פלגיאט עצמי בידיעות?

פלגיאט עצמי בידיעות?

בני ברק במדור "נציב קבילות" מהיום (עמוד 8 במוסף ממון) מספר על מקרה של אופנוען שנפצע בתאונה והאופנוע שלו נהרס, חברת הביטוח של הנהג שפגע בו סירבה לשלם מפני שלטענתה הוא היה אשם בתאונה, והשופט נזף בחברה וחייב אותה לשלם הוצאות משפט גבוהות במיוחד של 20,000 ש"ח בנוסף על הפיצוי. מזכיר משהו?
מי שלא קנה את העיתון יוכל למצוא את כל הפרטים בכתבה של חיים קליר בטמקא.
 
אני מניח ש''השופט דורון צלל לתוך תיק המשטרה"

הוא לב הכתבה והנקודה המשמעותית ביותר. תמוה שהשופט עשה את זה ולא התובע, אבל אולי הניסוח מגמתי ןבא להעלות על נס את ההחלטה האמיצה של השופט.

אבל מה זה אמור להזכיר לנו?
 
מה שזה אמור להזכיר לך

זה שהכתבה של בני ברק מהיום בידיעות (מותר לסרוק ולהעלות? זה נחשב "שימוש הוגן?) היא העתק של הכתבה של חיים קליר מטמקא.
 
סריקה והעלאה לרשת נחשבות להפרה לכאורה

של זכויות יוצרים, גם כשמדובר בידיעה בעיתון, אבל אני רואה שזה נעשה כל הזמן בפייסבוק ובפורומים.

אני מניח שמילת המפתח היא מידתיות - וכמובן, היענות מיידית לבקשת מחיקה מצד בעל הזכויות, אבל זה כבר בידי המנהלים.

באשר לידיעה שהבאת, מכיוון שמדובר בשני אמצעי תקשורת שמתקיימים מתחת לאותו גג, מעניין באמת אם זה נחשב לפלגיאט כמו, למשל, אילו זה הופיע לפני כן בהארץ או בישר''ה.

אני מבין שמערך הזיקות והיריבויות בבית ידיעות אחרונות עובר תהליך של שינוי לקראת האחדת מערכות.
 
אמת היא שיש המון תחרות ואפילו יריבות בין

ידיעות אחרונות (הפרינט), YNET, ידיעות תקשורת (המקומונים), MYNET (שהיה אמור להיות הפלטפורמה המקוונת של המקומונים) ובטח עוד כמה.

כשניהלתי שם פורום די התפלאתי איזה ברדק שרר שם. יתכן שעכשיו הם כבר לא יכולים להרשות את זה לעצמם ומחפשים פורמט משותף למיזעור הפסדים.
 
לפי התרשמותי

YNET ואתר הפייסבוק של העיתון (ואני מניח שיש עוד סוגים) די מנסים לקדם את רכישת העיתון...
 
זו באמת שאלה מרתקת, מה מהתכנים השיווקיים

של ידיעות ב-YNET עולים בגלל אינטרס משותף של המערכות - ומה נכפה על מערכת YNET ע''י הנהלת הקונצרן.

יתכן מאוד שאתה צודק, מה עוד שדברים בודאי השתנו שם מאז שהייתי קרוב יותר.

אני זוכר מאבקי כח אפילו בתוך YNET עצמה, בין מערכת החדשות למערכת הפורומים, למשל.
 
למעלה