ-Class C במלואו, אתה מחוייב בהפרדה בין תנועות IFR לבין עצמן ובינן לבין תנועות VFR (או CVFR). הפרדה בין תנועות CVFR לבין עצמן אינה מוגדרת - לא ב-AIP ולא בשום מקום אחר, לא על בסיס workload permitting וגם לא על בסיס אחר. כאשר יש קונפליקט, על הבקר לא לפתור אותו, הפיתרון הנ"ל הוא פיתרון שהבקרה לקחה על עצמה ללא ייחוס, סמכות או הרשאה. אם טענתך שונה, אשמח לסימוכין מדוייקים. חובתך מסתכמת בהתרעה ותו לא.
לגיטימי בהחלט לפעול על פי ה-AIP במטוסים משיגים, נגדיים וכל תנועה אחרת - אבל לא לגיטימי לפעול אחרת... ואת זה אתה מתאר.
לעניין סגירת נתיבים, תשובתך מדגישה את כוונתי. אין דבר כזה נתיב סגור על פי ה-AIP, רק לפי ההוז"א/נוז"א (סלח לי שכבר איני זוכר איזו). עפ"י ה-AIP, ירצה טייס לטוס - יטוס. לא ירצה - לא יטוס. יש הגדרת מינימת מז"א וחובתו לעמוד בה. נוהל מרשים אף הוא יצור שאינו מוגדר בעבור האזרחים.
טיסה על פי נקודות דיווח: יש באזור הצפון נקודת דיווח חובה אחת, והיא למיטב זיכרוני בדבורה. אם כבר לא מבקשים מאיש לדווח בשום מקום אחר, וכשקורא לך מטוס ב(למשל) בצרה 800, כל שאתה אומר לו הוא הלחץ ו"המשך בנתיב" - תבוא עליך הברכה. בעבר נהגנו להפיל עליהם מיני הוראות ("טפס 1,500 צפונה"), התראות ("אזורים בשימוש שמור כביש מדוייק") ובקשות ("דווח בחדרה"). מה דעתך, מה אתה מבקש, כיצד אתה מלמד את הבקרים לנהוג ומדוע?
לגבי חרום - נתתי דוגמא לארוע בו הדברים התנהלו לא מיטבית, אני מקווה שתוחקרו הלקחים ויושמו.
טל