לעומת זאת בהיותך זכר היו לך
סיכויים שאין לנשים להיות אחד מהדברים הבאים כמו שר הבטחון, או רמטכ"ל. שלא לדבר על הסיכויים המוגברים להיות ראש ממשלה או אלוף או סתם בעל תפקיד בכיר ולהשפיע. אני בהחלט בעד אותו אורך שרות עבור אותם תנאים. אבל אם המצב הולך להיות כמו שרותי הצבאי ממנו נחלצתי לפני ארבע שנים, בו כל המפקדים והקצינים במחלקה היו גברים, וכל הנשים פקידות, אז אני ממש לא רואה צורך של שנה נוספת של נשים במצב כזה. שנה נוספת כזו רק תפגע בנשים יותר. יש כמה זרמים בפמיניזם שמתנגדים לשרות חובה לנשים ממניעים פמיניסטים. לדוגמא הדובר שהינו פסיכולוג (ראה קישור) והנה ציטוט מהכתבה"הוא מאמין שלגבי רוב הנערות הישראליות הצבא הוא חוויה מיותרת ואינו תקופה נעימה לנשים.האתוס אומר שצעירים הולכים לצבא כדי להוכיח את עצמם וכי בתמורה לשלילת זכויות הפרט עומס גופני ביחידות השדה נותנים לנער להוכיח את ערכו. ואת זה אני אומר ממקור ראשון, הייתי קצין בתותחנים. לנערות אין הצבת רף. הצבא על פי ההגדרה מציב את הנערות ככינור שני וזה טבוע בהוויה הנשית ישראלית. הן באמת כינור שני, עוברות לא פעם בצבא חוויה מדכאת ומשפילה בעוד שנשים בנות גילן בארצות הברית לומדות בקולג´, חיות חיי חברה פעילים, לומדות לתואר והחשוב מכל הן חיות בשוויון עם גברים בני גילן שלומדים אף הם בקולג´. ש: טוענים שהצבא מבגר. ת: זה נכון אבל יש לכך מחיר. להיות SECOND BEST בארץ זה משהו שמתחיל בעצם עוד לפני הצבא וממשיך בשרות הצבאי. כמה טייסות יש בצבא? אחת, בינתיים. ושתי רבי חובלות שעכשיו קראתי עליהן בעיתון. רוב הבנות לא ימצאו פתרון נאות לאינטיליגנציה ולמוטיבציה שלהן. אחרי הצבא, כשהן נפלטות לשוק האזרחי, כבר טבועה בדמן התחושה שהן בעדיפות שנייה. נכון שגם בארצות הברית קיים חוסר שוויון בין המינים, צריך לזכור שבסך הכל זו מהפכה בת מאה שנה וגם שם יש הבדל בגובה המשכורת באותו תפקיד בין אשה וגבר. אבל נקודת הזינוק שם אחרת, הנשים מגיעות לחיים מצוידות יותר בביטחון של מגיע לי מאשר הישראליות" חוץ מזה אל לך לשכוח את הרבנים שאיימו שנשים נשואות שיצאו למילואים יהיו חיבות בגט... אבל בקשר לצבא, אני בכלל נגד מה שהוא עכשיו ובעד התמקצעות ותשלום הוגן למי שמשרת. ובקשר למשרה- הנשים בתפקידים שלך סביר להניח שמרויחות פחות ממך אם לא בתואר אז בפועל.אז זה לא שהן יוצאות מורווחות מהיותן נשים בתחום שוק העבודה בשורה התחתונה.